Unieke kwaliteit

Zink

Wat is Zink en waar is het goed voor?

Zink is een mineraal dat in veel enzymen (dat zijn eiwitten die allerlei reacties in het lichaam kunnen laten plaatsvinden) aanwezig is. Zo zorgt Zink mede voor de opbouw van eiwitten, voor de vernieuwing en groei van weefsels, voor de stofwisseling en voor het immuunsysteem. Ook is Zink goed voor gezonde botten, voor het haar, voor de huid en voor het geheugen. Tenslotte staat Zink bekend als antioxidant.

Zink in voeding

Zink komt in kleine hoeveelheden voor in allerlei componenten van de bij ons gangbare voeding, vooral in vlees, kaas, vis (haring), noten, spinazie, volkoren brood, peulvruchten, rijst, schaaldieren en weekdieren. Het is dus heel goed uit de voeding te halen bij een gemiddeld eetpatroon. Eén snee volkoren brood bevat bijvoorbeeld al ongeveer 0,5 mg Zink. Een tekort aan Zink komt daarom niet zomaar voor. Ook een teveel aan Zink is zeldzaam.

Zink in Synofit Calcium Plus

Synofit Calcium Plus is een uitgebreid voedingssupplement voor de botten. Naast Calcium uit de Rode alg, Vitamine D3, Vitamine K2, Magnesium en Mangaan bevatten deze capsules ook Zinkbisglycinaat. Per dagdosering van 2 capsules bevat Synofit Calcium Plus 10 milligram Zink. Dat is 100% van de aanbevolen hoeveelheid per dag (RI). Zink speelt een rol bij de botaanmaak en is daarmee van belang voor de samenstelling van de botten.

Waarom Zinkbisglycinaat?

Voor Synofit Calcium Plus wordt er bewust gebruik gemaakt van Zink uit bisglycinaat. Zinkbisglycinaat is een zogenoemd chelaat: deze vorm is neutraal geladen, waardoor het niet reageert met andere ingrediënten in de capsule. Ook wordt Zinkbisglycinaat heel gemakkelijk door het lichaam opgenomen en kent het geen bijverschijnselen in het maag- en darmstelsel, wat wel het geval kan zijn bij minder goed opneembare vormen, zoals Zinkgluconaat. 

120 Synofit Premium Capsules

Synofit Calcium Plus Capsules

Bevatten een vloeibare formule
Calcium uit de Rode alg, Magnesium, Zink, Mangaan en Koper
Met de vitaminen D3, K2, B2, B3 en B6
Gemakkelijk mee te nemen
Lang houdbaar
2 capsules per dag
Geur- en smaakloos
2 keer per dag innemen

Bestel Synofit Calcium Plus met o.a. Zink

Synofit Calcium Plus bevat 10,0 mg Zink per 2 capsules.

Bekijk ook de andere ingrediënten in Synofit Calcium Plus, dé vloeibare bottenformule: Calcium uit de Rode alg, Magnesium, Vitamine D3, Vitamine K2 en Mangaan.