back button
Groenlipmossel
ingredient image

Wat is de groenlipmossel en waarvoor wordt het gebruikt?

De groenlipmossel (Perna canaliculus) is een uniek diertje dat uitsluitend leeft in de zuivere wateren rond Nieuw Zeeland. Veel mensen denken dat het een schaaldier is, maar mosselen vallen in de categorie weekdieren. Qua allergenen is dit ook een relevant verschil: lees meer over een allergie voor weekdieren en het gebruik van de groenlipmossel >>>

De groenlipmossel in Synofit is niet zomaar een extract of poeder. In Synofit wordt de hoogwaardige GLMax® groenlipmossel gebruikt: een gestabiliseerde, vloeibare substantie die voor 100% uit pure Perna canaliculus bestaat.

De werking van de groenlipmossel is een thema waar wij geen uitleg over kunnen geven. Omdat wij onze groenlipmosselproducten verkopen als voedingssupplement, mogen we geen enkele gezondheidsclaim plaatsen met betrekking tot de groenlipmossel. Voor diepgaande informatie over de werking adviseren we u andere bronnen te raadplegen. De veiligheid van het gebruik van de groenlipmossel is vastgesteld in wetenschappelijke studies.

De groenlipmossel bevat bijzondere omega 3-vetzuren en glycosaminoglycanen

In onze vloeibare groenlipmossel (GLMax®) zijn alle natuurlijke ingrediënten nog in hun oorspronkelijke samenhang aanwezig, dus inclusief glycosaminoglycanen (waaronder glucosamine en chondroïtinesulfaat), eiwittenomega 3-vetzuren en furaanvetzuren. Naast de wereldwijd bekende omega 3-vetzuren EPA en DHA gaat het ook om de in de natuur zeldzamere vetzuren ETA, ETE en DTA.

Bij droge extracten en poeders zijn vaak de meest interessante ingrediënten verloren gegaan tijdens het verwerkingsproces, omdat daar hitte voor wordt gebruikt. Synofit kiest hier dus uitdrukkelijk niet voor. De GLMax® groenlipmossel van Synofit komt in samenstelling dicht in de buurt van de gehele, onbewerkte, rauwe groenlipmossel.

Waarom gebruikt Synofit geen groenlipmosselextract?

In de producten van Synofit wordt geen groenlipmosselextract gebruikt, omdat een extract altijd maar één of enkele componenten van de originele ingrediënten behoudt en concentreert. Toen de Maori’s de Perna canaliculus gebruikten, en dit voedingsmiddel wereldwijd bekendheid kreeg, werd de groenlipmossel in zijn geheel en rauw gegeten.

Wanneer er in een verwerkingsproces bepaalde stoffen ‘opgezuiverd’ worden, betekent dat dat er andere elementen worden verwijderd. Zo zijn er producten die alléén de vetzuren van de groenlipmossel bevatten. Dat betekent dat er geen glycosaminoglycanen (glucosamine en chrondroïtine), eiwitten en overige weefsels meer aanwezig zijn. Ook zijn er middelen die alleen ‘zuivere glucosamine’ uit de groenlipmossel bevatten. Maar dan zijn de omega 3-vetzuren, de furaanvetzuren, de eiwitten en weefsels van het beestje afwezig.

Naar onze overtuiging doet dit af aan de totaliteit van ingrediënten en daarom gebruikt Synofit bewust géén groenlipmosselextract, maar een 100% pure groenlipmossel (GLMax®). Alle ingrediënten van de groenlipmossel zijn in de producten van Synofit dus nog in hun oorspronkelijke vorm en verhouding aanwezig.

Waarom gebruikt Synofit geen groenlipmosselpoeder?

Knowledge Advice Image right side

Andere groenlipmosselproducten bestaan meestal uit droog poeder of uit capsules met daarin een poeder. Om van een groenlipmossel een poeder te kunnen maken, moet men een ingrijpende bewerking gebruiken, bijvoorbeeld verhitting. Niet alle stoffen blijven dan in hun oorspronkelijke toestand en veel van de goede ingrediënten gaan op deze manier verloren. Het zou eigenlijk het beste zijn als we de groenlipmossel zó uit de schelp zouden eten. Omdat dat niet praktisch en bovendien voor velen onsmakelijk is, heeft Synofit ervoor gekozen om de groenlipmossel in een vloeibare vorm te brengen (GLMax®), zodat alle stoffen optimaal geconserveerd en stabiel blijven.

Een bijkomend voordeel van een vloeistof is dat de ingrediënten daaruit optimaal kunnen worden opgenomen door het maag-darmkanaal. Van poeders is bekend dat een relatief groot deel niet in het lichaam wordt opgenomen, maar via de gebruikelijke weg het lichaam verlaat. Omdat Synofit een vloeibare groenlipmossel gebruikt, kan dus worden volstaan met relatief lage doseringen: GLMax® is van hoge kwaliteit én het wordt uitstekend in het lichaam opgenomen.

Knowledge Advice Image left side

De groenlipmossel kan in het bijzonder in de Marlborough Sounds in Nieuw Zeeland goed leven. Daarom wordt dit gebied beschermd en wordt de groenlipmossel speciaal hier gekweekt. De “International Conservation Organisation Blue Ocean Institute” rangschikte de Nieuw-Zeelandse groenlipmossel als één van de twee meest ‘eco-friendly seafoods’ van de wereld. Lees meer over de duurzaamheid van de groenlipmossel >>>

Ervaringen met groenlipmossel

Er zijn steeds meer mensen die een product met groenlipmossel gebruiken. Daarom zijn er ook steeds meer mensen die hun ervaringen delen. Via bijvoorbeeld Google zijn deze eenvoudig te vinden.

Gezondheidsproducten met groenlipmossel

Synofit heeft hoogwaardige softgels ontwikkeld met groenlipmossel als hoofdingrediënt:

Knowledge Advice Image left side

Synofit Groenlipmossel Basic

Link naar dit gezondheidsproduct in de webshop: Synofit Groenlipmossel Basic

Met (per 2 softgels) 440 mg GLMax® groenlipmossel.

Bevat vitamine C voor het behoud van gezond kraakbeen. Dit product is ideaal om optimaal te trainen, sporten en presteren. Ook geschikt voor personen die geen curcumine mogen / willen gebruiken.

Groenlipmossel met curcumine en zwarte bes-blad

In veel producten wordt groenlipmossel gecombineerd met curcumine en zwarte bes-blad. Synofit was wereldwijd het eerste merk dat deze succesvolle combinatie op de markt bracht. Curcumine is goed voor de gewrichtsfunctie1 en daardoor is het gebruik van zo’n product een goede aanvulling voor de gewrichten.

Van Synofit zijn er nu drie varianten met deze combinatie van ingrediënten verkrijgbaar:

Knowledge Advice Image left side

Synofit Groenlipmossel Regular

Link naar dit gezondheidsproduct in de webshop: Synofit Groenlipmossel Regular

Met (per 3 softgels) 300 mg groenlipmossel, 60 mg curcumine en 45 mg zwarte bes-blad.

Bevat curcumine voor het behoud van soepele gewrichten1. Dit product is optimaal voor iedereen die actief en vitaal in het leven staat.

Advies: gebruik drie Synofit Groenlipmossel Regular softgels per dag. Eventueel kunt u later naar behoefte teruggaan naar twee softgels per dag.

Knowledge Advice Image left side

Synofit Groenlipmossel Plus

Link naar dit gezondheidsproduct in de webshop: Synofit Groenlipmossel Plus

Met (per 3 softgels) 390 mg groenlipmossel, 150 mg Full Spectrum Curcumine en 165 mg zwarte bes-blad. Daarnaast bevat deze formule nog andere ingrediënten, zoals natief collageen type II.

Bevat curcumine voor de gewrichtsfunctie1. Dit product biedt extra aandacht en ondersteuning om een actieve en zelfstandige levensstijl te behouden.

Advies: gebruik drie Synofit Groenlipmossel Plus softgels per dag. Eventueel kunt u later naar behoefte teruggaan naar twee softgels of zelfs één softgel per dag.

Knowledge Advice Image left side

Synofit Groenlipmossel Vloeibaar

Link naar dit gezondheidsproduct in de webshop: Synofit Groenlipmossel Vloeibaar

Met (per 10 ml) 390 mg GLMax® groenlipmossel, 210 mg Full Spectrum Curcumine en 167 mg zwarte bes-blad. Daarnaast bevat deze formule nog andere ingrediënten, zoals natief collageen type II, boswellia en duivelsklauw.

Met curcumine voor de gewrichtsfunctie1. Dit product biedt maximale ondersteuning bij uw dagelijkse activiteiten. Met extra aandacht voor uw gewrichten1.

Advies: gebruik tweemaal daags 5 ml Synofit Groenlipmossel Vloeibaar per dag. Eventueel kunt u later naar behoefte teruggaan naar tweemaal daags 2,5 ml per dag.

Er zijn dus producten in de vorm van softgels en er is een drank verkrijgbaar. Het voordeel van een drank is dat de vloeibare vorm extra meehelpt in de snelle opneembaarheid in het lichaam.

1 Evaluatie gezondheidsclaim is lopende

Andere merken met ‘vloeibare groenlipmossel en curcumine’

Er worden in diverse (web)winkels andere producten aangeboden die ook een combinatie van groenlipmossel, curcumine en zwarte bes-blad bevatten. Vaak zijn deze aantrekkelijk geprijsd. Eigenlijk zijn dit imitaties van Synofit Groenlipmossel Regular, Synofit Groenlipmossel Plus en Synofit Groenlipmossel Vloeibaar. Want Synofit was de eerste producent die deze combinatie van ingrediënten op de markt bracht. Let bij het vergelijken van verschillende merken alstublieft goed op de kwaliteit voor u als gebruiker. Lees meer over toenemende kwaliteitsverschillen tussen diverse groenlipmosselproducten >>>

Veiligheid van groenlipmossel: bijverschijnselen en combineren met medicatie

De groenlipmossel is een veilige voedingsstof die geen bijzondere bijverschijnselen kent. Het enige waar u rekening mee moet houden, is dat de groenlipmossel een weekdier is. In het geval van een weekdieren allergie kan er een reactie optreden. 

Lees meer over allergie voor weekdieren en het gebruik van groenlipmossel >>>

Lees meer over bijverschijnselen bij het gebruik van Synofit-producten met groenlipmossel >>>

Er zijn ook tot op heden geen onveilige combinaties met medicatie bekend. U kunt groenlipmossel dus gerust innemen naast uw medicijnen. Houd wel rekening met andere ingrediënten in het product dat u gebruikt: het veel naast groenlipmossel toegepaste curcumine kent wel diverse interacties met medicatie. Lees daarom altijd de gebruiksaanwijzing goed door voordat u begint met het gebruik van een groenlipmosselproduct.

Gebruikt u medicijnen?

Dan is het ons advies om het volgende te doen:

1. Bedenk welk groenlipmosselproduct u zou willen gebruiken, en lees dan de informatie over dat product op de informatiepagina over het combineren van producten van Synofit met medicatie en andere voedingssupplementen >>>

2. Bij twijfel: raadpleeg een in interacties gespecialiseerde apotheker. Dat kan gratis via de website en service van Synofit.

3. Indien u een snelle keuze wilt maken die veilig is naast uw medicatie: kies dan voor het altijd veilige Synofit Groenlipmossel Basic, dit is een softgel met uitsluitend vloeibare groenlipmossel. Let op: Synofit Groenlipmossel Basic is niet te gebruiken in het geval van een allergie voor mosselen.