De Rode alg: een Calciumrijk plantje

De Rode alg (Lithothamnium calcareum)

Wat is de Rode alg?

In de schone wateren voor de kust van IJsland groeit een bijzonder Calciumrijk plantje: de Rode alg. De officiële soortnaam van dit plantje is Lithothamnium calcareum (soms ook geschreven als Lithothamnion calcareum). De Rode alg heeft de bijzondere eigenschap dat ze mineralen uit de zee opneemt en in haar weefsels opslaat. Dat betreft vooral Calcium. Maar ook Magnesium, Koper, Jodium, Kalium, Selenium, IJzer, Mangaan, Zink en nog tientallen andere zogenoemde ‘sporenelementen’ zijn in de Rode alg te vinden. Voor een aanvulling van uw mineralen bent u bij de Rode alg dus aan het juiste adres!

Calcium: goed voor het behoud van sterke botten

Calcium (kalk) is een belangrijk bestanddeel van de beenderen. Bij het klimmen van de jaren neemt geleidelijk de hoeveelheid kalk in de botten af: dan spreken we van botontkalking. Vaak voel je daar helemaal niets van. De botten worden brozer en uiteindelijk zelfs breekbaar: een gebroken heup komt bij ouderen dan ook relatief vaak voor. Het is daarom van belang dat er in het dagelijkse voedingspatroon voldoende Calcium wordt gebruikt, om de botten tot op hoge leeftijd sterk te houden.

Waarom Calcium uit de zee?

Er zijn in de natuur vele bronnen te vinden voor Calcium. Bijvoorbeeld uit gesteente kan Calcium gewonnen worden. Toch kiest Synofit Bone Complex voor Calcium uit de Rode alg van Aquamin. Waarom?

  • Van de Rode alg (Aquamin F) zijn meerdere wetenschappelijke studies gepubliceerd, die laten zien dat gebruik van dit plantje daadwerkelijk goed is voor het behoud van sterke botten (bron: zie beneden).
  • Uit de Rode alg betreft het een Calcium van plantaardige oorsprong, niet uit gesteente. Dit maakt deze Calcium goed opneembaar in het lichaam.

Zo ziet de gemineraliseerde Rode alg eruit

  • In de Rode alg is niet alleen Calcium aanwezig, maar ook vele andere sporenelementen. Dit levert dus nog extra voedingsstoffen náást de Calcium. Bijvoorbeeld Magnesium, Koper, Jodium, Kalium, Selenium, IJzer, Mangaan en Zink.

Synofit Bone Complex: vloeibare formule voor het behoud van sterke botten

Synofit Bone Complex is een unieke vloeibare formule voor de botten, waarin Synofit zeer bewust gekozen heeft voor de Rode alg als bron voor de Calcium. Synofit Bone Complex bevat per capsule 570 mg Rode alg, waarin maar liefst 193 mg Calcium aanwezig is. Deze Calcium is zeer goed opneembaar, wat verder gefaciliteerd wordt door de vloeibare vorm van de capsule-inhoud.
Synofit Bone Complex bevat ook Vitamine D3, wat een rol speelt in de Calciumhuishouding, en Vitamine K2, wat helpt bij de daadwerkelijke opname van Calcium in het botweefsel. Verder wordt Magnesium, Zink en Mangaan gebruikt in deze totaalformule voor de botten: Magnesium, Zink en Mangaan hebben een rol bij de botaanmaak en Magnesium draagt tevens bij tot de vermindering van vermoeidheid.

Blijf bewegen met Synofit!

Regelmatig bewegen is niet alleen voor uw gewrichten belangrijk, maar ook voor uw botten. Er zijn studies bekend die laten zien dat goed gedoseerde lichaamsbeweging zeker zo belangrijk is voor de structuur van de botten als het gebruik van supplementen. Ons advies is dan ook om naast het gebruik van Synofit Bone Complex uw botten een dubbel plezier te doen door voldoende te blijven bewegen.
Synofit Bone Complex bevat daarom tenslotte enkele B-vitaminen: Vitamine B2, Vitamine B3 en Vitamine B6 dragen bij tot de vermindering van moeheid. Samen met het ook in Synofit Bone Complex aanwezige Koper activeren zij eveneens de natuurlijke energie in het lichaam. Want voor beweging is energie nodig.

Bestel nu Synofit Bone Complex met Rode alg

Bronnen

Aslam, M.N. et al. (2010) A mineral-rich extract from the red marine algae Lithothamnion calcareum preserves bone structure and function in female mice on a Western-style diet. Calcified Tissue International 86;313-324.
Aslam, M.N. et al. (2013) Preservation of bone structure and function by Lithothamnion sp. derived minerals. Biological Trace Element Research 156;210-220.
O’Gorman, D.M. et al. (2012) The marine‐derived, multi‐mineral formula, Aquamin, enhances mineralisation of osteoblast cells in vitro. Phytotherapy Research 26;375-380.
Lee, H.-G. et al. (2010) The effects of a mineral supplement (Aquamin F®) and its combination with multi-species lactic acid bacteria (LAB) on bone accretion in an ovariectomized rat model. Journal of Experimental & Biomedical Sciences 16;213-220.
Widaa, A. et al. (2014) The osteogenic potential of the marine-derived multi-mineral formula Aquamin is enhanced by the presence of Vitamin D. Phytotherapy Research 28;678-684.

Direct contact

Evelien DienderEvelien Diender
E-Mail | Telefoon
Ik help u graag

Klantenbeoordelingen

Reviews Synofit

Synofit scoorde gemiddeld een 9,22 uit 10 met 6.810 reviews.

Voordelen Synofit.nl

  • Kopen bij de bron
  • Vandaag voor 21.00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending binnen NL vanaf € 25
  • Kies zelf de leverdatum en verzendwijze
  • Antwoord op al uw vragen via e-mail, telefoon of chat
  • Professionele controle bij medicijngebruik

Synofit is bekend van:

Synofit is bekend van

Video: ontstaan Synofit

Video ontstaan Synofit

Gebruikt u medicijnen?

Laat dan door een apotheker controleren of u de producten van Synofit daarbij mag gebruiken. Meer informatie >>>

Gratis Synofit brochure

Gratis Synofit brochure

Certificering

Certificering

De productielocatie van de producten van Synofit is FSSC22000 gecertificeerd.

Verklaring verwijzingen

Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Bio-Curcumine en Zwarte bes-blad
Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Vitamine C
Synofit CurcuPlus bevat Bio-Curcumine
Synofit Bone Complex bevat Calcium, Magnesium, Vitamine K2, Vitamine D3, Zink en Mangaan