Unieke kwaliteit

Vitamine D3

Wat is Vitamine D?

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine die ook bekend staat onder de naam calciferol. Deze voedingsstof is goed voor de opname van kalk en helpt bij het behoud van sterke botten. Daarnaast speelt Vitamine D een rol bij het behoud van sterke én soepele spieren. Verder is deze vitamine belangrijk voor het behoud van sterke tanden en heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem. Ook bevordert het een goed Calciumgehalte in het bloed. Vitamine D vervult dus veel vitale functies in het lichaam. Het is daarom van belang om dagelijks voldoende van deze vitamine binnen te krijgen.

Bronnen van Vitamine D3

Vitamine D neemt een speciale positie in onder de vitamines. Er zijn niet zoveel voedingsmiddelen die dit nutriënt bevatten. Het zit in vette vis, lever, vlees, eieren, melkproducten en bepaalde champignons. Met uitzondering van vette vis als paling, makreel en zalm gaat het slechts om kleine hoeveelheden. Daarom wordt Vitamine D al tientallen jaren toegevoegd aan margarine, halvarine en bak- en braadproducten.
Verreweg de grootste bron van Vitamine D is zonlicht. Onder invloed van onzichtbaar ultraviolet licht (UV-B) wordt deze voedingsstof in de huid aangemaakt. Deze vorm wordt Vitamine D3 of cholecalciferol genoemd. Via de lever wordt deze stof omgezet in calcidiol en opgeslagen als noodvoorraad voor de wintermaanden. Doordat er weinig zonlicht is in de wintermaanden, wordt die noodvoorraad dan door het lichaam gebruikt.

Vitamine D3 verhoogt de opname van kalk in de botten
Zalm is een voedingsmiddel met veel Vitamine D3

Vitamine D3 en de botten

Vitamine D3 zorgt ervoor dat Calcium goed uit de voeding opgenomen wordt. Daarnaast verhoogt deze vitamine de opname van kalk in de botten. Het behoud van een sterk skelet is relevant voor het behoud van een goede gezondheid. Daarom is het belangrijk om bij het ouder worden de botten te ondersteunen door extra Vitamine D3 te nemen. Deze voedingsstof is dan ook toegevoegd aan Synofit Calcium Plus Capsules, de formule voor sterke botten. Per dagdosering van 2 capsules gaat het om 12,5 µg Vitamine D3.
Ook aan Synofit Premium Plus (Synofit Premium Plus Vloeibaar en Synofit Premium Plus Capsules, de formule voor gezonde gewrichten) is Vitamine D3 toegevoegd: per dagdosering van 10 ml of 3 capsules gaat het om 5,0 µg Vitamine D3.

Vitamine D3 en de spieren

Regelmatige beweging is belangrijk om het bewegingsapparaat in een goede conditie te houden. Ook als u ouder wordt, is het verstandig om een paar keer per week een half uurtje te wandelen, fietsen of zwemmen. Door actief te zijn, blijven uw spieren goed functioneren. Vitamine D3 ondersteunt u daarbij door uw spieren soepel te houden.

Vitamine D en het immuunsysteem

Het zal u niet verbazen dat er méér dan voorheen met grote belangstelling naar het immuunsysteem gekeken wordt. Goed nieuws: verschillende vitaminen dragen bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem. Dit betreft Vitamine A, Vitamine B6, Vitamine B11, Vitamine B12, Vitamine C én Vitamine D. Het is een prettige gedachte dat uw totaalproduct voor gewrichten, botten of spieren door aanwezigheid van deze vitamine(n) mede zorgt voor de goede weerstand en de afweer van het lichaam!

Leestip: Hoe helpt Vitamine D het immuunsysteem?

Synofit producten met Vitamine D:

400 ml Synofit Premium Vloeibaar

Synofit Premium Plus Vloeibaar

 Onze beste keuze voor gewrichten
Geen capsules of pillen slikken
Tot 45 dagen na openen houdbaar

Bevat per 10 ml:
390 mg Groenlipmossel (GLMax®)
210 mg Full Spectrum Curcumine (Bio-CM100® en Turmerosachariden)
167 mg Zwarte bes-blad
50 mg Boswellia
5,0 µg Vitamine D3
Nieuwe gebruiker? Advies: 80 dagen opbouwfase 10 ml per dag

Meer informatie & direct bestellen

120 Synofit Premium Capsules

Synofit Premium Plus Capsules

Beste keuze voor gewrichten in capsulevorm
Gemakkelijk mee te nemen
Lang houdbaar

Bevat per 3 capsules:
390 mg Groenlipmossel (GLMax®)
150 mg Full Spectrum Curcumine (Bio-CM100® en Turmerosachariden)
165 mg Zwarte bes-blad
5,0 µg Vitamine D3
 Nieuwe gebruiker? Advies: 80 dagen opbouwfase 3 capsules per dag

Meer informatie & direct bestellen

120 Synofit Premium Capsules

Synofit Calcium Plus Capsules

Onze beste keuze voor de botten
Gemakkelijk mee te nemen
Lang houdbaar

Bevat per 2 capsules:
 385 mg Calcium uit de Rode alg (Aquamin F)
 105 mg Magnesium
 10,0 mg Zink
 0,6 mg Mangaan
 180 µg Vitamine K2 (MenaQ7®)
 12,5 µg Vitamine D3
 Advies: 2 capsules per dag

Meer informatie & direct bestellen

Bestel nu Synofit producten met Vitamine D3