Gepubliceerd op 23 January, 2022
imageimageimageimagesocial media links

Recept: Golden Milk zelf maken

U komt thuis na een frisse wandeling en u heeft zin in iets warms. Probeer dan eens deze Golden Milk (of Kurkuma Latte). Zo wordt melk genoemd die vanwege een schepje kurkuma een mooie gouden tint krijgt. En door de kruidige smaak is dit extra verwarmend.

Ook heerlijk voor het slapengaan!

Knowledge Advice Image right side

Benodigdheden voor 1 mok:

200 ml (amandel)melk

1/2 theelepel kurkuma

snufje kaneel

snufje zwarte peper

snufje gemberpoeder

snufje kardemompoeder

snufje nootmuskaat

Optioneel: flinke theelepel honing of agavesiroop

Bereiding Golden Milk:

Doe de melk in een pannetje en voeg de kruiden toe. Verwarm al roerend. Schenk de Golden Milk in een fijne mok en voeg eventueel een flinke theelepel honing of agavesiroop toe.

Is Golden Milk goed voor mijn gewrichten?

Het verwerken van kurkuma in gerechten al duizenden jaren oud. Vaak wordt daar zwarte peper aan toegevoegd, zodat de gezonde stoffen uit kurkuma beter opgenomen worden.

Toch verwachten wij niet dat het gebruik van keuken-kurkuma echt van toegevoegde waarde is voor de gewrichtsfunctie. Ook niet in combinatie met zwarte peper. De concentratie werkzame stoffen in keuken-kurkuma is laag, en je zou er grote hoeveelheden per dag van moeten gebruiken om er de gezondheid van de gewrichten echt mee te ondersteunen. Meer uitleg hierover vindt u op de uitgebreide informatiepagina over curcumine >>>

Al is deze Golden Milk natuurlijk wel heerlijk verwarmend, en ongetwijfeld een stuk gezonder voor de gewrichten dan reguliere chocolademelk… 😋

Geniet ervan!

Gepubliceerd op 23 January, 2022
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
Recepten
Verder lezen