Waarom een gel?

gewricht-gel-100mlNaast onze oraal in te nemen producten (Synofit Premium Vloeibaar en Synofit Premium Capsules) nam rond 2013 de vraag naar een uitwendig te gebruiken product toe. Veel klanten, vooral sporters, gaven aan dat ze het prettig zouden vinden om op hun gewrichten of spieren iets te kunnen smeren wat direct voelbaar is. Wij zijn toen hiermee aan de slag gegaan, wat resulteerde in de Synofit Gewrichts Gel (100 ml) die vanaf halverwege 2014 verkrijgbaar werd. Kort daarna werd ook de Synofit Sport Gel (40 ml) geïntroduceerd, die in een kleine verpakking en met het extra ingrediënt Arnica montana speciaal op sporters is gericht. Later is Arnica ook als extra ingrediënt aan de grotere tube toegevoegd, omdat de reacties op de Synofit Sport Gel zo positief waren.

Verschil tussen Gewrichts Gel en Sport Gel

De ingrediënten van de Synofit Gewrichts Gel en de Synofit Sport Gel zijn dus nu identiek aan elkaar. Het enige verschil tussen deze producten is nog het formaat: de Synofit Sport Gel is kleiner en is daarom gemakkelijker mee te nemen tijdens het sporten dan de grotere Synofit Gewrichts Gel.

Ingrediënten van de Synofit Groenlipmossel Gel

Op de verpakking en de tube van de Gel staan de ingrediënten vermeld. Dat zijn (in afnemende hoeveelheden):
Water, Polysorbaat 20, Groenlipmossel (Perna canaliculus), Parfum, Glucosaminesulfaat, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerine, Carbomeer, Triethanolamine, Methylsalicylaat, Natriumchondroïtinesulfaat, Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) bloemenolie, Arnica (Arnica montana), Zwarte bes (Ribes nigrum)-extract en Capsicum (Capsicum frutescens)-extract.

Direct daarna volgt een opsomming van allerlei moeilijke namen. Dit zijn geen extra ingrediënten of toevoegingen, maar het is de verplichte vermelding van verschillende allergenen die aanwezig zijn in de Parfum van de Gel. Mensen die weten dat ze intolerant zijn voor één of meerdere van deze stoffen, dienen de Synofit Gel niet te gebruiken: Citral, Citronellol, Coumarine, Eugenol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Isoeugenol, Butylphenyl methylpropional, Limoneen, Linalool en Hydroxyisohexyl 3-cyclohexeen carboxaldehyde.

Algemeen geldt ook dat de Gel niet op een beschadigde huid (wondjes) of in contact met de ogen mag worden gebruikt. Er zitten in de Groenlipmossel Gel enkele ingrediënten die dan als prikkelend kunnen worden ervaren.

Wat is het nut van de ingrediënten in de Synofit Groenlipmossel Gel?

Hieronder zullen we kort per ingrediënt uiteenzetten wat de functie ervan is.

Water

Dit is de drager en het oplosmiddel waar de andere ingrediënten in opgenomen zijn.

Polysorbaat 20

Een soort emulgator waardoor olie en water goed dispergeerbaar zijn. Hierdoor kunnen er niet twee fasen in de substantie ontstaan.

Groenlipmossel, Glucosaminesulfaat, Natriumchondroïtinesulfaat, Rozemarijnolie, Arnica, Zwarte bes extract

Dit zijn de belangrijkste ingrediënten die de Gewrichts Gel tot een product voor de gewrichten maken. Groenlipmossel kent u al van Synofit Premium Vloeibaar en Synofit Premium Capsules. Hetzelfde geldt voor Zwarte bes extract, wat goed is voor de verzorging van spieren en gewrichten. Glucosamine en Chondroïtine zijn bekende producten, die van nature ook in de Groenlipmossel aanwezig zijn. Rozemarijnolie is een etherische olie. Arnica staat bekend als een prettige stof, vooral goed te gebruiken bij sportactiviteiten en na zware inspanning.

Parfum

De neus wil ook wat… zonder de Parfum zou de Groenlipmossel Gel naar mosselen ruiken, wat niet prettig is voor uw omgeving en voor uzelf. Daarom is er een Parfum toegevoegd met een heerlijke frisse geur.

Phenoxyethanol en Ethylhexylglycerine

Dit zijn conserveermiddelen. Omdat niet iedereen de Gewrichts Gel dagelijks wil gebuiken, bestaat anders het risico dat na enkele keren gebruik de inhoud al bederft. Met de huidige conservering blijft de Gel 12 maanden na openen gegarandeerd te gebruiken.

Carbomeer en Triethanolamine

Deze stoffen zorgen ervoor dat de Gel dikker wordt en dus lekker aanvoelt tijdens het smeren.

Methylsalicylaat

Deze stof geeft de Synofit Gewrichts Gel een verkoelende werking. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat de poriën van de huid gaan openstaan en hierdoor kunnen de andere ingrediënten beter in de huid trekken. Tegelijk kan Methylsalicylaat ook een iets verwarmende sensatie aan de huid geven, omdat het lokaal de doorbloeding in de huid versterkt.

Capsicum

Dit is een stof uit peper. Het zal u dan ook niet verbazen dat Capsicum een verwarmend gevoel geeft op de huid. Dit wordt door veel gebruikers als zeer prettig en ontspannend ervaren. Wel is het vanwege dit ingrediënt raadzaam om contact met de ogen te vermijden.

Gewrichts Gel gebruiken, of toch liever Synofit Premium Vloeibaar / Synofit Premium Capsules?

Lees daar alles over op de pagina over de Gewrichts Gel versus Synofit als voedingssupplement.