back button
Capsicum
ingredient image

Wat is capsicum?

Capsicum is de stof uit een chilipepersoort. De Latijnse naam van de plant is Capsicum frutescens. Dit is net als de Capsicum annuum een kleine struik die tot 2 meter hoog kan worden. De meestal smalle bessen bevatten een hoog gehalte aan capsaïcine. Dat is de stof die aan peper de scherpe smaak geeft. De geslachtsnaam ‘capsicum’ is afgeleid van het Griekse vertaling voor ‘bijten’: kapto.

Hoe werkt capsicum?

Capsicum kan worden toegepast in een creme of gel, zoals ook in Synofit Joint Care het geval is. Door een extract van capsicum uit de plant op de huid aan te brengen, wordt deze lokaal verdoofd. Dit heeft een positief effect op het gevoel van de weefsels eronder. Bij de toepassing van capsicum op de huid wordt dus het onderliggende weefsel, bijvoorbeeld gewrichten, bindweefsel of spieren, minder gevoelig. Dat is precies de reden dat capsicum in Synofit Joint Care wordt gebruikt.

Capsicum en wondjes

Bij het gebruik van Synofit Joint Care is het belangrijk om het contact met wondjes te vermijden. Door deze prikkelende stof kan een branderig gevoel ontstaan wanneer het op een beschadigde huid wordt aangebracht. Dit geldt ook voor slijmvliezen en contact met de ogen en mond. Als u net Joint Care heeft aangebracht, adviseren we u om meteen even de handen te wassen, zodat u niet per ongeluk met de handen aan de ogen of aan andere slijmvliezen komt en de capsicum daar terecht komt. Mocht het toch een keer gebeuren en voelt u de prikkeling, dan kan dit overigens geen kwaad en adviseren we u om de plek goed te spoelen met overvloedig water.

Capsicum zelf gebruiken

Als u capsicum graag zelf wilt toepassen om de spieren, gewrichten of bindweefsels uitwendig te verzorgen, dan kan dat in de vorm van Joint Care.

Een heerlijke gel die lokaal kan worden toegepast naar behoefte. U zit niet vast aan dagelijkse doseringen en ook bij een eventuele voedselallergie is dit product goed te gebruiken.

Gebruik naar behoefte 2-3 maal per dag een kleine hoeveelheid gel, die u aanbrengt op de betreffende lichaamsdelen.