Curcumine

Curcumine beschermt gezonde cellen en weefsels

Curcumine (Curcuma longa) is het belangrijkste actieve bestanddeel uit de specerij Kurkuma, ook wel de Geelwortel of Koenjit genoemd. Deze prachtige plant maakt deel uit van de Gemberfamilie. Curcumine is een 100% natuurlijke stof uit de wortel van deze plant en wordt in Azië al eeuwen gebruikt voor allerlei toepassingen.
Het heeft een lekkere zacht-kruidige smaak, en wordt daarom ook vandaag nog veelvuldig gebruikt voor het kruiden van voedsel in veel Indiase en Pakistaanse gerechten, bijvoorbeeld in kerriegerechten.

Zo ziet de geelwortel er uit. Curcumine is de actieve stof in geelwortel die het ook de gele kleur geeft.

Ook is het helder geel van kleur, en wordt het daarom ook wel eens als kleurstof voor kleding gebruikt. En het wordt bij het kleuren van voedingsmiddelen (bijv. snoep, rijst) als natuurlijke hulpstof toegepast onder de naam E100. Het zal u dan ook niet verbazen dat de vloeistof van Synofit Premium intens geel van kleur is.
Curcumine is een antioxidant met een beschermende invloed op gezonde weefsels en cellen. Daarom is deze veelzijdige ‘gouden stof’ toegevoegd aan Synofit Premium.

Waarom bevat Synofit Premium geen gewone keuken-Curcumine?

In Synofit Premium wordt geen keuken-Curcumine/Kurkuma gebruikt, omdat de gewone Kurkuma niet gemakkelijk door het maag-darmkanaal kan worden opgenomen. Ook wordt de eenmaal opgenomen Kurkuma zeer snel door het lichaam weer uitgescheiden.

Waarom bevat Synofit Premium het duurdere, gepatenteerde Bio-Curcumine (BCM-95®)?

Synofit Premium bevat het hoogwaardige, gepatenteerde BCM-95®, wat betekent dat deze Bio-Curcumine een uitzonderlijk hoge biologische beschikbaarheid heeft vanwege de aanwezigheid van essentiële oliën uit de Geelwortel. Deze essentiële oliën helpen bij het opnemen van Curcumine in de darmen én zorgen er voor dat het na opname minder snel wordt uitgescheiden. Daardoor blijft Curcumine langer in het lichaam en kan het beter de bescherming bieden voor gezonde cellen en weefsels dan wanneer het snel weer uitgescheiden wordt.
BCM-95® heeft een 6,3 x betere biologische beschikbaarheid dan Curcumine samen met zwarte peper (piperine) (bron). Van zwarte peper is bekend dat dit ook de opname van Curcumine bevordert, maar zwarte peper kan er niet voor zorgen dat het lichaam dit niet direct weer uitscheidt. BCM-95® kan dat dus wél! Daarom is BCM-95® van meer betekenis voor het lichaam dan producten die Curcumine samen met zwarte peper bevatten. In september 2017 heeft BCM-95® van de FDA (de Amerikaanse Food and Drug Administration, een soort Voedsel- en Warenautoriteit) na intensieve controles en veiligheidsprocedures de GRAS (Generally Recognized As Safe) status ontvangen.

Het is duidelijk te zien, dat BCM-95® een veel hogere biologische beschikbaarheid heeft.

In Synofit Premium is de Curcumine opgelost in een vloeistof, waarom is dat een voordeel?

Synofit Premium is vloeibaar van vorm, wat de snelle verspreiding van Curcumine in het maag-darmkanaal en de opneembaarheid extra bevordert. Zo wordt er nóg meer van in het lichaam opgenomen. Bij droge poeders en capsules met droge inhoud gaat dit minder efficiënt dan bij een vloeibare formule.

Bijverschijnselen van het gebruik van Curcumine

Curcumine is een 100% natuurlijke stof. Het wordt veel in voedsel gebruikt, bijvoorbeeld als kruid of als kleurstof. Het is niet te verwachten dat er bijverschijnselen optreden bij het gebruik van Curcumine, al zijn er wel enkele uitzonderingen (zie hieronder). Vraag bij twijfel aan uw apotheker of u Geelwortel/Kurkuma/Koenjit mag gebruiken als supplement; dit is een nuttige indicatie voor het al dan niet mogen gebruiken van Synofit Premium.

Verder is bekend dat mensen met grote galstenen beter geen producten met Curcumine kunnen gebruiken. Curcumine heeft een (op zichzelf positieve) invloed op de galblaas waarbij deze beter gaat samentrekken. Bij mensen met grote galstenen kan dit helaas wel eens leiden tot een galsteen-aanval.

Ook is de combinatie van Curcumine met het gebruik van bepaalde medicijnen niet zomaar aan te raden. U kunt hier meer over lezen in de Gebruiksaanwijzing van Synofit Premium. Raadpleeg uw apotheker als u één van deze middelen naast Synofit Premium wilt gebruiken en breng de apotheker op de hoogte van de informatie in de blog waarin we dit verder uitleggen.
Verder zijn er geen bijverschijnselen van het gebruik van Curcumine bij ons bekend.

Meer weten over Curcumine?

 

Curcumine met Groenlipmossel en Zwarte bes-blad

In Synofit Premium wordt naast Curcumine (BCM-95®) ook vloeibare Groenlipmossel en Zwarte bes-blad gebruikt. Die vloeibare combinatie verstrekt Synofit Premium een verzorgende invloed op gewrichten.

Synofit Premium is onderzocht in verschillende wetenschappelijke studies. Als u een medisch professional bent, kunt u meer info over het onderzoek aanvragen.

Imitatieproducten met goedkope ‘vloeibare Curcumine’

Er worden in allerlei (web)winkels andere producten aangeboden die ook Curcumine met Groenlipmossel en Zwarte bes-blad bevatten. Deze producten zijn doorgaans lager in prijs, maar dit vertaalt zich dan ook in een mindere kwaliteit voor u als klant. Lees meer over toenemende kwaliteitsverschillen tussen diverse Curcumineproducten >>>

400 ml Synofit Premium Vloeibaar

Synofit Premium Vloeibaar

De originele, pure Synofit Premium
vloeistof
Groenlipmossel, Curcumine, Zwarte
bes-blad
Mét Boswellia
Vloeibaar
Geen capsules of pillen slikken
Tot 45 dagen na openen houdbaar
Eerst 10, later 5 ml per dag
De echte Synofit-smaak!
2 keer per dag innemen (later 1-2 keer)

120 Synofit Premium Capsules

Synofit Premium Capsules

Bevatten de Synofit Premium
vloeistof
Groenlipmossel, Curcumine, Zwarte
bes-blad
Bevatten geen Boswellia
Capsules met vloeibare inhoud
Gemakkelijk mee te nemen
Lang houdbaar
Eerst 3, later 1-2 capsules per dag
Geur- en smaakloos
3 keer per dag innemen (later 1-2 keer)

Direct Synofit bestellen

U kunt ook gratis de brochure aanvragen of meer lezen over de ingrediënten

Direct contact

Evelien DienderEvelien Diender
E-Mail | Telefoon
Ik help u graag

Klantenbeoordelingen

Reviews Synofit

Synofit scoorde gemiddeld een 9,02 uit 10 met 5.151 reviews.

Voordelen Synofit.nl

  • Kopen bij de bron
  • Officiële Synofit shop
  • Vandaag voor 21.00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending binnen NL vanaf € 25
  • Top service & garantie
  • Antwoord op al uw vragen over Synofit via e-mail of telefoon
  • Professionele controle op interacties met uw medicatie
  • Kies zelf de leverdatum en verzendwijze

Synofit is bekend van:

Synofit is bekend van

Video: ontstaan Synofit

Video ontstaan Synofit

Interactie met medicijnen

Gebruikt u medicijnen? Laat dan door een apotheker controleren of u de producten van Synofit daarbij mag gebruiken. Meer informatie >>>

Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig dezelfde vragen van onze klanten. Lees ze hier en vind antwoorden!

Gratis Synofit brochure

Gratis Synofit brochure

Betaalwijzen

Verzendwijze

Nieuw: kies voor PakjeGemak en haal uw pakket op bij een postkantoor in de buurt.

Verzendkosten

* Bij bestellingen tot € 25 betaalt u € 5,50 mee aan de verzendkosten. Bij bestellingen vanaf € 25 is de verzending voor u kostenloos, mits de levering plaatsvindt in Nederland. Verzendkosten naar het buitenland worden doorberekend aan de klant. Voor brochures hoeft u nooit verzendkosten te betalen.

Certificering

Certificering

De productielocatie van de producten van Synofit is FSSC22000 gecertificeerd.

Verklaring verwijzingen

Synofit Premium bevat Curcumine en Zwarte bes-blad
Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Vitamine C
Synofit Bone Complex bevat Calcium, Magnesium, Vitamine K2, Vitamine D3, Zink en Mangaan