Nieuws van Synofit

10 tips om wandelen leuker te maken

jul 19, 2022

Wilt u graag meer bewegen? Dan is wandelen misschien wel dé activiteit voor u. Wandelen is niet alleen goed voor het lichaam, het is ook goed voor de geest en biedt vrijwel geen risico op blessures. Bovendien kunt u het op tijdstippen doen die voor u goed uitkomen én u ziet meer van uw eigen omgeving! Heeft u (nog) meer motivatie nodig om te beginnen met wandelen? Hieronder vindt u 10 tips om wandelen nog leuker te maken.

Tip 1:

Investeer in goede wandelschoenen. Ga hiervoor naar een gespecialiseerde winkel, hier kunnen ze u van het beste advies voorzien.

Tip 2:

Download leuke en handige wandelapps.

Tip 3:

Luister naar een podcast of luisterboek. Zo kunt u luisteren naar een motiverende podcast maar ook iets nieuws leren terwijl u aan het wandelen bent. 

wandelen tips
wandelen tips

Tip 4:

Ga ’s avonds na het eten lekker wandelen met uw huisdier, partner, vriend(in) of buur. Gezellig even bijkletsen en ontspannen na een dag werken. Bovendien motiveert u dan elkaar en slaat u minder makkelijk een keer over. 

Tip 5:

Combineer een wandeling met een telefoontje. Zo kunt u een verre vriend bellen of dat telefoontje plegen waar u de hele dag nog niet aan toe bent gekomen.

Tip 6:

Maak elke dag een foto tijdens uw wandeling en schrijf er wat bij over uw dag. Hier zijn verschillende apps voor. Leuk om bij te houden en extra motivatie om iedere dag te wandelen!

Tip 7:

Start met geocaching. Dit is een online spel waarbij u op zoek gaat naar verstopte schatten. Overal ter wereld worden schatten (caches) verstopt die u kunt vinden middels coördinaten. 

wandelen tips
wandel tips

Tip 8:

Altijd al eens een tocht van 20 of misschien zelfs 40 kilometer willen lopen? Meld u dan aan voor een wandelevent. Door aan een wandelevenement mee te doen, kunt u naar een duidelijk doel toewerken. 

Tip 9:

Maak van het wandelen een spel; het vaartspel. Daarbij verdeelt u uw wandeling op in verschillende tempo’s. Zo loopt u bijvoorbeeld 1 minuut met een versnelde pas en de volgende 2 minuten in een rustiger tempo.

Tip 10:

Beloon uzelf. Dit kan door bijvoorbeeld het aanschaffen van nieuwe wandelschoenen na zoveel wandelkilometers of het halen van een ijsje op de terugweg.

Uw spieren en gewrichten extra ondersteunen tijdens het wandelen? Maak kennis met de Synofit Joint Care!

De voordelen van de Synofit Joint Care

✓ Frisse gel, ideaal voor snelle verzorging van spieren, gewrichten of bindweefsels.
Resultaat meestal binnen 10 minuten voelbaar!
✓ Kan ook bij gevoelige spieren of bindweefselworden toegepast
✓ Geschikt rond het sporten
✓ Werkt lokaal en kortdurend
✓ Voor langdurig effect 2-3 maal per dag aanbrengen
✓ Verkrijgbaar in tube met 40 ml (€ 7,95) of 100 ml (€ 18,95)

Bekijk Synofit Joint Care