Unieke kwaliteit

Zwarte bes-blad: wat is het?

Een ondergeschoven kindje?

De eerste jaren dat Synofit bestond (toen nog alleen Synofit Premium Plus Vloeibaar), werd het blad van de Zwarte bes (Ribes nigrum) nooit zo benadrukt. De meest opvallende, op zichzelf al unieke ingrediënten van dit product waren immers GLMax® vloeibare Groenlipmossel en Bio-CM100® Bio-Curcumine. Toch zat daar ook al Zwarte bes-blad in.

Later werden Turmerosachariden en Boswellia (deze laatste alleen in Synofit Premium Plus Vloeibaar) aan de formule toegevoegd.

Zwarte bes-blad is dus altijd een vast ingrediënt van de succesvolle Synofit Premium Plus formule geweest. Recenter hebben we Zwarte bes-blad ook aan Synofit Medium Plus toegevoegd (in een lagere dosering dan in Synofit Premium Plus). Synofit Medium Plus is een product met een ‘medium’ dosering. Deze kan goed gebruikt worden als een lagere dosering volstaat.

Over de plant Ribes nigrum

De Zwarte bes is, net als de Aalbes (Ribes rubrum), lid van de Ribes-familie. De Latijnse naam van de Zwarte bes-plant is Ribes nigrum, waarbij ‘nigrum’ verwijst naar de donkere kleur en ‘ribes’ naar de bessen. De plant komt in het wild voor in grote delen van Europa (o.a. in Nederland) en Azië. Ook in menig tuincentrum kunt u een struikje kopen, die het vervolgens op een bodem van laagveen, leem, klei of zand goed kan doen. De bessen worden op grote schaal gebruikt voor het maken van Cassis. Aan de bessen, de pitten in de bessen, de bladeren en zelfs de jonge bloemknoppen worden allerlei interessante gezondheidsvoordelen toegeschreven. In Synofit Premium Plus en Synofit Medium Plus wordt gebruik gemaakt van het blad van de plant. Ook in de Synofit Gewrichts Gel (voor uitwendig gebruik) is Zwarte bes-blad verwerkt. Het gebruik van Zwarte bes-blad is al eeuwenoud, ook in Nederland.

Voor de gewrichtsfunctie

Dat Zwarte bes-blad een verzorgende invloed heeft op gewrichten, is een artikel 13-claim van de EFSA die ook op onze verpakkingen terug te vinden is. Als u meer wilt weten over de manier waarop Zwarte bes-blad goed is voor gewrichten, dan moeten wij u vanwege de wetgeving waaraan Synofit gebonden is verwijzen naar andere bronnen, bijvoorbeeld Google. Voor gezondheidsprofessionals (medici, artsen, therapeuten) hebben wij eventueel wél informatie beschikbaar. U kunt hiervoor contact opnemen met de Klantenservice.

Kwaliteit én biologisch

Ook met betrekking tot Zwarte bes-blad kiest Synofit voor kwaliteit. In tegenstelling tot Groenlipmossel, die in zijn geheel wordt gebruikt, wordt er van het Zwarte bes-blad wél een extract gebruikt.

Dit is een 1:10 extract, wat betekent dat de actieve stoffen van 10x zo veel blad is gebruikt (per dagdosering van 10 ml betreft het bijvoorbeeld bij Synofit Premium Plus Vloeibaar 167 mg blad-extract, wat afkomstig is uit 1670 mg blad). Zo zijn de belangrijkste stoffen waar het om gaat, de zogenoemde proanthocyanidinen (PACs) extra geconcentreerd aanwezig.

Het betreft een Zwarte bes-blad dat biologisch is. Het extract dat Synofit gebruikt voor de producten van Synofit Premium Plus, Synofit Medium Plus en Synofit Gewrichts Gel is Skal-gecertificeerd.

Goedkope imitatieproducten met Zwarte bes-blad, Groenlipmossel en Curcumine

Er worden in steeds meer (web)winkels  producten aangeboden die ook Zwarte bes-blad, Groenlipmossel en Curcumine bevatten. Eigenlijk zijn dit imitaties van Synofit Premium Plus en Synofit Medium Plus. Deze (soms vloeibare) producten hebben vaak een aantrekkelijke verkoopprijs en zijn van een mindere kwaliteit, die zich vertaalt in een andere gebruikerservaring. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de werkelijke inhoudelijke (kwaliteits-)verschillen voordat u zich eventueel door zo’n goedkoop product laat verleiden. Het is ons advies om altijd heel goed naar de ingrediëntendeclaratie te kijken. Worden er bijvoorbeeld toevoegingen gebruikt die niet in een natuurproduct thuishoren? Zijn er ingrediënten waarvan de kwaliteit niet duidelijk omschreven is? Lees meer over toenemende kwaliteitsverschillen tussen diverse producten met Zwarte bes-blad >>>

Vloeibaar Zwarte bes-blad kopen in de webshop van Synofit

In onze Synoshop verkopen we producten met 100% vloeibare GLMax® Groenlipmossel, Full Spectrum Curcumine (bestaande uit Bio-CM100® Bio-Curcumine en Turmerosachariden) en biologisch Zwarte bes-blad.

Hieronder vindt u een overzicht van al onze producten waar Zwarte bes-blad in verwerkt is.

400 ml Synofit Premium Vloeibaar

Synofit Premium Plus Vloeibaar

De meest complete, extra sterke, pure Synofit Premium Plus vloeistof
GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, biologisch Zwarte bes-blad
Mét Boswellia en Full Spectrum Curcumine (incl. Turmerosachariden)
Geen capsules of pillen slikken
Tot 45 dagen na openen houdbaar

Bevat per 10 ml:
390 mg GLMax® Groenlipmossel
210 mg Full Spectrum Curcumine (Bio-CM100® Bio-Curcumine en Turmerosachariden)
167 mg Zwarte bes-blad
50 mg Boswellia
Nieuwe gebruiker? Advies: 80 dagen opbouwkuur 10 ml/dag

Meer informatie & direct bestellen

120 Synofit Premium Capsules

Synofit Premium Plus Capsules

Bevatten de unieke, extra sterke Synofit Premium Plus vloeistof
GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, biologisch Zwarte bes-blad
Met Full Spectrum Curcumine (incl. Turmerosachariden)
Gemakkelijk mee te nemen
Lang houdbaar

Bevat per 3 capsules:
 390 mg GLMax® Groenlipmossel
 150 mg Full Spectrum Curcumine (Bio-CM100® Bio-Curcumine en Turmerosachariden)
 165 mg Zwarte bes-blad
 Nieuwe gebruiker? Advies: 80 dagen opbouwkuur 3 capsules per dag

Meer informatie & direct bestellen

Synofit Premium Plus: Vloeibaar of Capsules?

Volstaat voor u een lagere dosering ook?

Er is ook Synofit Medium Plus, dit bevat net als Synofit Premium Plus de unieke GLMax® Groenlipmossel, Bio-Curcumine en Zwarte bes-blad, maar in een medium gedoseerde vorm. Dit product is speciaal voor mensen bij wie een lagere dosering al volstaat. Of voor mensen die van bijvoorbeeld Glucosamine, Visolie of minder kwalitatieve Groenlipmossel- en Curcumineproducten willen overstappen op een hoogwaardig vloeibaar combinatieproduct met Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad.

Synofit Medium Plus Capsules bevatten per 3 capsules:
 300 mg GLMax® Groenlipmossel
 60 mg Bio-CM100® Bio-Curcumine
 45 mg Zwarte bes-blad
 Nieuwe gebruiker? Advies: 3 capsules per dag tot u tevreden bent

Bekijk Synofit Medium Plus

60 Synofit Basic Capsules

Synofit Medium Plus Capsules

Als een lagere dosering volstaat
Met de unieke ingrediënten GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, biologisch Zwarte bes-blad
Capsules met vloeibare inhoud
Gemakkelijk mee te nemen
Lang houdbaar

Meer informatie & direct bestellen

Zwarte bes-blad uitwendig gebruiken

Als u Zwarte bes-blad liever alleen uitwendig gebruikt, dan kan dat in de vorm van de Synofit Gewrichts Gel. Een heerlijke frisse gel die lokaal kan worden toegepast naar behoefte. U zit niet vast aan dagelijkse doseringen en ook bij een eventuele voedselallergie is dit product goed te gebruiken.

Inhoud Synofit Gewrichts Gel:
 Groenlipmossel
 Zwarte bes-blad
 Capsicum
 Rozemarijn-olie
 Arnica
 Glycosaminoglycanen
 Advies: breng naar behoefte 2-3 maal per dag een kleine hoeveelheid gel aan op de betreffende lichaamsdelen

Bekijk Synofit Gewrichts Gel

60 Synofit Basic Capsules

Synofit Gewrichts Gel

Voor uitwendig gebruik
Met de unieke ingrediënten Groenlipmossel, biologisch Zwarte bes-blad, Capsicum, Rozemarijn-olie, Arnica en Glycosaminoglycanen
Trekt snel in
Gemakkelijk mee te nemen
Lang houdbaar

Meer informatie & direct bestellen

Direct Synofit producten met Zwarte bes-blad bestellen

U kunt ook gratis de brochure aanvragen of meer lezen over de ingrediënten.