Unieke kwaliteit

Vitamine D3

Wat is Vitamine D3?

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine die ook bekend staat onder de naam calciferol. Deze voedingsstof is goed voor de opname van kalk en helpt bij het behoud van sterke botten. Daarnaast speelt Vitamine D een rol bij het behoud van sterke én soepele spieren. Verder is deze vitamine belangrijk voor het behoud van sterke tanden en heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem. Ook bevordert het een goed Calciumgehalte in het bloed. Vitamine D vervult dus veel vitale functies in het lichaam. Het is daarom van belang om dagelijks voldoende van deze vitamine binnen te krijgen.

Bronnen van Vitamine D3

Vitamine D neemt een speciale positie in onder de vitamines. Er zijn niet zoveel voedingsmiddelen die dit nutriënt bevatten. Het zit in vette vis, lever, vlees, eieren en melkproducten. Met uitzondering van vette vis als paling, makreel en zalm gaat het slechts om kleine hoeveelheden. Daarom wordt Vitamine D al tientallen jaren toegevoegd aan margarine, halvarine en bak- en braadproducten.
Verreweg de grootste bron van Vitamine D is zonlicht. Onder invloed van onzichtbaar ultraviolet licht (UV-B) wordt deze voedingsstof in de huid aangemaakt.

Vitamine D3 verhoogt de opname van kalk in de botten
Zalm is een voedingsmiddel met veel Vitamine D3

Deze vorm wordt Vitamine D3 of cholecalciferol genoemd. In de lever wordt de stof omgezet in calcidiol en opgeslagen als noodvoorraad voor de wintermaanden. Doordat er weinig zonlicht is in de wintermaanden, wordt die noodvoorraad dan door het lichaam gebruikt.

Vitamine D3 en de botten

Vitamine D3 zorgt ervoor dat Calcium goed uit de voeding opgenomen wordt. Daarnaast verhoogt deze vitamine de opname van kalk in de botten. Het behoud van een sterk skelet is relevant voor het behoud van een goede gezondheid. Daarom is het belangrijk om bij het ouder worden de botten te ondersteunen door extra Vitamine D3 te nemen. Deze voedingsstof is dan ook toegevoegd aan Synofit Calcium Plus Capsules, de formule voor sterke botten. Per dagdosering van 2 capsules gaat het om 12,5 µg Vitamine D3.
Ook aan Synofit Premium Plus (Synofit Premium Plus Vloeibaar en Synofit Premium Plus Capsules, de formule voor gezonde gewrichten) is Vitamine D3 toegevoegd: per dagdosering van 10 ml of 3 capsules gaat het om 5,0 µg Vitamine D3.

Vitamine D3 en de spieren

Regelmatige beweging is belangrijk om het bewegingsapparaat in een goede conditie te houden. Ook als u ouder wordt, is het verstandig om een paar keer per week een half uurtje te wandelen, fietsen of zwemmen. Door actief te zijn, blijven uw spieren goed functioneren. Vitamine D3 ondersteunt u daarbij door uw spieren soepel te houden.

Vitamine D3 en het immuunsysteem

Het zal u niet verbazen dat er méér dan voorheen met grote belangstelling naar het immuunsysteem gekeken wordt. Goed nieuws: verschillende vitaminen dragen bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem. Dit betreft Vitamine A, Vitamine B6, Vitamine B11, Vitamine B12, Vitamine C én Vitamine D3. Het is een prettige gedachte dat uw totaalproduct voor gewrichten, botten of spieren door aanwezigheid van deze vitamine(n) óók goed is voor de weerstand en de afweer van het lichaam!

Synofit Premium Plus

Voor de gewrichten
Groenlipmossel, Curcumine, Zwarte bes-blad
Vitamine C, D3 en E
Synofit Premium Plus Vloeibaar bevat daarnaast Boswellia

Synofit Calcium Plus

Voor de botten
Calcium uit de Rode alg, Magnesium, Zink, Mangaan, Koper
Vitamine B2, B3, B6, D3 en K2-MK7
Totaalproduct voor goede botaanmaak

Bestel nu Synofit Premium Plus met Vitamine D3

Synofit Premium is een unieke vloeibare formule voor de gewrichten met Curcumine en Zwarte bes-blad

Bestel nu Synofit Calcium Plus met Vitamine D3

Synofit Bone Complex is een product voor de botten met Calcium, Vitamine D3, Vitamine K2, Magnesium, Zink en Mangaan