back button
Rozemarijnolie
ingredient image

Rozemarijn: een interessante plant

De rozemarijn (Latijnse naam: Salvia rosmarinus, voorheen Rosmarinus officinalis) is een winterharde plant die oorspronkelijk uit Klein-Azië en Zuid-Europa komt. Ook in Nederland en België gedijt deze plant goed: hij bloeit van ongeveer april tot juni met blauwe, soms witte, bloemen. De rozemarijn is een oud symbool voor liefde, vriendschap en trouw, die ook wel werd toegepast voor het ‘niet vergeten‘ van een geliefde die op reis ging of overleden was.

In de piramiden van Egypte zijn resten van rozemarijn aangetroffen – in die cultuur was deze plant heilig. De Grieken van de Oudheid gebruikten rozemarijn bij bruiloften, omdat ze de sterke geur met de liefde associeerden. Al sinds mensenheugenis worden er allerlei positieve invloeden aan deze plant en aan het aroma toegeschreven.

Waar wordt rozemarijn voor gebruikt?

Knowledge Advice Image right side

Rozemarijn kan voor allerlei dingen worden gebruikt en op verschillende manieren. In de keuken wordt het kruid vers of gedroogd gebruikt vanwege de sterke smaak, bijvoorbeeld bij rood vlees, in salades en in sauzen. De geur kan worden gebruikt om insecten op afstand te houden en het aroma wordt ook wel eens in badproducten verwerkt. En er kan een olie uit de plant gewonnen worden: essentiële rozemarijnolie. In de Synofit Joint Care wordt een olie van de bloemen gebruikt.

Rozemarijnolie in Synofit Joint Care

De rozemarijnolie in Synofit Joint Care wordt door middel van stoomdestillatie gewonnen uit de bloeiende toppen van de plant. Dit is een manier om de zuiverste bloemenolie te verkrijgen. Rozemarijnolie heeft bij uitwendige toepassing een positieve invloed op gevoelige spieren. Ook heeft het een stimulerende werking op de doorbloeding. Bij zware inspanning en bij gevoelige regio’s rond gewrichten, bindweefsels en spieren is dit een heerlijke combinatie die u absoluut wilt ervaren.

Rozemarijn uitwendig gebruiken

Als u een uitwendig te gebruiken product zoekt met rozemarijn, dan kan dat in de vorm van Joint Care, de frisse spier- en gewrichtsgel.

Een heerlijke gel die lokaal kan worden toegepast naar behoefte. U zit niet vast aan dagelijkse doseringen en ook bij een eventuele voedselallergie is dit product goed te gebruiken.

Gebruik naar behoefte 2-3 maal per dag een kleine hoeveelheid gel, die u aanbrengt op de betreffende lichaamsdelen.