Synofit Gewrichts Gel: een (h)eerlijk product voor uitwendig gebruik

Waarom een gel?

Naast onze oraal in te nemen producten (Synofit Premium Vloeibaar en Synofit Premium Capsules) nam rond 2013 de vraag naar een uitwendig te gebruiken product toe. Veel klanten, vooral sporters, gaven aan dat ze het prettig zouden vinden om op hun gewrichten of spieren iets te kunnen smeren wat direct voelbaar werkt. Wij zijn hiermee aan de slag gegaan, wat resulteerde in de Synofit Gewrichts Gel (100 ml) die vanaf halverwege 2014 verkrijgbaar werd. Kort daarna werd ook de Synofit Sport Gel (40 ml) geïntroduceerd, die in een kleinere verpakking en met het extra ingrediënt Arnica (Arnica montana) speciaal op sporters was gericht.

Later is Arnica ook als extra ingrediënt aan de grotere tube toegevoegd, omdat de reacties op de Synofit Sport Gel zo positief waren. Hiermee was er geen verschil meer tussen beide gels, en gaan ze nu door het leven als de 100 ml Synofit Gewrichts Gel en de 40 ml Synofit Gewrichts Gel.

Ingrediënten van de Synofit Groenlipmossel Gel

Op de verpakking en de tube van de Gel staan de ingrediënten vermeld. Dat zijn (in afnemende hoeveelheden):
Water, Polysorbaat 20, Groenlipmossel (Perna canaliculus), Parfum, Glucosaminesulfaat, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerine, Carbomeer, Triethanolamine, Methylsalicylaat, Natriumchondroïtinesulfaat, Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) bloemenolie, Arnica (Arnica montana), Zwarte bes (Ribes nigrum)-blad en Capsicum (Capsicum frutescens)-extract.

Direct daarna volgt een opsomming van allerlei moeilijke namen. Dit zijn geen extra ingrediënten of toevoegingen, maar het is de verplichte vermelding van verschillende allergenen die aanwezig zijn in de Parfum van de Gel. Mensen die weten dat ze intolerant zijn voor één of meerdere van deze stoffen, dienen de Synofit Gewrichts Gel niet te gebruiken: Citral, Citronellol, Coumarine, Eugenol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Isoeugenol, Butylphenyl methylpropional, Limoneen, Linalool en Hydroxyisohexyl 3-cyclohexeen carboxaldehyde.

Algemeen geldt ook dat de Gel niet op een beschadigde huid (wondjes) of in contact met de ogen of andere slijmvliezen mag worden gebruikt. Er zitten in de Groenlipmossel Gel enkele ingrediënten die dan als prikkelend kunnen worden ervaren.

Wat is het nut van de ingrediënten in de Synofit Groenlipmossel Gel?

Hieronder zullen we kort per ingrediënt uiteenzetten wat de functie ervan is.

Water

Dit is de drager en het oplosmiddel waar de andere ingrediënten in opgenomen zijn.

Polysorbaat 20

Een soort emulgator waardoor olie en water goed dispergeerbaar zijn. Hierdoor kunnen er niet twee fasen in de substantie ontstaan.

Groenlipmossel, Glucosaminesulfaat, Natriumchondroïtinesulfaat, Rozemarijnolie, Arnica, Zwarte bes-blad

Dit zijn de belangrijkste ingrediënten die de Gewrichts Gel tot een product voor de gewrichten maken. Groenlipmossel kent u al van Synofit Premium Vloeibaar en Synofit Premium Capsules. Hetzelfde geldt voor Zwarte bes-blad, wat goed is voor de verzorging van spieren en gewrichten. Glucosamine en Chondroïtine zijn bekende producten, die van nature ook in de Groenlipmossel aanwezig zijn. Rozemarijnolie is een etherische olie, die de doorbloeding stimuleert en helpt bij gevoelige spieren. Arnica staat bekend als een prettige stof bij zware inspanning en sportactiviteiten.

Parfum

De neus wil ook wat… zonder de Parfum zou de Groenlipmossel Gel naar mosselen ruiken, wat niet prettig is voor uw omgeving en voor uzelf. Daarom is er een Parfum toegevoegd met een heerlijke frisse geur.

Phenoxyethanol en Ethylhexylglycerine

Dit zijn conserveermiddelen. Omdat niet iedereen de Gewrichts Gel dagelijks wil gebuiken, bestaat anders het risico dat na enkele keren gebruik de inhoud al bederft. Met de huidige conservering blijft de Gel 12 maanden na openen gegarandeerd goed.

Carbomeer en Triethanolamine

Deze stoffen zorgen ervoor dat de Gel dikker wordt en dus lekker aanvoelt tijdens het smeren.

Methylsalicylaat

Deze stof geeft de Synofit Gewrichts Gel een verkoelende werking. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat de poriën van de huid gaan openstaan en hierdoor kunnen de andere ingrediënten beter in de huid trekken. Tegelijk kan Methylsalicylaat ook een iets verwarmende sensatie aan de huid geven, omdat het lokaal de doorbloeding in de huid versterkt.

Capsicum

Dit is een stof uit peper. Het zal u dan ook niet verbazen dat Capsicum een verwarmend gevoel geeft op de huid. Dit wordt door veel gebruikers als zeer prettig en ontspannend ervaren. Wel is het vanwege dit ingrediënt raadzaam om contact met de ogen, wondjes en slijmvliezen te vermijden.

Gewrichts Gel gebruiken, of toch liever Synofit Premium Vloeibaar / Synofit Premium Capsules?

400 ml Synofit Premium Vloeibaar

Synofit Gewrichts Gel

Snel werkende Gewrichts Gel
Bevat Arnica, Groenlipmossel, Zwarte bes-blad, Capsicum, Glucosamine en Rozemarijnolie
Kan ook bij gevoelige spieren of bindweefsel worden toegepast
Geschikt rond het sporten
Werkt lokaal en kortdurend
Met een fris parfum
Voor langdurig effect 2-3 maal per dag aanbrengen
Verkrijgbaar in tube met 40 ml (€ 7,95) of 100 ml (€ 18,95)

Bestel nu de Gewrichts Gel van Synofit

Direct contact

Evelien DienderEvelien Diender
E-Mail | Telefoon
Ik help u graag

Klantenbeoordelingen

Reviews Synofit

Synofit scoorde gemiddeld een 9,28 uit 10 met 6.339 reviews.

Voordelen Synofit.nl

  • Kopen bij de bron
  • Vandaag besteld, maandag verzonden
  • Gratis verzending binnen NL vanaf € 25
  • Kies zelf de leverdatum en verzendwijze
  • Antwoord op al uw vragen via e-mail, telefoon of chat
  • Professionele controle bij medicijngebruik

Synofit is bekend van:

Synofit is bekend van

Video: ontstaan Synofit

Video ontstaan Synofit

Gebruikt u medicijnen?

Laat dan door een apotheker controleren of u de producten van Synofit daarbij mag gebruiken. Meer informatie >>>

Gratis Synofit brochure

Gratis Synofit brochure

Certificering

Certificering

De productielocatie van de producten van Synofit is FSSC22000 gecertificeerd.

Verklaring verwijzingen

Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Bio-Curcumine en Zwarte bes-blad
Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Vitamine C
Synofit CurcuPlus bevat Bio-Curcumine
Synofit Bone Complex bevat Calcium, Magnesium, Vitamine K2, Vitamine D3, Zink en Mangaan