Gepubliceerd op 07 March, 2023
imageimageimageimagesocial media links

Lentekriebels: vergeet dit niet!

De lente is een prachtig seizoen dat ons vaak motiveert om méér naar buiten te gaan en extra te bewegen. Na een lange en koude winterperiode, waarin we veel binnen hebben gezeten, is de lente een welkome afwisseling. Het zonnetje schijnt, de dagen worden langer en de natuur begint weer tot leven te komen. Maar voordat we vol enthousiasme naar buiten rennen, zijn er een aantal belangrijke dingen om te onthouden.

Knowledge Advice Image right side

1. Rustig beginnen

Voor degenen die in de wintermaanden minder actief zijn geweest, is het belangrijk om rustig te beginnen zodat het lichaam kan wennen. Bouw het rustig op en luister goed naar uw lichaam. Vergeet niet te stretchen en aan uw ademhaling te denken bij het sporten – dit bevordert het herstel.

Knowledge Advice Image right side

2. Zorg voor de juiste kleding

De lente kan nog steeds koud en nat zijn, dus zorg voor voldoende laagjes en regenbestendige kleding. Ook is het dragen van goede schoenen van groot belang. Kies voor schoenen die voldoende steun bieden en geschikt zijn voor de activiteit die u gaat doen.

Knowledge Advice Image right side

3. Ondersteun uw lichaam

Bij intensievere beweging hoort intensievere ondersteuning van het lichaam. Bent u nog op zoek naar een uitwendig product voor de verzorging van spieren en gewrichten? Denk dan eens aan Synofit Joint Care. De meeste mensen ervaren de snelle verzorging van deze unieke gel al binnen 10 minuten. Tip: Joint Care kan ook preventief gebruikt worden.

Knowledge Advice Image right side

4. Houd rekening met de zonkracht

De zon komt steeds vaker tevoorschijn in de lente, waar we natuurlijk graag van genieten. Maar vergeet niet om juist in dit prille seizoen uw huid te beschermen tegen de zon. De zon neemt sneller dan u denkt in kracht toe! Met een goede zonnebrandcrème of spray met filter kunt u veilig en verantwoord van het mooie weer genieten.

De lente is de perfecte tijd om te bewegen – de frisse lucht, de opkomende zon en het ontluikende groen zorgen voor een heerlijke omgeving om in te bewegen en actief te zijn.

Gepubliceerd op 07 March, 2023
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
Tips
Verder lezen