Unieke kwaliteit

Arnica montana in de Synofit Gewrichts Gel

Arnica heet niet voor niets ook ‘Valkruid’

Arnica montana wordt naast ‘Wolverlei‘ ook ‘Valkruid‘ genoemd. Niet zo vreemd, als u nagaat dat deze plant van nature voorkomt in bergachtige gebieden, zoals de Pyreneeën en de Alpen. Vandaar ook de Latijnse naam ‘montana‘. Dat heeft zo moeten zijn: bergbeklimmers moeten immers in afgelegen, rotsige gebieden een hulpmiddel hebben bij vallen en stoten. Al sinds het jaar 1100 kennen klauteraars en klimmers de kracht van Arnica.

Mountain Tobacco

Arnica werd vroeger in Europa ook voor de meest vreemde doeleinden gebruikt. In Noorwegen werden de bladeren gerookt en gesnoven door mensen die wilden stoppen met roken. Aan dit gebruik ontleent de plant haar Engelse naam ‘Mountain Tobacco’.

Op St. Jansavond – 23 juni – verspreidden de Duitsers vroeger Arnica rond de boerderij en om de akkers. Dit zou het huis én de oogst moeten beschermen tegen bliksem en hagel. Bovendien moest de plant de ‘korenduivel’ op veilige afstand houden, die traditioneel op St. Jan met zijn bokkenkar kwam aanrijden om de gewassen te vernietigen.

Ondersteunt bij gevoelige spieren

Arnica wordt tegenwoordig vooral gebruikt op de manier zoals bergbeklimmers dat dus al vele eeuwen doen. Het wordt nu toegepast om het herstel van gevoelige spieren te ondersteunen. Het kruid bevordert de doorbloeding. Dit heeft een gunstige invloed op de aanvoer van zuurstof en de afvoer van afvalstoffen. Arnica is dan ook een belangrijk ingrediënt in de Synofit Gewrichts Gel.

Maak kennis met Synofit Gewrichts Gel

Snel werkende Gewrichts Gel
Bevat naast Arnica ook Groenlipmossel, Zwarte bes-blad, Capsicum, Glucosamine en Rozemarijnolie
Kan ook bij gevoelige spieren of bindweefsel worden toegepast
Geschikt rond het sporten
Werkt lokaal en kortdurend
Met een fris parfum
Voor langdurig effect 2-3 maal per dag aanbrengen
Verkrijgbaar in tube met 40 ml (€ 7,95) of 100 ml (€ 18,95)

Bestel nu de Gewrichts Gel van Synofit