back button
Magnesium
ingredient image

Wat is Magnesium en waar is het goed voor?

Magnesium is een stof die gerekend wordt tot de mineralen. Het is onder andere nodig voor de vorming van botten en spieren. Ook speelt het een rol bij de overdracht van zenuwprikkels door het zenuwstelsel en bevordert het een goede werking van de spieren. Verder is Magnesium nodig voor de goede werking van een aantal enzymen, dat zijn eiwitten die allerlei reacties in het lichaam kunnen laten plaatsvinden. Ten slotte helpt Magnesium bij de energieproductie van de cellen in het lichaam.

Bronnen van Magnesium

Magnesium kunnen we heel goed uit onze voeding halen. Onder andere graanproducten, groenten, noten, zuivel en vlees bevatten Magnesium. Zelfs kraanwater bevat Magnesium! Een tekort of een teveel aan Magnesium komt niet zo gemakkelijk voor. Bij mensen met problemen in de darmen of de nieren kan wel een tekort optreden.

Verder kan de verhouding tussen de hoeveelheid ingenomen en uitgescheiden Magnesium en Calcium uit balans zijn. In zo’n geval kan het zinvol zijn om de hoeveelheid Magnesium aan te vullen door middel van een gezondheidsproduct (voedingssupplement).

Magnesium in Synofit Calcium Plus

Synofit Calcium Plus is een uitgebreid voedingssupplement met Calcium uit Rode alg. Optimaal voor de botten omdat het is aangevuld met onder meer Magnesium, Vitamine D3 en Vitamine K2. Deze zijn samen van betekenis voor het behoud van sterke botten.

Lees waarom het verstandig is om een bottenformule met meerdere ingrediënten te gebruiken >>>

Synofit Calcium Plus is ideaal voor personen die gericht de botten willen ondersteunen. Botweefsel is dynamisch en vanaf de leeftijd van ongeveer 40 jaar wordt er meer afgebroken dan opgebouwd. Het is dan vanzelfsprekend van groot belang dat de botten niets tekort komen – maar ook al daarvóór helpen goede botformules om de botten sterk te houden. Bijvoorbeeld als u weet dat uw voeding weinig Calcium of Vitamine D bevat, of als uw bewegingsapparaat voor tussentijdse uitdagingen komt te staan door intensief en risicovol bewegen.

Per dagdosering van 2 softgels bevat Synofit Calcium Plus 105 milligram Magnesium. Voor Synofit Calcium Plus is bewust gekozen voor deze zeer goed opneembare vorm uit citraat. Het is immers van belang dat de Magnesium die u inneemt ook daadwerkelijk in uw lichaam (en in uw botten) wordt opgenomen!