back button
Tea tree olie
ingredient image

Werking tea tree olie

Tea tree olie wordt gewonnen uit de bladeren van de Melaleuca alternifolia, een boom die van oorsprong in Australië groeit. De Aboriginals, de oorspronkelijke inwoners van Australië, kennen de herstellende werking van tea tree olie al eeuwenlang. Geplette bladeren van de boom werden onder andere gebruikt om de ruwe en schrale huid mee te verzorgen.

Knowledge Advice Image right side

In de jaren ’20 van de vorige eeuw onderzocht de Australische onderzoeker Arthur Penfold verschillende oliën. Hij vergeleek de werking van de oliën met fenol, het standaard ontsmettingsmiddel in die tijd. Penfold ontdekte dat de tea tree olie 11 keer sterker werkte dan fenol. Het verhaal gaat dat men het belang van de olie zo groot vond dat Australische soldaten het tijdens de Tweede Wereldoorlog standaard een flesje tea tree olie in de militaire uitrusting meekregen. Ook werden de producenten van de tea tree olie vrijgesteld van dienstplicht.

Samenstelling tea tree olie

De tea tree olie bestaat uit verschillende terpenen. Dit zijn organische moleculen die voornamelijk in planten te vinden zijn. Het belangrijkste actieve terpeen is terpinen-4-ol. De olie mag niet oraal worden ingenomen, het is namelijk giftig.

Synofit Skin Care: crème met tea tree olie

In Synofit Skin Care is het ingrediënt tea tree olie verwerkt, evenals centella. Samen met centella vormt tea tree olie een uitstekend duo voor de huid. Synofit Skin Care biedt ondersteuning aan het herstellend vermogen van de huid, kan worden ingezet bij puistjes en bij een geprikkelde en ruwe, schrale huid.