Unieke kwaliteit

Curcumine: wat is het en bestel Kurkuma producten

Synofit Premium Plus Vloeibaar

Vloeibare Groenlipmossel & Full Spectrum Curcumine & Zwarte bes-blad & Boswellia
Opbouwkuur:
400 ml (€ 105,-)
Onderhoud:
200 ml (€ 60,-)
Meer info & direct bestellen

Synofit Premium Plus Capsules

Vloeibare Groenlipmossel & Full Spectrum Curcumine & Zwarte bes-blad (in capsules)
Opbouwkuur:
120 caps (€ 105,-)
Onderhoud:
60 caps (€ 60,-)
Meer info & direct bestellen

Synofit Medium Plus Capsules

Vloeibare Groenlipmossel & Bio-Curcumine & Zwarte bes-blad (medium gedoseerd, in capsules)
120 caps (€ 60,-)
60 caps (€ 31,-)
Meer info & direct bestellen

Synofit Curcu Plus Capsules

Vloeibare Bio-Curcumine & Astaxanthine & plantaardige Omega 3 algenolie (in capsules) 
90 caps (€ 83,-)
30 caps (€ 31,-)
Meer info & direct bestellen

Curcumine beschermt gezonde cellen en weefsels

Curcumine (Curcuma longa) is het belangrijkste actieve bestanddeel uit de specerij Kurkuma, ook wel de Geelwortel of Koenjit genoemd. Deze prachtige plant maakt deel uit van de Gemberfamilie. Curcumine is een stof uit de wortel van deze plant en wordt in Azië al eeuwen gebruikt voor allerlei toepassingen.
Het heeft een lekkere zacht-kruidige smaak, en wordt daarom ook vandaag nog veelvuldig gebruikt voor het kruiden van voedsel in veel Indiase en Pakistaanse gerechten, bijvoorbeeld in kerriegerechten.

Zo ziet de geelwortel er uit. Curcumine is de actieve stof in geelwortel die het ook de gele kleur geeft.

Curcumine is helder geel van kleur, en daarom wordt het ook wel eens als kleurstof voor kleding gebruikt. Daarnaast wordt het bij het kleuren van voedingsmiddelen (bijv. snoep, rijst) als natuurlijke hulpstof toegepast onder de naam E100. Het zal u dan ook niet verbazen dat de vloeistof van Synofit Premium intens geel van kleur is.
Curcumine is een antioxidant met een beschermende invloed op gezonde weefsels en cellen. Daarom is deze veelzijdige ‘gouden stof’ toegevoegd aan Synofit Premium en Synofit CurcuPlus.

Waarom gebruikt Synofit geen gewone keuken-Curcumine?

Synofit gebruikt geen keuken-Curcumine/Kurkuma, omdat de gewone Kurkuma niet gemakkelijk door het maag-darmkanaal kan worden opgenomen. Ook wordt de eenmaal opgenomen Kurkuma zeer snel door het lichaam weer uitgescheiden. Dit betekent dat de biologische beschikbaarheid van keuken-Curcumine niet zo goed is. 

Waarom gebruikt Synofit een duurdere Bio-Curcumine (Bio-CM100®)?

Bio-Curcumine heeft een uitzonderlijk hoge biologische beschikbaarheid vanwege de aanwezigheid van essentiële oliën uit de Geelwortel. Deze essentiële oliën helpen bij het opnemen van Curcumine in de darmen én zorgen er voor dat het na opname minder snel wordt uitgescheiden. Daardoor blijft Bio-Curcumine tot zeker 8 uur na inname in het lichaam en kan het beter de bescherming bieden voor gezonde cellen en weefsels dan wanneer het snel weer uitgescheiden wordt.
In september 2017 heeft Bio-Curcumine van de FDA (de Amerikaanse Food and Drug Administration, een soort Voedsel- en Warenautoriteit) na intensieve controles en veiligheidsprocedures de GRAS (Generally Recognized As Safe) status ontvangen.

Wat maakt Bio-CM100® uniek ten opzichte van BCM-95® (Curcugreen)?

Synofit gebruikt hoogwaardige Bio-CM100® Bio-Curcumine. Deze unieke Curcumine wordt speciaal voor Synofit gemaakt. Het is gebaseerd op BCM-95® (Curcugreen™), met enkele unieke eigenschappen die geregistreerd zijn onder de naam Bio-CM100®. Bio-CM100® is dus een verder geoptimaliseerde vorm van BCM-95® (Curcugreen™). Zo bevat Bio-CM100® meer dan 95% curcuminoïden, dat zijn de actieve stoffen in het product waar het allemaal om draait. Ook is Bio-CM100® zeer stabiel.

Waarom bevatten de producten van Synofit geen zwarte peper voor de opname van Curcumine?

De Bio-Curcumine die Synofit gebruikt, heeft een 6,3 x betere biologische beschikbaarheid dan Curcumine samen met zwarte peper (piperine) en lecithine (bron: Antony, B. et al. (2008) Indian Journal of Pharmaceutical Sciences 70;445-449). Van zwarte peper is bekend dat dit de opname van Curcumine bevordert, maar zwarte peper kan er niet voor zorgen dat het lichaam dit niet direct weer uitscheidt. Bio-Curcumine kan dat wél en blijft maar liefst 8 uur in het bloed aanwezig! Daarom is Bio-CM100® van meer betekenis voor het lichaam dan producten die Curcumine samen met zwarte peper bevatten.
Daarnaast verhoogt zwarte peper ook de opname van veel medicamenten. Door geen zwarte peper te gebruiken, zijn de producten van Synofit over het algemeen heel veilig te combineren met medicatie.
Tenslotte is zwarte peper een scherp ingrediënt, wat bij langdurig gebruik problemen kan geven bij mensen met een gevoelige slokdarm en/of maag.
Deze drie bovengenoemde redenen zijn voor Synofit belangrijk genoeg om bewust géén zwarte peper te gebruiken in de producten. In plaats daarvan kiezen we vol overtuiging voor een andere, 100% natuurlijke, goed opneembare Curcumine die maar liefst 8 uur in het bloed aanwezig blijft én niet irriterend is voor de slijmvliezen van het maag-darmstelsel: Bio-CM100®. Lees een uitgebreid artikel over onze afwegingen rond wel / geen zwarte peper gebruiken in de producten >>>

Bron: Antony, B. et al. (2008) Indian Journal of Pharmaceutical Sciences 70;445-449.

Waarom bevatten de producten van Synofit geen polysorbaat of cyclodextrine om de opname te verhogen?

Synofit kiest er bewust voor om alleen natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Dat geldt ook voor toevoegingen die invloed hebben op de opname van Curcumine. Bio-CM100® is zeer goed opneembaar en hierbij is het toevoegen van chemische stoffen zoals polysorbaat en cyclodextrine absoluut niet nodig.

In de producten van Synofit is de Curcumine verwerkt in een vloeibare formule, waarom is dat een voordeel?

De producten van Synofit zijn vloeibaar van vorm, wat de snelle verspreiding van Curcumine in het maag-darmkanaal en de opneembaarheid extra bevordert. Zo wordt er nóg meer van in het lichaam opgenomen. Bij droge poeders en capsules met droge inhoud gaat dit minder efficiënt dan bij een vloeibare formule.

Bijverschijnselen van het gebruik van Curcumine

Het is niet te verwachten dat er bijverschijnselen optreden bij het gebruik van Curcumine, al zijn er wel enkele uitzonderingen (zie hieronder). Vraag bij twijfel aan uw apotheker of u Geelwortel/Kurkuma/Koenjit mag gebruiken als supplement; dit is een nuttige indicatie voor het al dan niet mogen gebruiken van Synofit Premium Plus en Synofit Curcu Plus.

Verder is bekend dat mensen met grote galstenen beter geen producten met Curcumine kunnen gebruiken. Curcumine heeft een (op zichzelf positieve) invloed op de galblaas waarbij deze beter gaat samentrekken. Bij mensen met grote galstenen kan dit helaas weleens leiden tot een galsteen-aanval.

Ook is de combinatie van Curcumine met het gebruik van bepaalde medicijnen niet zomaar aan te raden. U kunt hier meer over lezen in de Gebruiksaanwijzingen. Raadpleeg uw apotheker als u één van deze middelen naast het product met Curcumine wilt gebruiken en breng de apotheker op de hoogte van de informatie in de blog waarin we dit verder uitleggen.
Verder zijn er geen bijverschijnselen van het gebruik van Curcumine bij ons bekend.

Waar is Curcumine goed voor?

Curcumine is onder meer goed voor de gewrichten, voor het hart, voor de huid, voor het zenuwstelsel, voor een gezonde vetopslag, voor de bloedcirculatie en voor de lever. Daarnaast is het een krachtige antioxidant met een beschermende invloed op gezonde weefsels en cellen.

Synofit Premium Plus: Curcumine met Groenlipmossel en Zwarte bes-blad

In Synofit Premium Plus en Synofit Medium Plus wordt naast Curcumine (Bio-CM100®) ook vloeibare Groenlipmossel en Zwarte bes-blad gebruikt. Zwarte bes-blad is óók goed voor de gewrichten. Die vloeibare combinatie verstrekt Synofit Premium Plus en Synofit Medium Plus dus een krachtige verzorgende invloed op uw gewrichten.

Synofit Premium Plus is onderzocht in verschillende wetenschappelijke studies. Als u een medisch professional bent, kunt u meer info over het onderzoek aanvragen.

Imitatieproducten met goedkope ‘vloeibare Curcumine’

Er worden in allerlei (web)winkels andere producten aangeboden die ook Curcumine met Groenlipmossel en Zwarte bes-blad bevatten. Deze producten zijn doorgaans lager in prijs, maar dit vertaalt zich dan ook in een mindere kwaliteit voor u als klant. Lees meer over toenemende kwaliteitsverschillen tussen diverse Curcumineproducten >>>

Kwaliteitskenmerken van een goede Curcumine

Af en toe gaat het in het nieuws over problemen met de kwaliteit van producten met Curcumine. Zo wordt er weleens lood aangetroffen in producten met kurkuma, of zelfs bestrijdingsmiddelen zoals ethyleenoxide. Bij Bio-CM100® is dit gegarandeerd NIET het geval! Synofit staat voor kwaliteit en zal ook preventief extra kwaliteitscontroles uitvoeren.

In Synofit Premium Plus zitten Turmerosachariden. Zijn die hetzelfde als Curcumine?

Turmerosachariden zijn, net als Curcumine, een ingrediënt van de Geelwortel (kurkuma).
Turmerosachariden zijn bio-actieve polysachariden die samen met Bio-Curcumine een synergetische werking hebben. Dat betekent dat de werking van de combinatie beter is dan de som van de werking van de losse onderdelen. Deze combinatie noemen wij ‘Full Spectrum Curcumine’.
Turmerosachariden zijn dus niet hetzelfde als Curcumine, maar deze ingrediënten horen wel bij elkaar en versterken elkaar van nature. De combinatie (Full Spectrum Curcumine) gebruiken wij in Synofit Premium Plus Vloeibaar en Synofit Premium Plus Capsules.

Wat zijn Turmerosachariden precies?

400 ml Synofit Premium Vloeibaar

Synofit Premium Plus Vloeibaar

De meest complete, extra sterke, pure Synofit Premium Plus vloeistof
GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, biologisch Zwarte bes-blad
Mét Boswellia en Full Spectrum Curcumine (incl. Turmerosachariden)
Geen capsules of pillen slikken
Tot 45 dagen na openen houdbaar

Bevat per 10 ml:
390 mg GLMax® Groenlipmossel
210 mg Full Spectrum Curcumine (Bio-CM100® Bio-Curcumine en Turmerosachariden)
167 mg Zwarte bes-blad
50 mg Boswellia
Nieuwe gebruiker? Advies: 80 dagen opbouwkuur 10 ml/dag

Meer informatie & direct bestellen

120 Synofit Premium Capsules

Synofit Premium Plus Capsules

Bevatten de unieke, extra sterke Synofit Premium Plus vloeistof
GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, biologisch Zwarte bes-blad
Met Full Spectrum Curcumine (incl. Turmerosachariden)
Gemakkelijk mee te nemen
Lang houdbaar

Bevat per 3 capsules:
 390 mg GLMax® Groenlipmossel
 150 mg Full Spectrum Curcumine (Bio-CM100® Bio-Curcumine en Turmerosachariden)
 165 mg Zwarte bes-blad
 Nieuwe gebruiker? Advies: 80 dagen opbouwkuur 3 capsules per dag

Meer informatie & direct bestellen

Bestel Synofit Premium Plus

U kunt ook gratis de brochure aanvragen of meer lezen over de ingrediënten

Volstaat voor u een lagere dosering ook?

Er is ook Synofit Medium Plus, dit bevat net als Synofit Premium Plus de unieke GLMax® Groenlipmossel, Bio-Curcumine en Zwarte bes-blad, maar in een medium gedoseerde vorm. Dit product is speciaal voor mensen bij wie een lagere dosering al volstaat. Of voor mensen die van bijvoorbeeld Glucosamine, Visolie of minder kwalitatieve Groenlipmossel- en Curcumineproducten willen overstappen op een hoogwaardig vloeibaar combinatieproduct met Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad.

Synofit Medium Plus Capsules bevatten per 3 capsules:
 300 mg GLMax® Groenlipmossel
 60 mg Bio-CM100® Bio-Curcumine
 45 mg Zwarte bes-blad
 Nieuwe gebruiker? Advies: 3 capsules per dag tot u tevreden bent

Bekijk Synofit Medium Plus

60 Synofit Basic Capsules

Synofit Medium Plus Capsules

Als een lagere dosering volstaat
Met de unieke ingrediënten GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, biologisch Zwarte bes-blad
Capsules met vloeibare inhoud
Gemakkelijk mee te nemen
Lang houdbaar

Meer informatie & direct bestellen

Curcumine met Astaxanthine

Synofit Curcu Plus bevat Astaxanthine naast de Curcumine (Bio-CM100®). Curcumine is een sterke antioxidant en daardoor is Synofit Curcu Plus goed voor het behoud van gezonde gewrichten én voor de vitaliteit.

Synofit Curcu Plus is vrij van weekdieren.  Dit product is dus geschikt voor mensen die géén Groenlipmossel kunnen of willen gebruiken. 

Synofit Curcu Plus Capsules bevatten per 2 capsules:
 500 mg Bio-CM100® Bio-Curcumine
 400 mg Algenolie (Omega 3)
 8,0 mg AstaReal® Astaxanthine
 Nieuwe gebruiker? Advies: 2 capsules per dag

Bekijk Synofit Curcu Plus

60 Synofit Basic Capsules

Synofit Curcu Plus Capsules

Vrij van weekdieren
Met de unieke ingrediënten Bio-CM100® Curcumine, AstaReal® Astaxanthine en Algenolie (Omega 3)
Capsules met vloeibare inhoud
Gemakkelijk mee te nemen
Lang houdbaar

Meer informatie & direct bestellen

Introductievideo over Synofit Curcu Plus

Veelgestelde vragen over Curcumine

Wat is Curcumine precies?

Curcumine is een stof uit de wortel van de Curcuma longa-plant en wordt in Azië al eeuwen gebruikt voor allerlei toepassingen, bijvoorbeeld voor de gewrichten of voor de vitaliteit. In Synofit gebruiken we een hoogwaardige Bio-Curcumine. Dat is een 100% natuurlijke, uitzonderlijk goed biologisch beschikbare kurkuma. Het blijft maar liefst 8 uur in het bloed aanwezig!


Waar is Curcumine te koop?

Steeds meer fysieke winkels nemen producten met Curcumine op in hun vaste assortiment. Dat is positief, want er zijn meerdere voordelen verbonden aan het kopen van een product in een echte winkel. Bekijk de winkels bij u in de buurt die vloeibare Curcumine verkopen


Waar let ik op bij het kiezen van een product met Curcumine?

Synofit Premium Plus Vloeibaar was het eerste product op de markt met vloeibare Curcumine, Groenlipmossel en Zwarte bes-blad. Er worden in steeds meer (web)winkels ook andere (namaak)producten aangeboden die eveneens Curcumine, Groenlipmossel en Zwarte bes-blad bevatten. Soms ziet het product er ook vloeibaar uit. Deze producten zijn vaak lager in prijs, maar dit vertaalt zich dan ook echt in een andere kwaliteit voor u als gebruiker. Lees meer over toenemende kwaliteitsverschillen tussen diverse producten met Curcumine


Welk merk Curcumine is het beste?

Bij Synofit kiezen we vol overtuiging voor Bio-CM100® Bio-Curcumine. Deze vloeibare Curcumine is 100% natuurlijk en blijft zeker 8 uur in het bloed aanwezig. De biologische beschikbaarheid is uitzonderlijk goed! Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische toevoegingen zoals polysorbaat en cyclodextrine. Ook kiezen er we bewust voor om géén zwarte peper toe te voegen.


Waarom gebruikt Synofit geen gewone keuken-Curcumine?

Synofit gebruikt geen keuken-Curcumine/Kurkuma, omdat de gewone Kurkuma niet gemakkelijk door het maag-darmkanaal kan worden opgenomen. Ook wordt de eenmaal opgenomen Kurkuma zeer snel door het lichaam weer uitgescheiden.


Waar is Curcumine allemaal goed voor?

Curcumine is onder meer goed voor de gewrichten, voor het hart, voor de huid, voor het zenuwstelsel, voor een gezonde vetopslag, voor de bloedcirculatie en voor de lever. Daarnaast is het een krachtige antioxidant met een beschermende invloed op gezonde weefsels en cellen. Bekijk de ervaringen


Curcumine voor hond, kat of paard: kan dat?

Ja, honden, katten en paarden kunnen heel goed Curcumine gebruiken. De tevredenheid bij dieren ligt zelfs nog hoger dan bij mensen! Wist u dat de formule van Synofit eigenlijk uit de paardenwereld afkomstig is?
Bekijk Synopet Cani-Syn, de formule met Curcumine voor honden
Bekijk Synopet Feli-Syn, de formule met Curcumine voor katten
Bekijk Synopet Equi-Syn, de formule met Curcumine voor paarden


Wanneer ben ik tevreden over Curcumine?

Onze ervaring is dat men na gemiddeld 4-5 weken tevreden is over onze supplementen met Curcumine. Dit varieert wel van persoon tot persoon en het is afhankelijk van de gekozen dosering: bij Synofit Premium Plus Vloeibaar zijn sommige gebruikers al binnen enkele dagen tevreden, in andere situaties duurt dit juist wat langer. We weten uit eigen steekproeven dat men binnen maximaal 80 dagen weet of een product echt tevredenheid geeft. Het advies is dan ook om de producten eerst eens 80 dagen de tijd te geven om zich te bewijzen. Bij tegenvallende tevredenheid heeft het geen zin om daarná nog langer door te gaan met datzelfde product. Indien mogelijk kan nog wel gekeken worden naar een hogere dosering.
Uit een recente steekproef is gebleken dat uiteindelijk wel 81% van de gebruikers tevreden is over Synofit Medium Plus. En maar liefst 95% van de gebruikers zou Synofit Medium Plus aan anderen aanbevelen.
Lees meer over de tevredenheid over Synofit


Hoe gebruik ik Curcumine?

Curcumine is bij Synofit verkrijgbaar in vloeibare vorm en in capsulevorm. De capsules van Synofit hebben een vloeibare inhoud.
Gebruiksaanwijzing Synofit Premium Plus Vloeibaar: U neemt tijdens de opbouwkuur (tot 80 dagen) tweemaal daags 5 ml voor, tijdens of na de maaltijd in. Daarna kunt u teruggaan naar eenmaal daags 5 ml.
Gebruiksaanwijzing Synofit Premium Plus Capsules: U neemt tijdens de opbouwkuur (tot 80 dagen) driemaal daags één capsule voor, tijdens of na de maaltijd in. Daarna kunt u teruggaan naar tweemaal daags één capsule. In sommige gevallen is na verloop van tijd één capsule per dag voldoende.
Gebruiksaanwijzing Synofit Medium Plus Capsules: Neem twee- of driemaal daags één capsule bij een maaltijd oraal in.
Gebruiksaanwijzing Synofit Curcu Plus Capsules: Neem tweemaal daags één capsule bij een maaltijd oraal in. Bij tevredenheid volstaat één capsule per dag, bij voorkeur in de ochtend voor het ontbijt.
Lees meer details over het gebruiken van Curcumine

Bestel Synofit Curcu Plus

U kunt ook gratis de brochure aanvragen of meer lezen over de ingrediënten