Kennis & Verdieping

Hoe moet ik de producten van Synofit gebruiken en wat moet ik weten voordat ik ga beginnen?

Het is belangrijk dat u goed geïnformeerd bent voordat u begint met het gebruiken van een gezondheidsproduct. Dat geldt ook voor de kwaliteitsproducten van Synofit.

Zo zijn Synofit Premium Plus, Synofit Medium Plus en Synofit GLM Plus bijvoorbeeld niet aan te raden wanneer u een allergie voor weekdieren heeft. In deze producten zit immers het ingrediënt Groenlipmossel.

Verder moet u alert zijn wanneer u medicatie gebruikt of grote galstenen heeft. Vaak zijn producten met Curcumine dan niet (zomaar) te gebruiken. Dit is van toepassing op Synofit Premium Plus, Synofit Medium Plus en Synofit Curcu Plus.

Daarom is het altijd verstandig om voor gebruik van een product eerst de hele gebruiksaanwijzing door te lezen. De gebruiksaanwijzing vindt u in de verpakkingsdoos van het product dat u heeft ontvangen. Ook kunt u de actuele gebruiksaanwijzingen altijd via deze pagina bekijken.

Voor persoonlijk advies en extra informatie kunt u natuurlijk ook bij u in de buurt naar een erkend Synofit verkooppunt gaan, of nu direct aan het Care Team uw vraag stellen.

 

Genieten van bewegen met Synofit: voor elke situatie een uniek product op maat

Synofit biedt unieke vloeibare producten voor de gewrichten, de botten en de spieren. Voor elk van deze onderdelen van het bewegingsapparaat zijn speciale producten beschikbaar. De formules zijn helemaal afgestemd op de specifieke behoeften van een bepaalde doelgroep.

Voor de gewrichten:

Synofit Premium Plus Vloeibaar: beste keus voor de eerste 80 dagen; maximale gewrichtsverzorging
Synofit Premium Plus Capsules: beste keus in capsulevorm
Synofit Medium Plus Capsules: als een lagere dosering volstaat
Synofit GLM Plus Capsules: zonder Curcumine; veilig bij medicijngebruik en bij grote galstenen
Synofit Curcu Plus Capsules: zonder weekdieren; veilig bij allergie voor mosselen
Synofit Gewrichts Gel: beste keus voor uitwendige verzorging; veilig bij medicijngebruik, bij grote galstenen en bij allergie voor mosselen

Voor de botten:

Synofit Calcium Plus Capsules: beste keus voor sterke botten

Voor de spieren:

Synofit Gewrichts Gel: beste keus voor uitwendige verzorging; veilig bij medicijngebruik, bij grote galstenen en bij allergie voor mosselen

Voor bindweefsel:

Synofit Gewrichts Gel: beste keus voor uitwendige verzorging; veilig bij medicijngebruik, bij grote galstenen en bij allergie voor mosselen

Keuzehulp

Twijfelt u over welk product u het beste kunt toepassen in uw situatie? Er zijn diverse uitlegpagina’s waar u geholpen wordt uw keuze te maken.

Lees bijvoorbeeld het artikel over het gebruik van Synofit als voedingssupplement (Synofit Premium / Medium / GLM / Curcu Plus) versus het gebruik van Synofit als gel (Synofit Gewrichts Gel). Of de uitgebreide uitleg over de verschillen tussen Synofit Premium Plus Vloeibaar en Synofit Premium Plus Capsules.

Ook is er een artikel waarin het onderscheid tussen botten en gewrichten duidelijk uiteengezet wordt (de rol van Synofit Calcium Plus) en over de toepassing van Synofit-producten in heel lichte gevallen (wanneer kiest u wel of niet voor Synofit Medium Plus, GLM Plus en Curcu Plus).

Algemeen geldt: voor de langdurige verzorging van de gewrichten wordt meestal terecht gekozen voor Synofit Premium Plus. Als u graag wilt beginnen met Synofit Premium Plus, lees dan eerst het artikel over het beginnen met Synofit Premium Plus, zodat u weet wat u kunt verwachten met deze succesvolle totaalformule voor de gewrichten.

Synofit Premium Plus

Gebruiksaanwijzing bij Synofit Premium Plus Vloeibaar

U neemt 40 tot 80 dagen tweemaal daags 5 ml Synofit Premium Plus Vloeibaar voor, tijdens of na de maaltijd in. Bij tevredenheid volstaat eenmaal daags 5 ml of tweemaal daags 2,5 ml als onderhoudsdosering. Bij de verpakking wordt een maatlepeltje geleverd met een deelstreep voor 2,5 en 5,0 ml, zodat u de benodigde hoeveelheid goed kunt afmeten.
Let op: Synofit Premium Plus is niet altijd te gebruiken in combinatie met bepaalde medicijnen. Niet te gebruiken bij een overgevoeligheid voor weekdieren. Niet gebruiken bij grote galstenen. (Meer informatie hierover vindt u in de gebruiksaanwijzing die u hieronder kunt downloaden)

Gebruiksaanwijzing bij Synofit Premium Plus Capsules

U neemt 40 tot 80 dagen driemaal daags één Synofit Premium Plus Capsule voor, tijdens of na de maaltijd in. Bij tevredenheid volstaat tweemaal (of soms eenmaal) daags één capsule als onderhoudsdosering. Bij één capsule per dag kunt u deze het beste ’s morgens (op een zo nuchter mogelijke maag) innemen.
Let op: Synofit Premium Plus is niet altijd te gebruiken in combinatie met bepaalde medicijnen. Niet te gebruiken bij een overgevoeligheid voor weekdieren. Niet gebruiken bij grote galstenen. (Meer informatie hierover vindt u in de gebruiksaanwijzing die u hieronder kunt downloaden)

Gebruiksaanwijzing Synofit Premium Plus downloaden

De meest actuele gebruiksaanwijzing van Synofit Premium Plus Vloeibaar en Synofit Premium Plus Capsules kunt u hier downloaden.

Synofit Medium Plus

Synofit Medium Plus Capsules zijn de lichter gedoseerde variant van Synofit Premium Plus. De formule kan gebruikt worden als een lagere dosering volstaat. De ingrediënten in Synofit Medium Plus hebben een even hoogwaardige kwaliteit als die in de andere Synofit-producten.

Let op: Synofit Medium Plus Capsules bevatten dus een lagere dosering GLMax® Groenlipmossel, minder Curcumine en ook een lagere dosering Zwarte bes-blad dan Synofit Premium Plus Capsules, en zijn dus niet te verwarren met Synofit Premium Plus Capsules waarin deze ingrediënten sterker gedoseerd zijn. Bekijk details over de precieze ingrediënten van Synofit Medium Plus >>>

Gebruiksaanwijzing bij Synofit Medium Plus Capsules

Neem twee- tot driemaal daags één Synofit Medium Plus Capsule voor, tijdens of na een maaltijd oraal in.
Let op: Synofit Medium Plus is niet altijd te gebruiken in combinatie met bepaalde medicijnen. Niet te gebruiken bij een overgevoeligheid voor weekdieren. (Meer informatie hierover vindt u in de gebruiksaanwijzing die u hieronder kunt downloaden)

Gebruiksaanwijzing Synofit Medium Plus downloaden

De meest actuele gebruiksaanwijzing van Synofit Medium Plus Capsules kunt u hier downloaden.

Synofit GLM Plus

Synofit GLM Plus Capsules zijn volledig gebaseerd op Groenlipmossel. De formule kan gebruikt worden als men geen producten met Curcumine kan of wil gebruiken. De Groenlipmossel in Synofit GLM Plus heeft een even hoogwaardige kwaliteit als die in de andere Synofit-producten.

Let op: Synofit GLM Plus Capsules bevatten dus geen Curcumine en ook geen Zwarte bes-blad.

Gebruiksaanwijzing bij Synofit GLM Plus Capsules

Neem tweemaal daags één Synofit GLM Plus Capsule voor, tijdens of na een maaltijd oraal in.
Let op: Synofit GLM Plus is niet te gebruiken bij een overgevoeligheid voor weekdieren. (Meer informatie hierover vindt u in de gebruiksaanwijzing die u hieronder kunt downloaden)

Gebruiksaanwijzing Synofit GLM Plus downloaden

De meest actuele gebruiksaanwijzing van Synofit GLM Plus Capsules kunt u hier downloaden.

Synofit Curcu Plus

Synofit Curcu Plus Capsules zijn capsules met Bio-Curcumine en Astaxanthine als hoofdingrediënten. De formule kan veilig gebruikt worden indien er sprake is van een overgevoeligheid voor weekdieren.

Let op: Synofit Curcu Plus Capsules bevatten dus geen Groenlipmossel.

Gebruiksaanwijzing bij Synofit Curcu Plus Capsules

Gebruik 1-2 capsules per dag. Advies: ’s ochtends en ’s avonds vlak voor de maaltijd een capsule innemen. Bij tevredenheid volstaat één capsule ’s ochtends vlak voor de maaltijd als onderhoudsdosering.
Als u er in de loop van de maaltijd achter komt dat u uw Synofit Curcu Plus Capsule vergeten bent in te nemen, dan kunt u deze het beste alsnog direct innemen.
Let op: Synofit Curcu Plus is niet altijd te gebruiken in combinatie met bepaalde medicijnen. Niet gebruiken bij grote galstenen.

Gebruiksaanwijzing Synofit Curcu Plus downloaden

De meest actuele gebruiksaanwijzing van Synofit Curcu Plus Capsules kunt u hier downloaden.

Synofit Calcium Plus

Synofit Calcium Plus Capsules zijn voor de botten ontwikkeld. Deze capsules zijn dus niet te verwarren met de hierboven staande producten die voor de gewrichten zijn.

Gebruiksaanwijzing bij Synofit Calcium Plus Capsules

Neem tweemaal daags één Synofit Calcium Plus Capsule voor, tijdens of na de maaltijd oraal in.

Let op: Synofit Calcium Plus niet gebruiken in combinatie met coumarinederivaten, zoals acenocoumarol, fenprocoumon en warfarine. (Meer informatie hierover vindt u in de gebruiksaanwijzing die u hieronder kunt downloaden)

Gebruiksaanwijzing Synofit Calcium Plus downloaden

De meest actuele gebruiksaanwijzing van Synofit Calcium Plus Capsules kunt u hier downloaden.

Synofit Gewrichts Gel

U kunt naast de voedingssupplementen ook de heerlijke uitwendig te gebruiken Synofit Gewrichts Gel gebruiken. De gel is uitsluitend voor uitwendig gebruik.

Gebruiksaanwijzing bij Synofit Gewrichts Gel

Een kleine hoeveelheid gel 2 tot 3 maal per dag aanbrengen op de gewenste zones (spieren en/of gewrichten en/of bindweefsels). Vermijd inslikken, contact met de ogen, contact met een beschadigde huid of contact met slijmvliezen: er kan dan een branderig gevoel worden waargenomen.

Gebruiksaanwijzing Synofit Gewrichts Gel downloaden

De meest actuele gebruiksaanwijzing van Synofit Gewrichts Gel kunt u hier downloaden.

Heeft u nog vragen?

U kunt uw vragen stellen via het contactformulier. Ook kunt u telefonisch contact zoeken met het Care Team.