Unieke kwaliteit

Capsicum in Synofit Joint Care

Wat is Capsicum?

Capsicum is de stof uit een chilipepersoort. De Latijnse naam van de plant is Capsicum frutescens. Dit is net als de Capsicum annuum een kleine struik die tot 2 meter hoog kan worden.

De meestal smalle bessen bevatten een hoog gehalte aan capsaïcine. Dat is de stof die aan peper de scherpe smaak geeft. De geslachtsnaam ‘Capsicum’ is afgeleid van het Griekse vertaling voor ‘bijten’: kapto.

Hoe werkt Capsicum?

Capsicum kan worden toegepast in een creme of gel, zoals ook in Synofit Joint Care het geval is. Door een extract van Capsicum uit de plant op de huid aan te brengen, wordt deze lokaal verdoofd. Dit heeft een positief effect op het gevoel van de weefsels eronder. Bij de toepassing van Capsicum op de huid wordt dus het onderliggende weefsel, bijvoorbeeld gewrichten, bindweefsel of spieren, minder gevoelig. Dat is precies de reden dat Capsicum in Synofit Joint Care wordt gebruikt.

Capsicum en wondjes

Bij het gebruik van Synofit Joint Care is het belangrijk om het contact met wondjes te vermijden. Door deze prikkelende stof kan een branderig gevoel ontstaan wanneer het op een beschadigde huid wordt aangebracht. Dit geldt ook voor slijmvliezen en contact met de ogen en mond. Als u net Joint Care heeft aangebracht, adviseren we u om meteen even de handen te wassen, zodat u niet per ongeluk met de handen aan de ogen of aan andere slijmvliezen komt en de Capsicum daar terecht komt. Mocht het toch een keer gebeuren en voelt u de prikkeling, dan kan dit overigens geen kwaad en adviseren we u om de plek goed te spoelen met overvloedig water.

Capsicum zelf gebruiken

Als u Capsicum graag zelf wilt toepassen om de spieren, gewrichten of bindweefsels uitwendig te verzorgen, dan kan dat in de vorm van Joint Care.

Een heerlijke gel die lokaal kan worden toegepast naar behoefte. U zit niet vast aan dagelijkse doseringen en ook bij een eventuele voedselallergie is dit product goed te gebruiken.

Gebruik naar behoefte 2-3 maal per dag een kleine hoeveelheid gel, die u aanbrengt op de betreffende lichaamsdelen.

Voorheen stond dit product bekend als ‘Synofit Gewrichts Gel’

Bestel Synofit Joint Care met Capsicum

Joint Care is verkrijgbaar in een tube met 100 ml of in een tube met 40 ml.
Lees ook eens de ervaringen >>>

Deze artikelen zijn ook interessant:

Arnica in Synofit Joint Care: wat is het?

Arnica montana wordt naast ‘Wolverlei‘ ook ‘Valkruid‘ genoemd. Al sinds het jaar 1100 kennen klauteraars en klimmers de kracht van Arnica.
In Synofit Joint Care is deze interessante plant verwerkt.
Lees verder

Synofit Joint Care: een (h)eerlijke gel voor uitwendig gebruik

Naast onze oraal in te nemen producten voor gewrichten nam rond 2013 de vraag naar een uitwendig te gebruiken gezondheidsproduct toe. Veel klanten gaven aan dat ze het prettig zouden vinden om op hun gewrichten of spieren iets te kunnen smeren wat direct voelbaar is.
Lees verder