back button
Witte berk-blad
ingredient image

Kenmerkende afbladderende bast

De witte berk is een boom met een kenmerkende papierachtige, witte bast die afbladdert. Door het afbladderen wordt de schors steeds vervangen door nieuwe schors eronder. Met dit mechanisme houdt de boom zichzelf gezond doordat het eventuele ziekteverwekkers op de schors snel weer kwijt kan raken en gemakkelijk kan ademen.

Het blad van de witte berk is driehoekig van vorm en heeft gezaagde randen. Ze zijn groen aan de bovenkant en lichter aan de onderkant. Vroeg in het voorjaar krijgt de witte berk nieuw blad, en rond oktober laat de boom het blad vallen.

Veel voorkomende boomsoort

Witte berk is een boomsoort die veel voorkomt in Europa en Azië. De boom groeit goed in koel en gematigd klimaat, in vochtige gebieden. In Nederland hoeft doorgaans niet lang gezocht te worden om een witte berk tegen te komen! Over het algemeen bloeit de berk in april en mei. De mannelijke, hangende katjes produceren stuifmeel dat door de wind en insecten bij de vrouwelijke, kegelvormige bloemen terechtkomt. Hieruit ontstaan gevleugelde zaden die weer door de wind verspreid worden.

Werking van witte berk-blad

Knowledge Advice Image right side

Al eeuwenlang heeft witte berk-blad een plaats in de traditionele toepassingen vanwege zijn waardevolle eigenschappen. Witte berk-blad wordt gewaardeerd vanwege zijn vermogen om bij te dragen aan het handhaven van een gezonde cholesterolspiegel1.

Samenstelling van witte berk-blad

Witte berk-blad is rijk aan waardevolle componenten, waaronder quercetine, een flavonoïde, en triterpenoïden. Deze bioactieve stoffen dragen bij aan de gezonde eigenschappen van het blad.

Witte berk-blad in Synofit Cardio Care

Witte berk-blad is een belangrijk ingrediënt in ons product Synofit Cardio Care voor het hart (omega 3-vetzuren) en het behoud van een normaal cholesterolgehalte1 (witte berk-blad) en bloedsuikerspiegel (chroom).

1 Evaluatie gezondheidsclaim is lopende