Kennis & Verdieping

Synofit Joint Care: een (h)eerlijk uitwendig gezondheidsproduct

Waarom een gel?

Naast onze oraal in te nemen gezondheidsproducten (de voedingssupplementen) nam rond 2013 de vraag naar een uitwendig te gebruiken product toe. Veel klanten, vooral sporters, gaven aan dat ze het prettig zouden vinden om op hun gewrichten, spieren en bindweefsels iets te kunnen smeren wat direct voelbaar werkt.

Wij zijn hiermee aan de slag gegaan, wat resulteerde in Synofit Joint Care die vanaf halverwege 2014 verkrijgbaar werd.

Er zijn tubes te koop met 40 ml of 100 ml.

Ingrediënten van Synofit Joint Care met Groenlipmossel

Hieronder ziet u een opsomming van de ingrediënten van Synofit Joint Care. Dit zijn zogenoemde INCI’s. Dat zijn vastgestelde internationale benamingen voor de gebruikte stoffen en actieve ingrediënten.

Ingrediënt
Aqua
Polysorbate 20
Parfum
Carbomer
Alcohol
Glucosamine Sulfate
Triethanolamine
Phenoxyethanol
Rosmarinus Officinalis Leaf Oil
Sodium Chondroitin Sulfate
Ethylhexylglycerin
Hydroxycitronellal
Methyl Salicylate
Linalool
Helianthus Annuus Seed Oil
Mussel Extract
Limonene
Citronellol
Capsicum Annuum Extract
Capsicum Frutescens Resin
Isoeugenol
Geraniol
Eugenol
Coumarin
Ribes Nigrum Leaf
Arnica Montana Flower
Citral

 

Toepassing van Joint Care

Algemeen geldt dat de Joint Care niet op een beschadigde huid (wondjes) of in contact met de ogen of andere slijmvliezen mag worden gebruikt. Er zitten in de gel enkele ingrediënten die dan als prikkelend kunnen worden ervaren.

Wat is het doel van de ingrediënten in Synofit Joint Care?

Hieronder is per ingrediënt kort omschreven wat de functie ervan is.

Water (Aqua)

Dit is de drager en het oplosmiddel waar de andere ingrediënten in opgenomen zijn.

Polysorbaat 20

Een emulgator waardoor olie en water goed dispergeerbaar zijn. Hierdoor kunnen er niet twee fasen in de substantie ontstaan, ook niet na langere tijd.

Groenlipmossel, Glucosaminesulfaat, Natriumchondroïtinesulfaat, Rozemarijnolie, Arnica, Zwarte bes-blad

Dit zijn de belangrijkste ingrediënten die Joint Care tot een product voor de spieren en gewrichten maken. Groenlipmossel kent u al van onze voedingssupplementen. In de Groenlipmossel gel wordt GLMax® voor uitwendige toepassing gebruikt, wat ook Glycosaminoglycanen (GAGs) bevat.
Ook Zwarte bes-blad is een bekend ingrediënt vanuit onze supplementen, wat goed is voor de verzorging van spieren en gewrichten. Glucosamine en Chondroïtine zijn van nature in de Groenlipmossel aanwezig, maar zijn in Joint Care nog extra toegevoegd naast het Groenlipmosselextract. Rozemarijnolie is een etherische olie, die de doorbloeding stimuleert en helpt bij gevoelige spieren. Arnica staat bekend als een prettige stof bij zware inspanning en sportactiviteiten.

Parfum

De neus wil ook wat… zonder de Parfum zou Joint Care naar mosselen ruiken, wat niet prettig is voor uw omgeving en voor uzelf. Daarom is er een Parfum toegevoegd met een heerlijke intens-frisse geur.

Phenoxyethanol en Ethylhexylglycerine

Dit zijn conserveermiddelen. Omdat niet iedereen gel dagelijks wil gebuiken, bestaat anders het risico dat na enkele keren gebruik de inhoud al bederft. Met de huidige conservering blijft de gel tot zeker 12 maanden na openen goed.

Carbomeer en Triethanolamine

Deze stoffen zorgen ervoor dat de gel dikker wordt en dus lekker aanvoelt tijdens het smeren. Goed om te weten: het Carbomeer dat in Synofit Joint Care wordt gebruikt, is wateroplosbaar. Daarmee valt de variant die wij gebruiken officieel niet onder de definitie van ‘microplastics‘!

Methylsalicylaat

Deze stof geeft aan Synofit Joint Care een verkoelende werking. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat de poriën van de huid gaan openstaan en hierdoor kunnen de andere ingrediënten beter in de huid trekken. Tegelijk kan Methylsalicylaat ook een iets verwarmende sensatie aan de huid geven, omdat het lokaal de doorbloeding in de huid versterkt.

Capsicum

Dit is een stof uit peper. Het zal u dan ook niet verbazen dat Capsicum een verwarmend gevoel geeft op de huid. Dit wordt door veel gebruikers als zeer prettig en ontspannend ervaren. Wel is het vanwege dit ingrediënt raadzaam om contact met de ogen, wondjes en slijmvliezen te vermijden.

Allergenen

De overige vermeldingen betreffen allergenen. Er zijn wettelijke bepalingen omtrent het vermelden van allergenen in cosmetische producten. Als u weet dat u gevoelig bent voor bepaalde cosmetische stoffen, dan kunt u dus eenvoudig in de INCI-lijst nagaan of dit allergeen wel of niet aanwezig is in Synofit Joint Care.

Maak kennis met Synofit Joint Care

Wanneer u het lichaam graag uitwendig wilt verzorgen, dan kan dat in de vorm van Joint Care, de frisse spier- en gewrichtsgel.

Een heerlijke gel die lokaal kan worden toegepast naar behoefte. U zit niet vast aan dagelijkse doseringen en ook bij een eventuele voedselallergie is dit product goed te gebruiken.

Gebruik naar behoefte 2-3 maal per dag een kleine hoeveelheid gel, die u aanbrengt op de betreffende lichaamsdelen.

Voorheen stond dit product bekend als ‘Synofit Gewrichts Gel’

Bestel nu Synofit Joint Care