back button
Centella
ingredient image

Gotu kola

Centella asiatica is een plant die van oorsprong groeit in Zuidoost-Azië (India). Deze plant gedijt goed in warme, waterrijke gebieden. In drie maanden tijd groeit een klein plantje uit tot een volwassen plant. In Azië wordt de rauwe centella verwerkt in salades of gegeten bij verschillende rijstgerechten. Ook wordt het wel gebruikt om thee van te maken. Het wordt gezien als een voedzame plant. De lokale naam voor centella is gotu kola.

Tijgerkruid

De plant centella staat ook bekend als ‘tijgerkruid’. Het verhaal gaat dat tijgers door deze struiken rollen ter ondersteuning van het herstellend vermogen van hun huid, vandaar deze naam. In Nederland wordt het plantje ook wel Aziatische waternavel genoemd. Veel verschillende namen dus voor deze plant!

Toepassing

Een belangrijk bestanddeel van centella zijn triterpenen. In de traditionele Indiase Ayurveda natuurgeneeskunst wordt de plant al eeuwenlang gebruikt voor ondersteuning bij het herstel van de huid. Het heeft een gunstige invloed op de vorming van littekens.

Synofit Skin Care: crème met centella

In Synofit Skin Care is het ingrediënt centella verwerkt, evenals tea tree olie. Samen vormt dit in de crème een uitstekend duo voor de huid. Synofit Skin Care biedt ondersteuning aan het herstellend vermogen van de huid, kan worden ingezet bij puistjes en bij een geprikkelde en ruwe, schrale huid.