Unieke kwaliteit

Magnesium

Wat is Magnesium en waar is het goed voor?

Magnesium is een stof die gerekend wordt tot de mineralen. Het is onder andere nodig voor de vorming van botten en spieren. Ook speelt het een rol bij de overdracht van zenuwprikkels door het zenuwstelsel en bevordert het een goede werking van de spieren. Verder is Magnesium nodig voor de goede werking van een aantal enzymen, dat zijn eiwitten die allerlei reacties in het lichaam kunnen laten plaatsvinden. Ten slotte helpt Magnesium bij de energieproductie van de cellen in het lichaam.

Bronnen van Magnesium

Magnesium kunnen we heel goed uit onze voeding halen. Onder andere graanproducten, groenten, noten, zuivel en vlees bevatten Magnesium. Zelfs kraanwater bevat Magnesium!
Een tekort of een teveel aan Magnesium komt niet zo gemakkelijk voor. Bij mensen met problemen in de darmen of de nieren kan wel een tekort optreden.

Verder kan de verhouding tussen de hoeveelheid ingenomen en uitgescheiden Magnesium en Calcium uit balans zijn. In zo’n geval kan het zinvol zijn om de hoeveelheid Magnesium aan te vullen door middel van een supplement.

Magnesium in Synofit Calcium Plus

Synofit Calcium Plus is een uitgebreid voedingssupplement voor de botten. Naast Calcium uit de Rode alg, Vitamine D3, Vitamine K2, Zink en Mangaan bevatten deze capsules ook Magnesiumcitraat. Per dagdosering van 2 capsules bevat Synofit Calcium Plus 105 milligram Magnesium. Voor Synofit Calcium Plus is bewust gekozen voor deze zeer goed opneembare vorm uit citraat. Het is immers van belang dat de Magnesium die u inneemt ook daadwerkelijk in uw lichaam (en in uw botten) wordt opgenomen!

Bestel nu Synofit Calcium Plus met Magnesium