Unieke kwaliteit

Vitamine E

Vitamine E: draagt bij tot bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Vitamine E of alfa-tocoferol is een bekende antioxidant en draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. Deze vitamine is eigenlijk niet één voedingsstof, maar een verzameling van een aantal tocoferolen die van nature in voeding aanwezig zijn. Deze hebben in volgorde van hun ontdekking de namen alfa-, bèta-, gamma en delta-tocoferol meegekregen.

Alfa-tocoferol is de verbinding die het meest actief is in het lichaam. Dit is dan ook de belangrijkste vorm en wordt daardoor dan ook toegepast in voedingssupplementen. Gamma-tocoferol treft u vooral aan in voedingsmiddelen.

Vitamine E
Een natuurlijke voedingsbron van Vitamine E

De geschiedenis van Vitamine E

Vitamine E werd in 1922 ontdekt door Dr. Herbert Evans en Katherine Bishop. Dit vond plaats tijdens een onderzoek naar de voortplanting van ratten. In 1936 slaagde Evans er in om alfa-tocoferol te isoleren. Een jaar later lukte hem dit ook met bèta- en gamma-tocoferol. In 1968 werd Vitamine E officieel voorgesteld als voedingsstof die bijdraagt aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

Hoeveel Vitamine E heb ik nodig?

Vitamine E is een vetoplosbare vitamine. Dat betekent dat uw lichaam deze voedingsstof in het vetweefsel kan opslaan. Mannen hebben dagelijks 10 milligram nodig en vrouwen hebben 8 milligram nodig. Bij voedingssupplementen wordt soms de hoeveelheid Vitamine E in internationale eenheden – IE of IU – aangegeven. Eén IU is 0,67 milligram alfa-tocoferol.

Waar zit Vitamine E in?

Dierlijke voedingsbronnen van Vitamine E zijn margarine, boter, eieren, heilbot en garnalen. Daarnaast zijn avocado’s, tarwekiemen, noten, pinda’s, broccoli en spinazie natuurlijke voedingsbronnen die veel Vitamine E bevatten.

Vitamine C en Vitamine E

In Synofit Premium Plus, Synofit Medium Plus en Synofit GLM Plus wordt Vitamine E samen met Vitamine C gebruikt. Vitamine C werkt namelijk als antioxidant voor Vitamine E en brengt deze weer in een actieve, werkende vorm.

Synofit producten met Vitamine E:

Bestel Synofit Premium Plus met o.a. Vitamine E

Synofit Premium Plus bevat 5,0 mg Vitamine E per 10 ml en 4,5 mg Vitamine E per 3 capsules.

Bekijk ook de andere ingrediënten in Synofit Premium Plus, dé vloeibare kuur voor maximale gewrichtsverzorging: GLMax® vloeibare Groenlipmossel, Bio-CM100® Bio-Curcumine, Zwarte bes-blad, Boswellia, Turmerosachariden, Vitamine C en Vitamine D3.

Bestel Synofit Medium Plus met o.a. Vitamine E

Synofit Medium Plus bevat 4,5 mg Vitamine E per 3 capsules.

Bekijk ook de andere ingrediënten in Synofit Medium Plus, de capsules met een vloeibare gewrichtenkuur: GLMax® vloeibare Groenlipmossel, Bio-CM100® Bio-Curcumine, Zwarte bes-blad en Vitamine C.

Bestel Synofit GLM Plus met o.a. Vitamine E

Synofit GLM Plus bevat 16 mg Vitamine E per 2 capsules.

Bekijk ook de andere ingrediënten in Synofit GLM Plus, de capsules met een vloeibare kraakbeenformule: GLMax® vloeibare Groenlipmossel en Vitamine C.

Bestel Synofit Curcu Plus met o.a. Vitamine E

Synofit Curcu Plus bevat 3,3 mg Vitamine E per capsule.

Bekijk ook de andere ingrediënten in Synofit Curcu Plus, de vloeibare formule voor gewrichten én immuunsysteem: Bio-CM100® Bio-Curcumine, Astaxanthine en Algenolie (Omega 3).