back button
Arnica
ingredient image

Arnica heet niet voor niets ook ‘valkruid’

Arnica wordt naast ‘wolverlei‘ ook ‘valkruid‘ genoemd. Niet zo vreemd, als u nagaat dat deze plant van nature voorkomt in bergachtige gebieden, zoals de Pyreneeën en de Alpen. Vandaar ook de Latijnse naam ‘Arnica montana‘. Dat heeft zo moeten zijn: bergbeklimmers moeten immers in afgelegen, rotsige gebieden een hulpmiddel hebben bij vallen en stoten. Al sinds het jaar 1100 kennen klauteraars en klimmers de kracht van arnica.

Mountain Tobacco

Arnica werd vroeger in Europa ook voor de meest vreemde doeleinden gebruikt. In Noorwegen werden de bladeren gerookt en gesnoven door mensen die wilden stoppen met roken. Aan dit gebruik ontleent de plant haar Engelse naam ‘Mountain Tobacco’.

Op St. Jansavond – 23 juni – verspreidden de Duitsers vroeger arnica rond de boerderij en om de akkers. Dit zou het huis én de oogst moeten beschermen tegen bliksem en hagel. Bovendien moest de plant de ‘korenduivel’ op veilige afstand houden, die traditioneel op St. Jan met zijn bokkenkar kwam aanrijden om de gewassen te vernietigen.

Ondersteunt bij gevoelige spieren

Arnica wordt tegenwoordig vooral gebruikt op de manier zoals bergbeklimmers dat dus al vele eeuwen doen. Het wordt nu toegepast om het herstel van gevoelige spieren te ondersteunen. Het kruid bevordert de doorbloeding. Dit heeft een gunstige invloed op de aanvoer van zuurstof en de afvoer van afvalstoffen. Arnica is dan ook een belangrijk ingrediënt in Synofit Joint Care.

Arnica voor het lichaam gebruiken

Als u arnica graag wilt gebruiken om uw lichaam uitwendig te verzorgen, dan kan dat in de vorm van Joint Care, de frisse spier- en gewrichtsgel. Een heerlijke gel die lokaal kan worden toegepast naar behoefte. U zit niet vast aan dagelijkse doseringen en ook bij een eventuele voedselallergie is dit product goed te gebruiken. Gebruik naar behoefte 2-3 maal per dag een kleine hoeveelheid gel, die u aanbrengt op de betreffende lichaamsdelen.

Knowledge Advice Image right side

Hoe Synofit Joint Care kan helpen

Synofit Joint Care is een veelzijdige spier- en gewrichtsgel voor snelle verzorging van spieren en gewrichten. De verfrissende textuur maakt het gemakkelijk aan te brengen, en u zult snel de voordelen ervaren, meestal binnen 10 minuten. Of het nu gaat om de gewrichten na het zwemmen of de spieren na een intensieve training, Synofit Joint Care biedt snelle en effectieve verlichting, zodat u weer volop van uw activiteiten kunt genieten.

Breng de gel naar behoefte 2-3 maal daags aan op de betreffende plek.