back button
Chroom
ingredient image

Gezondheidsvoordelen van het ingrediënt chroom

In ons lichaam draagt het mineraal chroom bij aan de normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten. Ook helpt chroom het bloedsuikergehalte normaal te houden. Het heeft dus een belangrijke functie voor ons lichaam.

Knowledge Advice Image right side

Oeralgebergte

In 1761 werd het mineraal chroom, of ook wel chromium genoemd, ontdekt door Johann Gottlob Lehmann in het Oeralgebergte in Rusland. Sinds die tijd wordt het gebruikt door mensen. Tegenwoordig is de belangrijkste bron het mineraal chromiet, dat bestaat uit ijzer en chroom. Chromiet wordt onder andere gedolven in Kazachstan, India en Zuid-Afrika. Het mineraal is vernoemd naar het Oudgriekse woord voor kleur: χρῶμα (chrōma).

In ons voedsel

Het ingrediënt is niet alleen als mineraal in de bodem te vinden. Het zit ook in voedsel zoals volkoren graanproducten en groenten, vooral broccoli. De hoeveelheid chroom in voedsel is echter niet hoog.

Aanbevolen hoeveelheid

In Europa stelt de EFSA de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden (RI) van de voedingsstoffen vast. De RI van chroom is volgens de EFSA 40 μg per dag. Door gevarieerd te eten wordt deze hoeveelheid meestal gehaald. Ter extra ondersteuning kan een voedingssupplement gebruikt worden. Ons product Synofit Cardio Care bevat 6 μg chroom per softgel, dat is een goede hoeveelheid om te gebruiken naast een gezonde levensstijl. Het gebruik van het ingrediënt is veilig tot wel 1 milligram per dag.