Unieke kwaliteit

Capsicum in de Synofit Gewrichts Gel

Wat is Capsicum?

Capsicum (Capsicum frutescens) is de stof uit een chilipepersoort. De Capsicum frutescens is net als de Capsicum annuum een kleine struik die tot 2 meter hoog kan worden. De meestal smalle bessen bevatten een hoog gehalte aan capsaïcine. Dat is de stof die aan peper de scherpe smaak geeft. De geslachtsnaam ‘Capsicum’ is afgeleid van het Griekse vertaling voor ‘bijten’: kapto.

Hoe werkt Capsicum?

Capsicum kan worden toegepast in een creme of gel, zoals ook in de Synofit Gewrichts Gel het geval is. Door een extract van Capsicum uit de plant op de huid aan te brengen, wordt deze lokaal verdoofd. Dit heeft een positief effect op het gevoel van de weefsels eronder. Bij de toepassing van Capsicum op de huid wordt dus het onderliggende weefsel, bijvoorbeeld gewrichten, bindweefsel of spieren, minder gevoelig. Dat is precies de reden dat Capsicum in Synofit Gewrichts Gel wordt gebruikt.

Capsicum en wondjes

Bij het gebruik van de Synofit Gewrichts Gel is het belangrijk om het contact met wondjes te vermijden. Door deze prikkelende stof kan een branderig gevoel ontstaan wanneer het op beschadigde huid wordt aangebracht. Dit geldt ook voor slijmvliezen en contact met de ogen en mond. Als u net de Gewrichts Gel heeft aangebracht, adviseren we u om dus extra op te letten dat u niet met de handen aan de ogen komt, of dat u eerst even de handen wast. Mocht het toch een keer gebeuren en voelt u de prikkeling, dan kan dit overigens geen kwaad en adviseren we u om de plek te spoelen met overvloedig water.

Synofit Gewrichts Gel

Bijzondere Groenlipmossel Gel
Met o.a. Groenlipmossel, Zwarte bes-blad, Arnica, Rozemarijnolie en Glucosaminesulfaat
Bevat ook Capsicum en Methylsalicylaat
Fijne, goed smeerbare Gel
Gemakkelijk mee te nemen
Lang houdbaar
Een kleine hoeveelheid per keer volstaat
Frisse parfum
 Naar behoefte 1-3 keer per dag aanbrengen
 Verkrijgbaar per 40 ml (€ 7,95) of 100 ml (€ 18,95)

Bestel Synofit Gewrichts Gel met Capsicum

De Gewrichts Gel is verkrijgbaar in een tube met 100 ml of in een tube met 40 ml.
Lees ook eens de ervaringen >>>

Deze artikelen zijn ook interessant:

Synofit Gewrichts Gel: een (h)eerlijk product voor uitwendig gebruik

Naast onze oraal in te nemen producten voor gewrichten nam rond 2013 de vraag naar een uitwendig te gebruiken product toe. Veel klanten gaven aan dat ze het prettig zouden vinden om op hun gewrichten of spieren iets te kunnen smeren wat direct voelbaar is.
Lees verder

Arnica montana in Synofit Gewrichts Gel: wat is het?

Arnica montana wordt naast ‘Wolverlei‘ ook ‘Valkruid‘ genoemd. Al sinds het jaar 1100 kennen klauteraars en klimmers de kracht van Arnica.
In de Synofit Gewrichts Gel is deze interessante plant verwerkt.
Lees verder