Nieuws van Synofit

Met enige regelmaat krijgen we van Tristan Olij een bericht over de voortgang van de trainingen voor de triatlons. Dat is behoorlijk indrukwekkend, en daarom delen we dit graag met u!

Trainingsstage in Mallorca

tristan olij training mallorcaIn maart en april is Tristan in Mallorca geweest om daar drie weken lang te trainen. Omdat hij soms wel 7000 calorieën verbrandde op een dag, gebruikte hij zowel ’s morgens als ’s avonds een groot buffet, waarvan hij wel drie borden per keer gebruikte.
Vóór dit riante ontbijt ging hij steeds al 5 kwartier zwemmen. ’s Middags werd er gedurende 3 tot 5 uur gefietst, de ene keer op heuvelachtig terrein en de andere keer op wat vlakker terrein. Na het fietsen werd er weer gegeten. Daarnaast heeft Tristan nog eens 5x per week hardgelopen. In de avonden werd er voornamelijk gerust, zodat het lichaam zich kon herstellen.

Nieuw record

De trainingsstage was niet zonder resultaat: op Tweede Paasdag (17 april) heeft Tristan zijn persoonlijke record verbeterd van 10 km hardlopen. Hij liep deze afstand in 35 minuten en 10 seconden. Dat is gemiddeld meer dan 17 km per uur!

Wedstrijden

Dit jaar hoopt Tristan met verschillende triatlon-wedstrijden mee te doen. De standaard triatlon bestaat uit 3,8 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen. Wij wensen Tristan veel succes en we hopen dat Synofit hem optimaal zal ondersteunen voor deze grandioze inspanningen. Met resultaat: bij de eerste triatlon van het seizoen (Amsterdam Mirandabad) werd hij tweede van de mannen, en vandaag werd hij vijfde bij een triatlon in Almere. Daarmee heeft hij zich gekwalificeerd voor het NK!