Unieke kwaliteit

Mangaan

Wat is Mangaan en waar is het goed voor?

Mangaan (Engels: Manganese, symbool: Mn) is een mineraal / metaal met een grijze kleur. In een aantal enzymen in het lichaam is een atoom hiervan aanwezig. Enzymen zijn eiwitten die reacties in het lichaam kunnen laten plaatsvinden. In het geval van Mangaan zijn de betrokken enzymen vooral belangrijk voor het leveren van energie voor specifieke lichaamsprocessen (de stofwisseling van energie: aminozuren, cholesterol en koolhydraten). Samen met onder andere Calcium, Magnesium en Vitamine D3 is het goed voor de aanmaak van botten, kraakbeen en bindweefsel. Het is dus van belang voor het skelet. Tenslotte levert het als antioxidant ook een bijdrage aan het behoud van gezonde cellen en weefsels.

Mangaan in voeding

Mangaan zit in verschillende voedingsmiddelen zoals volkoren graanproducten, volkorenbrood, rijst, noten (vooral hazelnoten), peulvruchten, vis, thee, vlees, fruit en bladgroenten. Het Voedingscentrum geeft aan dat, als u gezond en gevarieerd eet volgens de gangbare voedingsrichtlijnen, u voldoende Mangaan binnen krijgt. Een tekort of teveel aan Mangaan komt vrijwel niet voor. Er is door de EFSA dan ook geen maximale veilige bovengrens vastgesteld.

Hazelnoten zijn een bron van Mangaan

Mangaan in Synofit Calcium Plus

Synofit Calcium Plus is een uitgebreid voedingssupplement voor de botten. Naast Calcium uit de Rode alg, Vitamine D3, Vitamine K2, Magnesium en Zink bevatten deze capsules ook Mangaanbisglycinaat. Per dagdosering van 2 capsules bevat Synofit Calcium Plus 4,0 milligram Mangaanbisglycinaat met daarin 0,6 milligram Mangaan. Dat is 32% van de RI (referentie-inname). Mangaan speelt een rol bij de samenstelling van de botten en is dus van belang voor de botaanmaak.

Waarom Mangaanbisglycinaat?

Voor Synofit Calcium Plus wordt bewust gebruik gemaakt van Mangaan uit bisglycinaat. Deze vorm kent een zeer goede biologische beschikbaarheid, waardoor het goed in het lichaam wordt opgenomen. Hierdoor volstaat een lagere dosering.
Mangaanbisglycinaat is een zogeheten chelaat: deze vorm is stabieler, waardoor het niet reageert met andere ingrediënten in de capsule.

120 Synofit Premium Capsules

Synofit Calcium Plus Capsules

Bevatten een vloeibare formule
Calcium uit de Rode alg, Magnesium, Zink, Koper en Mangaan
Met de vitaminen D3, K2, B2, B3 en B6
Gemakkelijk mee te nemen
Lang houdbaar
2 capsules per dag
Geur- en smaakloos
2 keer per dag innemen

Bestel Synofit Calcium Plus met o.a. Mangaan

Synofit Calcium Plus bevat 0,6 mg Mangaan per 2 capsules.

Bekijk ook de andere ingrediënten in Synofit Calcium Plus, dé vloeibare bottenformule: Calcium uit de Rode alg, Magnesium, Vitamine D3, Vitamine K2 en Zink.