Unieke kwaliteit

Rozemarijnolie in de Synofit Gewrichts Gel

De Rozemarijn: een interessante plant

De Rozemarijn (Latijnse naam: Rosmarinus officinalis) is een winterharde plant die oorspronkelijk uit Klein-Azië en Zuid-Europa komt. Ook in Nederland en België gedijt deze plant goed: hij bloeit van ongeveer april tot juni met blauwe, soms witte, bloemen.
De Rozemarijn is een oud symbool voor liefde, vriendschap en trouw, die ook wel werd toegepast voor het ‘niet vergeten‘ van een geliefde als die op reis ging of overleden was.

In de piramiden van Egypte zijn resten van Rozemarijn aangetroffen – in die cultuur was deze plant heilig. De Grieken van de Oudheid gebruikten Rozemarijn bij bruiloften, omdat ze de sterke geur met de liefde associeerden. Al sinds mensenheugenis worden er allerlei positieve invloeden aan deze plant en aan het aroma toegeschreven.

Waar wordt Rozemarijn voor gebruikt?

Rozemarijn kan voor allerlei dingen worden gebruikt en op verschillende manieren. In de keuken wordt het vers of gedroogd als kruid gebruikt vanwege de sterke smaak, bijvoorbeeld bij rood vlees, in salades en in sauzen. De geur kan worden gebruikt om insecten op afstand te houden en het aroma wordt ook wel eens in badproducten verwerkt. En er kan een olie uit de plant gewonnen worden: essentiële Rozemarijnolie. In de Synofit Gewrichts Gel wordt een olie van de bloemen gebruikt.

Rozemarijnolie in Synofit Gewrichts Gel

De Rozemarijnolie in de Synofit Gewrichts Gel wordt door middel van stoomdestillatie gewonnen uit de bloeiende toppen van de plant. Dit is een manier om de zuiverste bloemenolie te verkrijgen. Rozemarijnolie heeft bij uitwendige toepassing een positieve invloed op gevoelige spieren. Ook heeft het een stimulerende werking op de doorbloeding. Bij zware inspanning en bij gevoelige regio’s rond gewrichten, bindweefsels en spieren is dit een heerlijke combinatie die u absoluut wilt ervaren.
400 ml Synofit Premium Vloeibaar

Synofit Gewrichts Gel

Snel werkende Gewrichts Gel
Bevat naast Rozemarijnolie ook Groenlipmossel, Zwarte bes-blad, Capsicum, Glucosamine en Arnica
Kan ook bij gevoelige spieren of bindweefsel worden toegepast
Geschikt rond het sporten
Werkt lokaal en kortdurend
Met een fris parfum
Voor langdurig effect 2-3 maal per dag aanbrengen
Verkrijgbaar in tube met 40 ml (€ 7,95) of 100 ml (€ 18,95)

Bestel nu de Gewrichts Gel van Synofit

Enkele andere ingrediënten van de Gewrichts Gel…

Capsicum in Synofit Gewrichts Gel: verdooft de plek direct

Capsicum kan worden toegepast in een creme of gel, zoals ook in de Synofit Gewrichts Gel het geval is. Door een extract van Capsicum uit de plant op de huid aan te brengen, wordt deze lokaal verdoofd. Dit heeft een positief effect op het gevoel van de weefsels eronder.
Lees verder

Arnica in Synofit Gewrichts Gel: ontdek de kracht uit de bergen

Arnica montana wordt naast ‘Wolverlei‘ ook ‘Valkruid‘ genoemd. Bergbeklimmers moeten immers in afgelegen, rotsige gebieden een hulpmiddel hebben bij vallen en stoten. Al sinds het jaar 1100 kennen klauteraars en klimmers de kracht van Arnica.
Lees verder