Gepubliceerd op 08 December, 2023
imageimageimageimagesocial media links

HARTstikke gezond!

Voor een gezond en vitaal leven is het belangrijk om uw hartgezondheid hoog op uw prioriteitenlijstje te zetten. Wij geven in deze blog verschillende tips die u eenvoudig zelf kunt toepassen voor het behouden van een gezond hart.

Kijk naar uw voeding

Gezond eten is goed voor uw hart, omdat het u helpt om op een gezond gewicht te blijven. Het betekent dat u alle essentiële voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt, wat niet haalbaar is door slechts enkele voedingsmiddelen te gebruiken. Er bestaat geen enkel product dat alle benodigde voedingsstoffen bevat, dus variatie in uw voeding is van groot belang. Het is essentieel om bewust te zijn van wat u eet, aangezien dit direct invloed heeft op uw gezondheid. Hoeveel u mag eten, hangt af van uw lichaamsbouw, hoe actief u bent en uw geslacht. Let vooral op de calorieën die afkomstig zijn van vetten, suikers en alcohol. Het is raadzaam om bewuste keuzes te maken in uw voedingspatroon en een gezonde levensstijl te hanteren.

Knowledge Advice Image left side
Knowledge Advice Image right side

Krijg inzicht in uw gewicht en BMI

Vaak heeft u al een bepaald beeld van uw gezondheid. Het is echter van groot belang om alert te blijven op bepaalde signalen die objectief iets zeggen over de gezondheid. Voorbeelden hiervan zijn de BMI en buikomtrek. Aan de hand van deze twee maatstaven kunt u in de meeste gevallen vaststellen of u een gezond gewicht heeft.

Als vrouw heeft u overgewicht als u een BMI boven de 25 heeft, gecombineerd met een buikomvang van meer dan 80 cm. Voor mannen geldt een iets andere maatstaf. Bij hen wordt overgewicht vastgesteld als de BMI boven de 25 ligt, in combinatie met een buikomvang van meer dan 94 cm. Overgewicht heeft een negatieve invloed op de gezondheid van het hart.

Houd uw bloeddruk in de gaten

Het meten van uw bloeddruk is mogelijk met behulp van een bloeddrukmeter, zowel zelf thuis als bij een specialist of de huisarts. Om nauwkeurige resultaten te verkrijgen, is het raadzaam om gedurende een week op vaste tijdstippen in de ochtend, middag en avond uw bloeddruk te meten en de waarden op te schrijven. Een gemiddelde bloeddruk van 120 boven 90 wordt als normaal beschouwd, met een streefwaarde die lager ligt dan 140/90. Het is belangrijk te weten dat thuismetingen over het algemeen iets lager uitvallen dan metingen bij een specialist.

Knowledge Advice Image left side
Knowledge Advice Image right side

Probeer stress zoveel mogelijk te voorkomen

Langdurige stress of angst is niet goed voor de hartgezondheid. U kunt het stressniveau proberen te verminderen door ontspannings- en ademhalingsoefeningen in uw dagelijkse routine op te nemen. Het handhaven van een vast dagritme, regelmatig naar buiten gaan en genieten van activiteiten die energie geven, dragen ook bij aan het bevorderen van een gezonde balans en het verminderen van stress.

Blijf in beweging

Volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen is het minimumadvies voor een goede gezondheid voor volwassenen vanaf 18 jaar om dagelijks 30 minuten matig intensief te bewegen. Wanneer u beweegt is het belangrijk dat u uw hart aan het werk zet. De mate van intensiteit hangt af van uw persoonlijke conditie. Sporten is niet alleen goed om het stressniveau te verlagen, maar het draagt ook bij aan het behouden van een gezond lichaamsgewicht en het verbeteren van uw conditie, wat weer bijdraagt aan de gezondheid van hart- en bloedvaten.

Knowledge Advice Image left side
Knowledge Advice Image right side

Stop met roken

Wanneer u rookt, weet u waarschijnlijk al lang dat het zeer ongezond is. Dat geldt ook voor het hart. Roken heeft veel invloed op het hart en de bloedvaten. Door niet te roken, draagt u bij aan het gezond houden van hart en bloedvaten.

Synofit Cardio Care

Door de bovenstaande tips toe te passen in uw dagelijks leven, kunt u een positieve bijdrage leveren aan uw hartgezondheid. Bovendien kunt u deze tips combineren met het gebruik van Synofit Cardio Care supplementen. Deze supplementen bevatten een unieke combinatie van verschillende ingrediënten die kunnen bijdragen aan het behoud van een gezond hart en een goed cholesterol- en bloedsuikergehalte. Het integreren van gezonde gewoonten en het overwegen van voedingssupplementen zoals Synofit Cardio Care kunnen van belang zijn voor uw algehele hartwelzijn.

Gepubliceerd op 08 December, 2023
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
TipsHart
Verder lezen