Bakken met Kurkuma
Wat doen we als we langdurig thuis moeten blijven? Al onze creatieve gaven krijgen eindelijk een kans in deze periode van afgelaste activiteiten en vrije avonden.
Ook het Synofit Care Team zit niet stil. In onze vrije tijd bakken we bijvoorbeeld deze yoghurtcake met sinaasappel en Kurkuma. Bést gezond en lekker speciaal!
Benodigdheden:
375 g Griekse yoghurt
150 ml olijfolie
3 eieren
sap van 1/2 sinaasappel
rasp van 1 sinaasappel (± 1 theelepel)
320 g cakemeel of zelfrijzend bakmeel
200 g kokosbloesemsuiker
1 eetlepel Kurkuma
1 theelepel vanillepoeder
375 g Griekse yoghurt
150 ml olijfolie
3 eieren
sap van 1/2 sinaasappel
rasp van 1 sinaasappel (± 1 theelepel)
320 g cakemeel of zelfrijzend bakmeel
200 g kokosbloesemsuiker
1 eetlepel Kurkuma
1 theelepel vanillepoeder
Hartvormige springvorm of ronde bakvorm van 24 cm
vet en bloem voor bakvorm
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 150 ºC.
- Meng de ‘natte’ ingrediënten en de ‘droge’ ingrediënten in twee aparte kommen.
- Mix de twee mengsels kort door elkaar.
- Vet de bakvorm in en bestuif met bloem of meel.
- Bak de yoghurtcake in circa 45-50 minuten gaar of tot een satéprikker er droog uit komt.
- Zet de oven uit, maar laat de cake nog even ‘bijkomen’ door hem 10 minuten in de nog afkoelende oven te laten staan, met de ovendeur op een kier.
- Haal de cake dan uit de oven en laat hem buiten de oven in de vorm verder afkoelen.
- Houdt u van zoet? Bestrooi de cake dan met poedersuiker of vervang de kokosbloesemsuiker door riet- of kristalsuiker. Gebruik de tweede helft van de sinaasappel eventueel om de cake nog te decoreren.
Heeft u ook een lekker bak-recept met Kurkuma?
Laat het ons weten en stuur een leuke foto van uw resultaat. Als u daar toestemming voor geeft, delen we de foto’s op deze pagina!
Hier ziet u er al een paar.