back button
Vitamine B2
ingredient image

Vitamine B2 activeert uw natuurlijke energie

Vitamine B2 wordt ook wel riboflavine genoemd. De hoofdfunctie van deze voedingsstof is het vrijmaken van energie uit voeding. Zo draagt vitamine B2 bij tot de vermindering van vermoeidheid. Daarnaast ondersteunt riboflavine de opbouw van het zenuwstelsel en draagt deze voedingsstof bij aan het behoud van een goed gezichtsvermogen. Tenslotte draagt vitamine B2 bij aan het behoud van de normale structuur van huid en slijmvliezen en beschermt het de cellen in het lichaam tegen oxidatieve stress. Vitamine B2 is dus een antioxidant. Al met al is vitamine B2 een belangrijke vitamine voor uw lichaam.

Meer over vitamine B2

Knowledge Advice Image right side

Vitamine B2 maakt deel uit van het vitamine B-complex. Dit is een verzameling van 11 wateroplosbare vitaminen. Aanvankelijk werd gedacht dat vitamine B een enkelvoudige vitamine was. Pas later werd ontdekt dat het om een complex van meerdere voedingsstoffen met vrijwel vergelijkbare functies ging. Omdat er al vitaminen met de namen C, D en E waren vastgesteld, werd besloten om de B-vitaminen te nummeren van 1 tot en met 13. Na verloop van tijd werd geconstateerd dat bepaalde nummers uit het B-complex niet de eigenschappen van een vitamine bezaten. Die vielen dus weer af. Dat is de reden dat er van die vreemde gaten in de nummering van het vitamine B-complex zijn ontstaan.

Hoeveel vitamine B2 heeft u nodig?

Vitamine B2 is net als haar collega’s uit het B-complex een wateroplosbare vitamine. Deze benaming zegt al genoeg: het lost op in water. In tegenstelling tot vetoplosbare vitaminen, kunnen wateroplosbare vitamines niet in lichaamsweefsels worden opgeslagen. Dat betekent dat uw voeding dagelijks voldoende vitamine B2 moet bevatten om goed te blijven functioneren. De Gezondheidsraad heeft daarom een Refentie-Inname (RI) vastgesteld. Dat is voor volwassen mannen 1,5 milligram en voor vrouwen 1,1 milligram. Wateroplosbare vitaminen zijn ook zeer gevoelig voor licht. Bewaar voedingsmiddelen die vitamine B2 bevatten dan ook altijd op een donkere plaats.

Welke voedingsmiddelen bevatten vitamine B2?

Goede bronnen van vitamine B2 zijn onder andere zuivel, vlees(waren), groenten, fruit en graanproducten. Vitamine B2 is ook toegevoegd aan Synofit Calcium Plus. Deze voedingsstof speelt geen directe rol voor de botten, maar activeert wel de natuurlijke energie in uw lichaam. En regelmatig bewegen is een goede ondersteuning van uw gezondheid!

Synofit Calcium Plus: vloeibare formule voor het behoud van sterke botten

Synofit Calcium Plus is een unieke vloeibare formule voor de botten, waarin Synofit zeer bewust gekozen heeft voor de rode alg als bron voor calcium. Synofit Calcium Plus bevat per 2 softgels maar liefst 385 mg calcium. Deze calcium is zeer goed opneembaar, wat verder gefaciliteerd wordt door de vloeibare vorm van de softgel. Synofit Calcium Plus bevat ook vitamine D3, wat een rol speelt in de calciumhuishouding, Vitamine B2, B3 en B6 voor meer energie en vitamine K2, wat helpt bij de daadwerkelijke opname van calcium in het botweefsel. Verder wordt magnesium gebruikt in deze totaalformule voor de botten: magnesium heeft een rol bij de botaanmaak en draagt tevens bij tot de vermindering van vermoeidheid.

Blijf bewegen met Synofit Calcium Plus!

Regelmatig bewegen is niet alleen voor uw gewrichten belangrijk, maar ook voor uw botten. Er zijn studies bekend die laten zien dat goed gedoseerde lichaamsbeweging zeker zo belangrijk is voor de structuur van de botten als het gebruik van gezondheidsproducten. Ons advies is dan ook om naast het gebruik van Synofit Calcium Plus uw botten een dubbel plezier te doen door voldoende te blijven bewegen. Synofit Calcium Plus bevat daarom tenslotte enkele B-vitaminen: vitamine B2, vitamine B3 en vitamine B6 dragen bij tot de vermindering van moeheid en activeren de natuurlijke energie in het lichaam. Want voor beweging is energie nodig.