Gepubliceerd op 15 February, 2023
imageimageimageimagesocial media links

Zo bereidt u zich voor op een drukke week

Knowledge Advice Image right side

Vraag aan een kind hoe zijn ideale dag eruit ziet, en hij weet het wel. Vaak komt er een pretpark en pizza in voor, en de ogen beginnen al te stralen! Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe úw ideale dag eruit zou zien, als u geen verplichtingen had? Uitslapen, uitgebreid ontbijten, een ontspannen wandeling maken of een wellness momentje in de badkamer…?

Maar verplichtingen heten niet voor niets 'verplicht', en na een dag voor uzelf komt al gauw de agenda weer in beeld – en een planning maken is vaak niet relaxt. Misschien is het dan een haalbaarder idee om elke dag een paar minuten voor uzelf te nemen. Dit kan een behoorlijk verschil maken, en het is beter in te passen in uw schema. Dat scheelt weer stress!

Ontspannen is belangrijk. En u kunt het leren…

We kennen allemaal de uitdrukking “u hebt maar één lichaam, zorg ervoor”. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, en op sommige dagen lukt het niet. Maar soms hoeft het maar vijf minuten te kosten om even tijd voor uzelf te nemen. Diep ademhalen, even de ogen dicht, een kop thee of koffie zetten en opdrinken zonder er iets anders bij te doen, of dat ene fijne muziekstuk opzetten en helemaal uitluisteren. Of meedansen, dat kan natuurlijk ook.

Aan het eind van een vakantie nemen we ons voor om voortaan minder te gaan rennen. Maar dat mislukt al de eerste maandag. Herkenbaar? Dan heeft u iets aan de volgende tips! 

Knowledge Advice Image right side

1. Plan maaltijden vooruit

U kunt tijd besparen gedurende de week door op een eerder moment de maaltijden alvast vooruit te plannen. Er zijn genoeg leuke kookboeken of online rubrieken die gericht zijn op gezond en snel koken, met boodschappenlijstjes erbij.

Het scheelt daarnaast veel tijd om op een vaste dag in de week de boodschappen te doen en alle (basis)ingrediënten al in huis te halen.

Knowledge Advice Image right side

2. Kies voor volledige rust

Zorg dat u (een deel van) de zondag gebruikt om uw hoofd even helemaal leeg te maken. Ook al heeft u de komende week veel op uw bordje; schrijf op wat u moet doen en leg het weg, zodat het niet in uw hoofd blijft malen. Sluit daarnaast de zondag af met een activiteit die u rust geeft. Geen idee wat dat kan zijn? Probeer dan eens een paar verschillende dingen uit, verdeeld over meerdere zondagen. Misschien is het sporten, extra stille tijd, een boek lezen of wandelen.

Knowledge Advice Image right side

3. Een opgeruimd huis…

… zorgt voor een opgeruimd hoofd. Mensen kunnen zich veel beter concentreren als ze in een opgeruimde ruimte werken. Ook zorgt het ervoor dat er gedurende de week minder afleiding is (geen volle wasmand of zoekgeraakte rekeningen bijvoorbeeld). Daarnaast zorgt het ervoor dat u beter slaapt, want er is meer rust in uw hoofd. Bent u geen opruimer en geeft alleen het idee al stress? Klein beginnen geeft al veel voldoening!

4. Verwen uzelf

Doe iets leuks voor uzelf, zoals een manicure of pedicure of een (home) spabehandeling. Tijdens een drukke werkweek kan dat er snel bij in schieten. En het geeft ontspanning!

5. Tip voor beginners

Tip voor ontspanning gedurende de week: begin met één ding – misschien is het diep ademhalen, misschien is het elke dag een paar minuten uw ogen sluiten, of misschien is het luisteren naar rustgevende muziek terwijl u languit ligt – en voeg van daaruit meer dingen toe. U zult verbaasd zijn hoe snel u in een ontspannen toestand kunt komen als u elke dag wat tijd vrijmaakt om te oefenen hoe dat moet!

Leren ontspannen is een proces. Het kost tijd, en het is niet altijd gemakkelijk, maar het is het waard!

Knowledge Advice Image right side

Last van een onrustige huid?

Toch gestrest geraakt, en last van uw huid gekregen? Stress kan ervoor zorgen dat de huid extra zorg nodig heeft. 

Tip: zorg dat u altijd Synofit Skin Care in uw badkamerkastje hebt klaarstaan. Deze crème bevat verzorgende en verzachtende ingrediënten. Het is een echte Eerste Hulp huidcrème die het herstellend vermogen van de huid krachtig ondersteunt.

Bekijk Synofit Skin Care >>>

Gepubliceerd op 15 February, 2023
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
Tips
Verder lezen