back button
Omega 3-vetzuren
ingredient image

Omega 3-vetzuren

Bijna iedereen weet wel dat omega 3 goed is voor je, en dat deze vetzuren in hoge gehaltes in vis, avocado, lijnzaad en walnoten te vinden zijn. Maar wat zijn omega 3-vetzuren precies en waarom zijn ze zo goed?

Wat zijn vetzuren?

Vetzuren zijn onderdeel van wat wij als ‘vetten’ kennen. Ze bepalen welk soort vet het is: verzadigd of onverzadigd. Verzadigd vet is vast bij kamertemperatuur, onverzadigd vet is dan vloeibaar. Vetzuren zijn nodig om ons lichaam te laten functioneren. Ze worden onder andere gebruikt als bouwstenen voor cellen.

Wat zijn omega 3-vetzuren en waar zit het in?

Knowledge Advice Image right side

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Er bestaan verschillende vormen van deze vetzuren. Het omega-3 vetzuur ALA (alfa-linoleenzuur) kan ons lichaam niet zelf aanmaken. Daarom heet dit een essentieel vetzuur. Het komt voor in lijnzaad en walnoten. De vetzuren DHA (docosahexaeenzuur) en EPA (eicosapentaeenzuur) kan ons lichaam wel zelf aanmaken, al is het met wat moeite. We kunnen EPA en DHA ook uit voeding halen, deze vetzuren komen voor in vis. Vis haalt deze vetzuren weer uit algen, die rijk zijn aan EPA en DHA.

Werking omega 3-vetzuren

Voor de werking van omega 3-vetzuren zijn meerdere gezondheidsclaims toegestaan, waaronder: EPA en DHA ondersteunen de normale werking van het hart (het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA).

Omega 3-vetzuren in een supplement

Om deze belangrijke vetzuren voor het hart in een supplement te krijgen, wordt meestal visolie gebruikt. Dit is ook bij ons voedingssupplement Synofit Cardio Care het geval. Visolie is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. De kwaliteit is afhankelijk van de zuiverheid van de visolie en het gehalte omega 3-vetzuren in de olie. In Synofit Cardio Care wordt alleen de zuiverste visolie gebruikt, met een gehalte van 700-750 mg per gram EPA en DHA. Dit is een hoog gehalte aan omega 3!