Unieke kwaliteit

De Rode alg: een Calciumrijk plantje

De Rode alg (Lithothamnium calcareum)

Wat is de Rode alg?

In de schone wateren voor de kust van IJsland groeit een bijzonder Calciumrijk plantje: de Rode alg. De officiële soortnaam van dit plantje is Lithothamnium calcareum (soms ook geschreven als Lithothamnion calcareum). De Rode alg heeft de bijzondere eigenschap dat ze mineralen uit de zee opneemt en in haar weefsels opslaat. Dat betreft vooral Calcium. Maar ook Magnesium, Koper, Jodium, Kalium, Selenium, IJzer, Mangaan, Zink en nog tientallen andere zogenoemde ‘sporenelementen’ zijn in de Rode alg te vinden. Voor een aanvulling van uw mineralen bent u bij de Rode alg dus aan het juiste adres!

Behoud uw sterke botten: neem Calcium!

Calcium (kalk) is een belangrijk bestanddeel van de beenderen. Bij het klimmen van de jaren neemt geleidelijk de hoeveelheid kalk in de botten af: dan spreken we van botontkalking. Vaak voel je daar helemaal niets van. De botten worden brozer en uiteindelijk zelfs breekbaar: een gebroken heup komt bij ouderen dan ook relatief vaak voor. Het is daarom van belang dat er in het dagelijkse voedingspatroon voldoende Calcium wordt gebruikt, om de botten tot op hoge leeftijd sterk te houden.

Waarom Calcium uit de zee?

Er zijn in de natuur veel bronnen te vinden voor Calcium. Bijvoorbeeld uit gesteente kan Calcium gewonnen worden. Toch kiest Synofit voor Calcium uit de Rode alg van Aquamin. Waarom?

  • Over de Rode alg (Aquamin F) zijn meerdere wetenschappelijke studies gepubliceerd, die laten zien dat gebruik van dit plantje daadwerkelijk goed is voor het behoud van sterke botten (bron: zie beneden).
  • De Rode alg levert een Calcium van plantaardige oorsprong, niet uit gesteente. Bijkomend voordeel: deze Calcium is goed opneembaar in het lichaam.
  • In de Rode alg is niet alleen Calcium aanwezig, maar ook vele andere sporenelementen. Dit levert dus, naast de Calcium, maar liefst 74 (!) mineralen, waaronder  Magnesium, Koper, Jodium, Kalium, Selenium, IJzer, Mangaan en Zink
  • De smaak van deze plantaardige Calcium is heel neutraal.

Zo ziet de gemineraliseerde Rode alg eruit

Synofit Calcium Plus: vloeibare formule voor het behoud van sterke botten

Synofit Calcium Plus is een unieke vloeibare formule voor de botten, waarin Synofit heel bewust gekozen heeft voor de Rode alg als bron voor de Calcium. Synofit Calcium Plus bevat per softgel 570 mg Rode alg, waarin maar liefst 192,5 mg Calcium aanwezig is. Deze Calcium is zeer goed opneembaar, wat verder gefaciliteerd wordt door de vloeibare vorm van de softgel-inhoud.

Synofit Calcium Plus bevat ook Vitamine D3, wat een rol speelt in de Calciumhuishouding, en Vitamine K2, wat helpt bij de daadwerkelijke opname van Calcium in het botweefsel. Verder wordt MagnesiumZink en Mangaan gebruikt in deze totaalformule voor de botten: Magnesium, Zink en Mangaan hebben een rol bij de botaanmaak en Magnesium draagt tevens bij tot de vermindering van vermoeidheid.

Leestip: Ontdek waarom de combinatie van Calcium met Vitamine D3 én K2 zo goed is >>>

Synofit Calcium Plus is dus niet een ‘eenvoudig’ Calciumsupplement, maar een hoogwaardige formule waar allerlei bewezen voordelen samenkomen!

Waar komt de Rode alg vandaan?

In het uiterste noordwesten van IJsland ligt een klein dorpje met de naam Bíldudalur. Het dorp heeft nog geen 200 inwoners. Met een prachtige ligging (bij de fjord Arnarfjörður) wordt het steeds meer door toeristen ontdekt. De bewoners werken vooral als vissers of in de oogst en verwerking van de Rode alg.

Een stukje bij Bíldudalur uit de kust, op 10 meter diepte, groeit het zeewier waar het ons om gaat. De Rode alg heeft de eigenschap om veel mineralen op te slaan. Wanneer het plantje dood is, blijft er een poreus skelet over, dat voor het merendeel uit Calcium en Magnesium bestaat. Na het oogsten wordt dit skelet gewassen en gedroogd, zodat het verwerkt kan worden.

Er wordt in dit proces sterk rekening gehouden met de duurzaamheid. Door middel van GPS-technieken wordt precies bekeken welk gedeelte er geoogst kan worden. Er wordt namelijk op gelet dat er alleen dood materiaal wordt geoogst. Dit gebeurt eenmaal in het kwartaal. Zo worden de levende Rode algen gespaard en kunnen zij nog even doorgaan met het verzamelen van mineralen!

Verwerking van de Rode alg

Elke oogst wordt secuur gecontroleerd op microplastics en zware metalen. Er wordt bij het verwerken van de Rode alg ook op gelet dat elke batch die afgeleverd wordt dezelfde hoeveelheden Calcium en Magnesium bevat. Deze hoeveelheden worden dus ‘gestandaardiseerd’, zoals dat heet. Dat is nodig, want in de natuur fluctueren deze hoeveelheden nog wel eens. Deze standaardisering geeft gebruikers zekerheid over de hoeveelheid Calcium en Magnesium in het eindproduct. De andere sporenelementen worden niet gestandaardiseerd – deze hebben dus wél een variabele hoeveelheid per batch.

Optimaal in beweging met Synofit!

Regelmatig bewegen is niet alleen voor uw gewrichten belangrijk, maar ook voor uw botten. Er zijn studies bekend die laten zien dat goed gedoseerde lichaamsbeweging zeker zo belangrijk is voor de structuur van de botten als het gebruik van supplementen. Ons advies is dan ook om naast het gebruik van Synofit Calcium Plus uw botten een dubbel plezier te doen door voldoende te blijven bewegen.
Synofit Calcium Plus bevat daarom tenslotte enkele B-vitaminen: Vitamine B2, Vitamine B3 en Vitamine B6 dragen bij tot de vermindering van moeheid. Samen met het ook in Synofit Calcium Plus aanwezige Koper activeren zij eveneens de natuurlijke energie in het lichaam. Want voor beweging is energie nodig.

Bestel nu Synofit Calcium Plus met Rode alg

 

Veelgestelde vragen over Calcium

Waarom zou ik een supplement met Calcium slikken?

Calcium is nodig voor de instandhouding van sterke botten. Het speelt namelijk een rol bij de botaanmaak. Ons product Synofit Calcium Plus is hier helemaal op gericht: het is een vloeibare formule, verpakt in softgels, die alles voor de botten bevat. In één product, zodat u niet meer los Magnesium, Vitamine D3 en Vitamine K2 erbij hoeft te gebruiken. Verder draagt Calcium bij aan een goed verloop van de bloedstolling, aan het proces van celvernieuwing, aan een gunstige werking van de hartspier, aan een normale energiestofwisseling en aan een normale prikkeloverdracht in de zenuwen. Tenslotte is Calcium nodig voor de tanden en helpt het bij de spijsvertering.

 

Waarom de Rode alg?

Calcium van Aquamin F wordt uitvoerig onderbouwd door meerdere wetenschappelijke studies. Deze studies laten zien dat Calcium uit de Rode alg erg goed is voor het behoud van sterke botten. Een technisch voordeel is dat Calcium uit de Rode alg extra goed opneembaar is. Het is anders dan bij Calcium uit gesteente. Tenslotte bevat de Rode alg niet alleen Calcium, maar ook allerlei andere nuttige voedingsstoffen. Zoals Magnesium, Koper, Jodium, Kalium, Selenium, IJzer, Mangaan en Zink.

 

Waar let ik op bij het kiezen van een product met Calcium?

Een product met alleen Calcium wordt niet of nauwelijks in het lichaam opgenomen. Het is belangrijk dat er altijd een combinatie wordt gemaakt met Vitamine D3, want dat draagt bij tot de normale opname van Calcium. Vervolgens mag ook Vitamine K2 niet ontbreken: dit zorgt voor de opname van mineralen, zoals Calcium, in het botweefsel. Het is dan ook verstandig om een product te gebruiken waar dit allemaal meteen in zit, in de juiste hoeveelheden. In Synofit Calcium Plus is dat het geval. Naast Calcium, Vitamine D3 en Vitamine K2 gaat het ook om Magnesium, Zink en Mangaan. Al deze ingrediënten zijn samen sterk voor stevige botten.

 

Waar is Calcium uit de Rode alg te koop?

Steeds meer fysieke winkels nemen producten met Calcium uit de Rode alg op in hun vaste assortiment. Dat is positief, want er zijn meerdere voordelen verbonden aan het kopen van een product in een echte winkel. Bekijk de winkels bij u in de buurt die Calcium uit de Rode alg verkopen

 

Hoe gebruik ik Calcium uit de Rode alg?

Calcium uit de Rode alg is bij Synofit verkrijgbaar in softgels met vloeibare inhoud. Deze softgels bevatten een totaalformule voor de botten.
Gebruiksaanwijzing Synofit Calcium Plus: Neem tweemaal daags één Synofit Calcium Plus softgel bij de maaltijd oraal in.
Let op: Synofit Calcium Plus niet gebruiken in combinatie met coumarinederivaten, zoals acenocoumarol, fenprocoumon en warfarine.
Lees meer details over het gebruiken van Calcium uit de Rode alg

 

Bronnen

Aslam, M.N. et al. (2010) A mineral-rich extract from the red marine algae Lithothamnion calcareum preserves bone structure and function in female mice on a Western-style diet. Calcified Tissue International 86;313-324.
Aslam, M.N. et al. (2013) Preservation of bone structure and function by Lithothamnion sp. derived minerals. Biological Trace Element Research 156;210-220.
O’Gorman, D.M. et al. (2012) The marine‐derived, multi‐mineral formula, Aquamin, enhances mineralisation of osteoblast cells in vitro. Phytotherapy Research 26;375-380.
Lee, H.-G. et al. (2010) The effects of a mineral supplement (Aquamin F®) and its combination with multi-species lactic acid bacteria (LAB) on bone accretion in an ovariectomized rat model. Journal of Experimental & Biomedical Sciences 16;213-220.
Widaa, A. et al. (2014) The osteogenic potential of the marine-derived multi-mineral formula Aquamin is enhanced by the presence of Vitamin D. Phytotherapy Research 28;678-684.