Gepubliceerd op 26 April, 2020
imageimageimageimagesocial media links

Bakken met Kurkuma

helping text from link assets

Benodigdheden: 375 g Griekse yoghurt 150 ml olijfolie 3 eieren sap van 1/2 sinaasappel rasp van 1 sinaasappel (± 1 theelepel) 320 g cakemeel of zelfrijzend bakmeel 200 g kokosbloesemsuiker 1 eetlepel Kurkuma 1 theelepel vanillepoeder

Hartvormige springvorm of ronde bakvorm van 24 cm vet en bloem voor bakvorm

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 150 ºC.

  • Meng de ‘natte’ ingrediënten en de ‘droge’ ingrediënten in twee aparte kommen.

  • Mix de twee mengsels kort door elkaar.

  • Vet de bakvorm in en bestuif met bloem of meel.

  • Bak de yoghurtcake in circa 45-50 minuten gaar of tot een satéprikker er droog uit komt.

  • Zet de oven uit, maar laat de cake nog even ‘bijkomen’ door hem 10 minuten in de nog afkoelende oven te laten staan, met de ovendeur op een kier.

  • Haal de cake dan uit de oven en laat hem buiten de oven in de vorm verder afkoelen.

  • Houdt u van zoet? Bestrooi de cake dan met poedersuiker of vervang de kokosbloesemsuiker door riet- of kristalsuiker. Gebruik de tweede helft van de sinaasappel eventueel om de cake nog te decoreren.

helping text from link assets

Heeft u ook een lekker bak-recept met Kurkuma?

Laat het ons weten en stuur een leuke foto van uw resultaat. Als u daar toestemming voor geeft, delen we de foto’s op deze pagina! Hier ziet u er al een paar.

helping text from link assetshelping text from link assetshelping text from link assetshelping text from link assets

Gepubliceerd op 26 April, 2020
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
Recepten
Verder lezen