Unieke kwaliteit

Zwarte bes-blad: wat is het?

In de schaduw van de Groenlipmossel

De eerste jaren dat Synofit bestond (toen nog alleen Synofit Groenlipmossel Vloeibaar), werd het blad van de Zwarte bes (Ribes nigrum) als ingrediënt nog niet zo benadrukt. De meest opvallende, op zichzelf al unieke ingrediënten van dit product waren immers GLMax® vloeibare Groenlipmossel en Bio-CM100® Curcumine. Toch zat in die eerste formule van omstreeks 2009 ook al Zwarte bes-blad.

In de loop van de jaren werden er nog andere ingrediënten aan de formule van Synofit Groenlipmossel Vloeibaar toegevoegd, zoals Boswellia, Turmerosachariden, Natief Collageen en Duivelsklauw.

Zwarte bes-blad is dus altijd een vast ingrediënt van de succesvolle vloeibare formule geweest. Ook in Synofit Groenlipmossel Regular en Synofit Groenlipmossel Plus is Zwarte bes-blad verwerkt.

Synofit Groenlipmossel Regular is een softgel met daarin een formule die nog enigszins lijkt op de formule waarmee Synofit in 2009 begon. Vandaar ook de naam ‘Regular’.

Synofit Groenlipmossel Plus is een softgel met een verder doorontwikkelde formule, en bevat (net als Synofit Groenlipmossel Vloeibaar) Turmerosachariden en Natief Collageen.   

Over de plant Ribes nigrum

De Zwarte bes is, net als de Aalbes (Ribes rubrum), lid van de Ribes-familie. De Latijnse naam van de Zwarte bes-plant is Ribes nigrum, waarbij ‘nigrum’ verwijst naar de donkere kleur en ‘ribes’ naar de bessen.

De plant komt in het wild voor in grote delen van Europa (o.a. in Nederland) en Azië. Ook in menig tuincentrum kunt u een struikje kopen, die het vervolgens op een bodem van laagveen, leem, klei of zand goed kan doen.

De bessen worden op grote schaal gebruikt voor het maken van Cassis. Aan de bessen, de pitten in de bessen, de bladeren en zelfs de jonge bloemknoppen worden allerlei interessante gezondheidsvoordelen toegeschreven. In de gezondheidsproducten van Synofit wordt gebruik gemaakt van het blad van de plant.

Ook in Synofit Joint Care (spier- en gewrichtsgel voor uitwendig gebruik) is Zwarte bes-blad verwerkt.

Voor de gewrichtsfunctie

Het gebruik van Zwarte bes-blad is al eeuwenoud, ook in Nederland. Dat Zwarte bes-blad een verzorgende invloed heeft op gewrichten, is een artikel 13-claim van de EFSA die nog geëvalueerd wordt.

Als u meer wilt weten over de manier waarop Zwarte bes-blad goed is voor gewrichten, dan moeten wij u vanwege de wetgeving, waaraan Synofit als producent gebonden is, verwijzen naar andere bronnen, bijvoorbeeld Google. Voor gezondheidsprofessionals (medici, artsen, therapeuten) hebben wij eventueel wél informatie beschikbaar. U kunt hiervoor contact opnemen met het Care Team.

Kwaliteit én biologisch

Ook met betrekking tot Zwarte bes-blad kiest Synofit voor kwaliteit. In tegenstelling tot Groenlipmossel, die in zijn geheel wordt gebruikt, wordt er van het Zwarte bes-blad wél een extract gebruikt.

Dit is een 1:10 extract, wat betekent dat de actieve stoffen zijn opgenomen in een 10x zo groot volume (per dagdosering van 10 ml betreft het bijvoorbeeld bij Synofit Groenlipmossel Vloeibaar 167 mg blad-extract, waarin 16,7 mg blad is verwerkt).

De actieve stof uit Zwarte bes-blad waar het om gaat, is het zogenoemde proanthocyanidine (PAC). Dit is een groep flavonoïden waar o.a. prodelfinidinen en procyanidinen toe behoren. Deze stoffen worden ook wel in groene thee, druiven (rode wijn), appels en kaneel aangetroffen.

Het betreft een Zwarte bes-blad dat biologisch is. Het Zwarte bes-blad extract dat Synofit gebruikt voor Synofit Groenlipmossel Regular, Synofit Groenlipmossel Plus en Synofit Groenlipmossel Vloeibaar is Skal-gecertificeerd.

Producten van andere merken met Zwarte bes-blad, Groenlipmossel en Curcumine

Er worden in steeds meer (web)winkels  producten aangeboden die ook Zwarte bes-blad, Groenlipmossel en Curcumine bevatten. Eigenlijk zijn dit imitaties van Synofit. Deze (soms vloeibare) producten hebben vaak een aantrekkelijke verkoopprijs maar zijn van een andere kwaliteit. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de werkelijke inhoudelijke (kwaliteits-)verschillen voordat u uw keuze maakt. Het is ons advies om altijd heel goed naar de ingrediëntendeclaratie te kijken. Worden er bijvoorbeeld toevoegingen gebruikt die niet in een natuurproduct thuishoren? Zijn er ingrediënten waarvan de kwaliteit niet duidelijk omschreven is? Lees meer over toenemende kwaliteitsverschillen tussen diverse producten met Zwarte bes-blad >>>

Vloeibaar Zwarte bes-blad kopen in de webshop van Synofit

Synofit produceert gezondheidsproducten met 100% vloeibare GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine en biologisch Zwarte bes-blad.

Hieronder vindt u een overzicht van al onze gezondheidsproducten waar Zwarte bes-blad in verwerkt is.

Bent u (nog) actief en vitaal?

Synofit Groenlipmossel Regular is optimaal voor iedereen die actief en vitaal in het leven staat.

Deze formule is ideaal als u actief bent en (nog) vitaal, maar toch uw gewrichten soepel wilt houden. Bijvoorbeeld vanwege een lichamelijk zwaar beroep of vanwege een prominente rol van het bewegingsapparaat in uw familiehistorie.

De basis van dit gezondheidsproduct is al jarenlang gewild in Nederland.

Gebruik 2-3 softgels per dag.

 

Voorheen stond dit product bekend als ‘Synofit Medium Plus Capsules’

Vraagt uw bewegingsapparaat steeds meer aandacht?

Synofit Groenlipmossel Plus geeft extra aandacht en ondersteuning om een actieve en zelfstandige levensstijl te behouden.

De basis van deze formule is al jarenlang zeer populair in Nederland. Recent is Natief Collageen aan de formule toegevoegd. De combinatie van ingrediënten in Synofit Groenlipmossel Plus is uniek.

Gebruik 3 softgels per dag.

 

Voorheen stond dit product bekend als ‘Synofit Premium Plus Capsules’

Vraagt uw bewegingsapparaat dagelijks aandacht?

Synofit Groenlipmossel Vloeibaar geeft maximale ondersteuning bij uw dagelijkse activiteiten. Met extra aandacht voor uw gewrichten1.

De basis van deze formule is al 12 jaar leidend op het gebied van vloeibare Groenlipmossel producten. Recent zijn Natief Collageen en Duivelsklauw aan de formule toegevoegd voor dé optimale ervaring. De combinatie van ingrediënten in Synofit Groenlipmossel Vloeibaar is uniek.

Gebruik 10 ml per dag.

 

Voorheen stond dit product bekend als ‘Synofit Premium Plus Vloeibaar’

Zwarte bes-blad uitwendig gebruiken

Als u Zwarte bes-blad liever alleen uitwendig gebruikt, dan kan dat in de vorm van Joint Care, de frisse spier- en gewrichtsgel.

Een heerlijke gel die lokaal kan worden toegepast naar behoefte. U zit niet vast aan dagelijkse doseringen en ook bij een eventuele voedselallergie is dit product goed te gebruiken.

Gebruik naar behoefte 2-3 maal per dag een kleine hoeveelheid gel, die u aanbrengt op de betreffende lichaamsdelen.

Voorheen stond dit product bekend als ‘Synofit Gewrichts Gel’

Direct Synofit producten met Zwarte bes-blad bestellen

U kunt ook gratis de brochure aanvragen of meer lezen over de ingrediënten.