Curcumine: wat is het en bestel Kurkuma producten

Synofit Premium Vloeibaar

Gewrichtenkuur met Full Spectrum Curcumine, Groenlipmossel, Zwarte bes-blad en Boswellia
Opbouwkuur: 400 ml (€ 105,-)
Onderhoud: 200 ml (€ 60,-)
Meer info & direct bestellen

Synofit Premium Capsules

Gewrichtenkuur met Bio-Curcumine, Groenlipmossel en Zwarte bes-blad
Opbouwkuur: 120 caps (€ 105,-)
Onderhoud: 60 caps (€ 60,-)
Meer info & direct bestellen

Synofit CurcuPlus Capsules

Vitaliteitsproduct met Bio-Curcumine (Bio-CM100®) en Astaxanthine (AstaReal®) in plantaardige Algenolie
Verpakking: 30 caps (€ 31,-)
Voordeel: 90 caps (€ 83,-)
Meer info & direct bestellen

Curcumine beschermt gezonde cellen en weefsels

Curcumine (Curcuma longa) is het belangrijkste actieve bestanddeel uit de specerij Kurkuma, ook wel de Geelwortel of Koenjit genoemd. Deze prachtige plant maakt deel uit van de Gemberfamilie. Curcumine is een stof uit de wortel van deze plant en wordt in Azië al eeuwen gebruikt voor allerlei toepassingen.
Het heeft een lekkere zacht-kruidige smaak, en wordt daarom ook vandaag nog veelvuldig gebruikt voor het kruiden van voedsel in veel Indiase en Pakistaanse gerechten, bijvoorbeeld in kerriegerechten.

Zo ziet de geelwortel er uit. Curcumine is de actieve stof in geelwortel die het ook de gele kleur geeft.

Curcumine is helder geel van kleur, en daarom wordt het ook wel eens als kleurstof voor kleding gebruikt. Daarnaast wordt het bij het kleuren van voedingsmiddelen (bijv. snoep, rijst) als natuurlijke hulpstof toegepast onder de naam E100. Het zal u dan ook niet verbazen dat de vloeistof van Synofit Premium intens geel van kleur is.
Curcumine is een antioxidant met een beschermende invloed op gezonde weefsels en cellen. Daarom is deze veelzijdige ‘gouden stof’ toegevoegd aan Synofit Premium en Synofit CurcuPlus.

Waarom gebruikt Synofit geen gewone keuken-Curcumine?

Synofit gebruikt geen keuken-Curcumine/Kurkuma, omdat de gewone Kurkuma niet gemakkelijk door het maag-darmkanaal kan worden opgenomen. Ook wordt de eenmaal opgenomen Kurkuma zeer snel door het lichaam weer uitgescheiden. Dit betekent dat de biologische beschikbaarheid van keuken-Curcumine niet zo goed is. 

Waarom gebruikt Synofit een duurdere Bio-Curcumine (Bio-CM100®)?

Bio-Curcumine heeft een uitzonderlijk hoge biologische beschikbaarheid vanwege de aanwezigheid van essentiële oliën uit de Geelwortel. Deze essentiële oliën helpen bij het opnemen van Curcumine in de darmen én zorgen er voor dat het na opname minder snel wordt uitgescheiden. Daardoor blijft Bio-Curcumine tot zeker 8 uur na inname in het lichaam en kan het beter de bescherming bieden voor gezonde cellen en weefsels dan wanneer het snel weer uitgescheiden wordt.
In september 2017 heeft Bio-Curcumine van de FDA (de Amerikaanse Food and Drug Administration, een soort Voedsel- en Warenautoriteit) na intensieve controles en veiligheidsprocedures de GRAS (Generally Recognized As Safe) status ontvangen.

Wat maakt Bio-CM100® uniek ten opzichte van BCM-95® (Curcugreen)?

Synofit gebruikt hoogwaardige Bio-CM100® Bio-Curcumine. Deze unieke Curcumine wordt speciaal voor Synofit gemaakt. Het is gebaseerd op BCM-95® (Curcugreen™), met enkele unieke eigenschappen die geregistreerd zijn onder de naam Bio-CM100®. Bio-CM100® is dus een verder geoptimaliseerde vorm van BCM-95® (Curcugreen™). Zo bevat Bio-CM100® meer dan 95% curcuminoïden, dat zijn de actieve stoffen in het product waar het allemaal om draait. Ook is Bio-CM100® zeer stabiel.

Waarom bevatten de producten van Synofit geen zwarte peper voor de opname van Curcumine?

De Bio-Curcumine die Synofit gebruikt, heeft een 6,3 x betere biologische beschikbaarheid dan Curcumine samen met zwarte peper (piperine) en lecithine (bron: Antony, B. et al. (2008) Indian Journal of Pharmaceutical Sciences 70;445-449). Van zwarte peper is bekend dat dit de opname van Curcumine bevordert, maar zwarte peper kan er niet voor zorgen dat het lichaam dit niet direct weer uitscheidt. Bio-Curcumine kan dat wél en blijft maar liefst 8 uur in het bloed aanwezig! Daarom is Bio-CM100® van meer betekenis voor het lichaam dan producten die Curcumine samen met zwarte peper bevatten.
Daarnaast verhoogt zwarte peper ook de opname van veel medicamenten. Door geen zwarte peper te gebruiken, zijn de producten van Synofit over het algemeen heel veilig te combineren met medicatie.
Tenslotte is zwarte peper een scherp ingrediënt, wat bij langdurig gebruik problemen kan geven bij mensen met een gevoelige slokdarm en/of maag.
Deze drie bovengenoemde redenen zijn voor Synofit belangrijk genoeg om bewust géén zwarte peper te gebruiken in de producten. In plaats daarvan kiezen we vol overtuiging voor een andere, 100% natuurlijke, goed opneembare Curcumine die maar liefst 8 uur in het bloed aanwezig blijft én niet irriterend is voor de slijmvliezen van het maag-darmstelsel: Bio-CM100®. Lees een uitgebreid artikel over onze afwegingen rond wel / geen zwarte peper gebruiken in de producten >>>

Bron: Antony, B. et al. (2008) Indian Journal of Pharmaceutical Sciences 70;445-449.

Waarom bevatten de producten van Synofit geen polysorbaat of cyclodextrine om de opname te verhogen?

Synofit kiest er bewust voor om alleen natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Dat geldt ook voor toevoegingen die invloed hebben op de opname van Curcumine. Bio-CM100® is zeer goed opneembaar en hierbij is het toevoegen van chemische stoffen zoals polysorbaat en cyclodextrine absoluut niet nodig.

In de producten van Synofit is de Curcumine verwerkt in een vloeibare formule, waarom is dat een voordeel?

De producten van Synofit zijn vloeibaar van vorm, wat de snelle verspreiding van Curcumine in het maag-darmkanaal en de opneembaarheid extra bevordert. Zo wordt er nóg meer van in het lichaam opgenomen. Bij droge poeders en capsules met droge inhoud gaat dit minder efficiënt dan bij een vloeibare formule.

Bijverschijnselen van het gebruik van Curcumine

Het is niet te verwachten dat er bijverschijnselen optreden bij het gebruik van Curcumine, al zijn er wel enkele uitzonderingen (zie hieronder). Vraag bij twijfel aan uw apotheker of u Geelwortel/Kurkuma/Koenjit mag gebruiken als supplement; dit is een nuttige indicatie voor het al dan niet mogen gebruiken van Synofit Premium en Synofit CurcuPlus.

Verder is bekend dat mensen met grote galstenen beter geen producten met Curcumine kunnen gebruiken. Curcumine heeft een (op zichzelf positieve) invloed op de galblaas waarbij deze beter gaat samentrekken. Bij mensen met grote galstenen kan dit helaas weleens leiden tot een galsteen-aanval.

Ook is de combinatie van Curcumine met het gebruik van bepaalde medicijnen niet zomaar aan te raden. U kunt hier meer over lezen in de Gebruiksaanwijzingen. Raadpleeg uw apotheker als u één van deze middelen naast het product met Curcumine wilt gebruiken en breng de apotheker op de hoogte van de informatie in de blog waarin we dit verder uitleggen.
Verder zijn er geen bijverschijnselen van het gebruik van Curcumine bij ons bekend.

Waar is Curcumine goed voor?

Curcumine is onder meer goed voor de gewrichten, voor het hart, voor de huid, voor het zenuwstelsel, voor een gezonde vetopslag, voor de bloedcirculatie en voor de lever. Daarnaast is het een krachtige antioxidant met een beschermende invloed op gezonde weefsels en cellen.

Synofit Premium: Curcumine met Groenlipmossel en Zwarte bes-blad

In Synofit Premium en Synofit Basic wordt naast Curcumine (Bio-CM100®) ook vloeibare Groenlipmossel en Zwarte bes-blad gebruikt. Zwarte bes-blad is óók goed voor de gewrichten. Die vloeibare combinatie verstrekt Synofit Premium en Synofit Basic dus een krachtige verzorgende invloed op uw gewrichten.

Synofit Premium is onderzocht in verschillende wetenschappelijke studies. Als u een medisch professional bent, kunt u meer info over het onderzoek aanvragen.

Imitatieproducten met goedkope ‘vloeibare Curcumine’

Er worden in allerlei (web)winkels andere producten aangeboden die ook Curcumine met Groenlipmossel en Zwarte bes-blad bevatten. Deze producten zijn doorgaans lager in prijs, maar dit vertaalt zich dan ook in een mindere kwaliteit voor u als klant. Lees meer over toenemende kwaliteitsverschillen tussen diverse Curcumineproducten >>>

In Synofit Premium Vloeibaar zitten Turmerosachariden. Zijn die hetzelfde als Curcumine?

Turmerosachariden zijn, net als Curcumine, een ingrediënt van de Geelwortel (kurkuma).
Turmerosachariden zijn bio-actieve polysachariden die samen met Bio-Curcumine een synergetische werking hebben. Dat betekent dat de werking van de combinatie beter is dan de som van de werking van de losse onderdelen. Deze combinatie noemen wij ‘Full Spectrum Curcumine’.
Turmerosachariden zijn dus niet hetzelfde als Curcumine, maar deze ingrediënten horen wel bij elkaar en versterken elkaar van nature. De combinatie (Full Spectrum Curcumine) gebruiken wij alleen in Synofit Premium Vloeibaar.

Wat zijn Turmerosachariden precies?

400 ml Synofit Premium Vloeibaar

Synofit Premium Vloeibaar

De meest complete, extra sterke, pure Synofit Premium vloeistof
GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Bio-Curcumine, biologisch Zwarte bes-blad
Mét Boswellia en Full Spectrum Curcumine (incl. Turmerosachariden)
Geen capsules of pillen slikken
Tot 45 dagen na openen houdbaar
Eerst 10, later 5 ml per dag
De echte Synofit-smaak!
2 keer per dag innemen (later 1-2 keer)
400 ml (€ 105,-)
200 ml (€ 60,-)

120 Synofit Premium Capsules

Synofit Premium Capsules

Bevatten de unieke, extra sterke Synofit Premium vloeistof
GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Bio-Curcumine, biologisch Zwarte bes-blad
Capsules met vloeibare inhoud
Met visolie voor extra Omega 3-vetzuren
Gemakkelijk mee te nemen
Lang houdbaar
Eerst 3, later 1-2 capsules per dag
Geur- en smaakloos
3 keer per dag innemen (later 1-2 keer)
120 (2 x 60) capsules (€ 105,-)
60 capsules (€ 60,-)

Bestel Synofit Premium

U kunt ook gratis de brochure aanvragen of meer lezen over de ingrediënten

Synofit CurcuPlus: Curcumine met Astaxanthine

Synofit CurcuPlus bevat Astaxanthine naast de Curcumine (Bio-CM100®). Curcumine is een sterke antioxidant en daardoor is Synofit CurcuPlus goed voor het behoud van gezonde gewrichten én voor de vitaliteit.

120 Synofit Premium Capsules

Synofit CurcuPlus Capsules

Unieke formule voor gewrichten en algehele vitaliteit
Bio-CM100® Bio-Curcumine en Astaxanthine (AstaReal®)
In Algenolie (Omega 3)
Capsules met vloeibare inhoud
Gemakkelijk mee te nemen
Lang houdbaar
Eerst 2 capsules per dag, later 1 per dag
Geur- en smaakloos
2 keer per dag innemen (later 1 keer)

Meer informatie over Astaxanthine

Synofit CurcuPlus bevat ook Astaxanthine uit de Bloedregenalg.
Flamingo’s hebben hun roze kleur te danken aan deze unieke stof uit de zee. Meer informatie over Astaxanthine >>>

Introductievideo over Synofit CurcuPlus

Veelgestelde vragen over Curcumine

Wat is Curcumine precies?

Curcumine is een stof uit de wortel van de Curcuma longa-plant en wordt in Azië al eeuwen gebruikt voor allerlei toepassingen, bijvoorbeeld voor de gewrichten of voor de vitaliteit. In Synofit gebruiken we een hoogwaardige Bio-Curcumine. Dat is een 100% natuurlijke, uitzonderlijk goed biologisch beschikbare kurkuma. Het blijft maar liefst 8 uur in het bloed aanwezig!


Waar is Curcumine te koop?

Steeds meer fysieke winkels nemen producten met Curcumine op in hun vaste assortiment. Dat is positief, want er zijn meerdere voordelen verbonden aan het kopen van een product in een echte winkel. Bekijk de winkels bij u in de buurt die vloeibare Curcumine verkopen


Waar let ik op bij het kiezen van een product met Curcumine?

Synofit was het eerste product op de markt met vloeibare Curcumine, Groenlipmossel en Zwarte bes-blad. Er worden in steeds meer (web)winkels ook andere (namaak)producten aangeboden die eveneens Curcumine, Groenlipmossel en Zwarte bes-blad bevatten. Soms ziet het product er ook vloeibaar uit. Deze producten zijn vaak lager in prijs, maar dit vertaalt zich dan ook echt in een andere kwaliteit voor u als gebruiker. Lees meer over toenemende kwaliteitsverschillen tussen diverse producten met Curcumine


Welk merk Curcumine is het beste?

Bij Synofit kiezen we vol overtuiging voor Bio-CM100® Bio-Curcumine. Deze vloeibare Curcumine is 100% natuurlijk en blijft zeker 8 uur in het bloed aanwezig. De biologische beschikbaarheid is uitzonderlijk goed! Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische toevoegingen zoals polysorbaat en cyclodextrine. Ook kiezen er we bewust voor om géén zwarte peper toe te voegen.


Waarom gebruikt Synofit geen gewone keuken-Curcumine?

Synofit gebruikt geen keuken-Curcumine/Kurkuma, omdat de gewone Kurkuma niet gemakkelijk door het maag-darmkanaal kan worden opgenomen. Ook wordt de eenmaal opgenomen Kurkuma zeer snel door het lichaam weer uitgescheiden.


Waar is Curcumine allemaal goed voor?

Curcumine is onder meer goed voor de gewrichten, voor het hart, voor de huid, voor het zenuwstelsel, voor een gezonde vetopslag, voor de bloedcirculatie en voor de lever. Daarnaast is het een krachtige antioxidant met een beschermende invloed op gezonde weefsels en cellen. Bekijk de ervaringen


Curcumine voor de hond of kat: kan dat?

Ja, honden en katten kunnen heel goed Curcumine gebruiken. De tevredenheid bij honden en katten ligt zelfs nog hoger dan bij mensen! En ook paarden kunnen het goed gebruiken. Wist u dat de formule van Synofit eigenlijk uit de paardenwereld afkomstig is?
Bekijk Synopet Cani-Syn, de formule met Curcumine voor honden
Bekijk Synopet Feli-Syn, de formule met Curcumine voor katten
Bekijk Synopet Equi-Syn, de formule met Curcumine voor paarden


Wanneer ben ik tevreden over Curcumine?

Onze ervaring is dat men na gemiddeld 4-5 weken tevreden is over onze supplementen met Curcumine. Dit varieert wel van persoon tot persoon: sommigen zijn al binnen enkele dagen tevreden, bij anderen duurt dit juist wat langer. We weten uit eigen steekproeven dat men binnen maximaal 80 dagen weet of een product echt tevredenheid geeft. Het advies is dan ook om de producten eerst eens 80 dagen de tijd te geven om zich te bewijzen. Bij tegenvallende tevredenheid heeft het geen zin om daarna nog langer door te gaan.
Uit een recente steekproef is gebleken dat uiteindelijk wel 81% van de gebruikers tevreden is over Synofit Basic. En maar liefst 95% van de gebruikers zou Synofit Basic aan anderen aanbevelen.
Lees meer over de tevredenheid over Synofit


Hoe gebruik ik Curcumine?

Curcumine is bij Synofit verkrijgbaar in vloeibare vorm en in capsulevorm. De capsules van Synofit hebben een vloeibare inhoud.
Gebruiksaanwijzing Synofit Premium Vloeibaar: U neemt tijdens de opbouwkuur (tot 80 dagen) tweemaal daags 5 ml voor, tijdens of na de maaltijd in. Daarna kunt u teruggaan naar eenmaal daags 5 ml.
Gebruiksaanwijzing Synofit Premium Capsules: U neemt tijdens de opbouwkuur (tot 80 dagen) driemaal daags één capsule voor, tijdens of na de maaltijd in. Daarna kunt u teruggaan naar tweemaal daags één capsule. In sommige gevallen is na verloop van tijd één capsule per dag voldoende.
Gebruiksaanwijzing Synofit Basic Capsules: Neem twee- of driemaal daags één capsule bij een maaltijd oraal in.
Gebruiksaanwijzing Synofit CurcuPlus Capsules: Neem één of tweemaal daags één capsule bij een maaltijd oraal in.
Lees meer details over het gebruiken van Curcumine

Bestel Synofit CurcuPlus

U kunt ook gratis de brochure aanvragen of meer lezen over de ingrediënten

Direct contact

Evelien DienderEvelien Diender
E-Mail | Telefoon
Ik help u graag

Klantenbeoordelingen

Reviews Synofit

Synofit scoorde gemiddeld een 9,12 uit 10 met 7.378 reviews.

Voordelen Synofit.nl

  • Kopen bij de bron
  • Vandaag besteld, maandag verzonden
  • Gratis verzending binnen NL vanaf € 25
  • Kies zelf de leverdatum en verzendwijze
  • Antwoord op al uw vragen via e-mail, telefoon of chat
  • Professionele controle bij medicijngebruik

Synofit is bekend van:

Synofit is bekend van

Video: ontstaan Synofit

Video ontstaan Synofit

Gebruikt u medicijnen?

Laat dan door een apotheker controleren of u de producten van Synofit daarbij mag gebruiken. Meer informatie >>>

Certificering

Certificering

De productielocatie van de producten van Synofit is FSSC22000 gecertificeerd.

Verklaring verwijzingen

Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Bio-Curcumine en Zwarte bes-blad
Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Vitamine C
Synofit CurcuPlus bevat Bio-Curcumine
Synofit Bone Complex bevat Calcium, Magnesium, Vitamine K2, Vitamine D3, Zink en Mangaan