back button
Turmerosachariden
ingredient image

Wat zijn turmerosachariden?

Turmerosachariden worden gewonnen uit de geelwortel (kurkuma). Veel mensen kennen deze interessante stof nog niet. De Engelse term is ‘turmerosaccharides’ en ook in Nederland wordt het wel geschreven als turmerosacchariden of turmerosacharides. Al deze schrijfwijzen gaan dus over dezelfde stof.

Wat doen turmerosachariden?

De bekendste stof in de wortel van de Curcuma longa-plant is natuurlijk curcumine met als actieve stof de curcuminoïden. Er zit echter méér in de geelwortel dan alleen curcumine. Turmerosachariden zijn wateroplosbare componenten uit de geelwortel. Het zijn bio-actieve polysachariden die samen met curcumine een synergetische werking hebben. Dat betekent dat de werking van de combinatie beter is dan de som van de werking van de losse onderdelen. Deze combinatie van curcumine met turmerosachariden noemen wij ‘Full Spectrum Curcumine’.

In de natuur zijn deze waardevolle bestanddelen niet voor niets sámen in de geelwortel gebracht. Het doet recht aan de natuurlijke samenstelling van de geelwortel als een gezondheidsproduct ze dan ook combineert. Synofit doet dit in Synofit Groenlipmossel Plus en Synofit Groenlipmossel Vloeibaar.

Verschil turmerosachariden en turmeronen

Knowledge Advice Image right side

Zowel curcumine als turmerosachariden zijn 100% natuurlijk en Synofit gebruikt geen chemische stoffen om de opneembaarheid van de curcumine verder te vergroten. Hiervoor gebruikt Synofit de turmeronen: dat is een essentiële olie uit de geelwortel. Turmeronen zijn dus een derde ingrediënt dat er oorspronkelijk óók helemaal bij hoort.

De turmeronen uit de geelwortel, die in Bio-CM100® worden gebruikt, zorgen voor een uitzonderlijk goede biologische beschikbaarheid. Hier kunt u meer over lezen in het artikel over onze Bio-CM100® curcumine >>>

Turmerosachariden zijn overigens van zichzelf al goed opneembaar in het lichaam, omdat deze stoffen wateroplosbaar zijn.

Wat is de werking van turmerosachariden?

De werking van turmerosachariden is recent nog onderzocht in wetenschappelijke studies. Hierdoor komen deze bio-actieve polysachariden steeds meer in de belangstelling te staan. Wij kunnen u echter niet in detail informeren over de precieze werking van dit ingrediënt (regelgeving EFSA). We adviseren u om hiervoor andere bronnen te raadplegen.

Bent u een gezondheidsprofessional? Neem dan contact op met het Care Team om de informatie voor gezondheidsprofessionals te ontvangen.