Unieke kwaliteit

Vitamine K2-MK7: wat is het en waar is het goed voor?

120 Synofit Premium Capsules

Synofit Calcium Plus Capsules

Bevatten een vloeibare formule
Calcium uit de Rode alg, Magnesium, Zink, Mangaan en Koper
Met de vitaminen D3, K2, B2, B3 en B6
Gemakkelijk mee te nemen
Lang houdbaar
2 capsules per dag
Geur- en smaakloos
2 keer per dag innemen

Wat is Vitamine K?

Vitamine K is een vetoplosbare vitamine die een rol speelt in de normale bloedstolling. Bacteriën in de dikke darm kunnen deze vitamine zelf aanmaken, maar aanvulling vanuit de voeding is meestal wel noodzakelijk. Vitamine K bestaat als twee natuurlijke varianten: Vitamine K1 en Vitamine K2. Vitamine K1 (of Fylochinon) is via groene bladgroente en plantaardige olie in de voeding goed aan te vullen. Brood, zuivel en fruit bevat Vitamine K1 in kleinere hoeveelheden. Vitamine K2 (of Menachinon) komt in de Westerse voeding nauwelijks voor.

Bekijk ons voedingssupplement voor de botten met o.a. Vitamine K2

Bronnen van Vitamine K2

In de volgende voedingsmiddelen is Vitamine K2 aanwezig:

  • Natto (Japanse keuken, een gerecht gemaakt van gefermenteerde sojabonen)
  • Kaas
  • Eigeel
  • Boter
  • Orgaanvlees, zoals kippenlever
  • Kippenborst
  • Salami

Uit dit lijstje is het Japanse gerecht Natto het meest rijk aan Vitamine K2. Natto is een gerecht met gefermenteerde sojabonen. In dat fermentatieproces wordt een relatief hoge concentratie Vitamine K2 aangemaakt.

Natto is het voedingsmiddel met de meeste Vitamine K2

Verschil Vitamine K1 en Vitamine K2

Vitamine K1 en Vitamine K2 hebben dezelfde werking. Toch zijn er verschillen. Vitamine K2 heeft bijvoorbeeld een langere halfwaardetijd dan Vitamine K1, en is daarom voor het lichaam van grotere waarde. Vitamine K1 wordt voornamelijk in de lever gebruikt voor de bloedstolling, en heeft een halfwaardetijd in het lichaam van 1 tot 2 uur. Vitamine K2 is lang genoeg in het lichaam om ook andere weefsels, zoals bloedvaten en botweefsel, te bereiken. Vitamine K2 (MenaQ7®) heeft een halfwaardetijd in het lichaam van maar liefst 72 uur.

Vitamine K2-MK7 van MenaQ7®

Synofit Calcium Plus maakt gebruik van Vitamine K2-MK7 van MenaQ7®. De toevoeging MK7 staat voor Menachinon-7 (of Menaquinone-7). Een andere vorm die in de natuur voorkomt, is Menachinon-4 (MK4); deze vorm heeft echter, net als Vitamine K1, een beperkte halfwaardetijd in het lichaam. Vitamine K2-MK7 is dus de variant van Vitamine K die voor het lichaam de meeste betekenis heeft. Een concreet voordeel hiervan is, dat het dus met Vitamine K2-MK7 niet nodig is om iedere paar uur een nieuwe dosering in te nemen om de spiegel op orde te houden.
MenaQ7® heeft een gepatenteerde vorm van Vitamine K2-MK7 ontwikkeld die 100% zuiver, stabiel en helemaal trans is. Dat betekent dat er geen reststoffen meer in zitten, of moleculen van de cis-vorm, die biologisch inactief zijn. Een ander voordeel van deze gezuiverde vorm is dat er geen bestanddelen van soja aanwezig zijn: bij een allergie voor soja is MenaQ7® dus risicoloos te gebruiken. In Synofit Calcium Plus is Vitamine K2-MK7 aanwezig in een unieke vloeibare formule voor het behoud van sterke botten.

Vitamine K2 en de botten

Synofit Calcium Plus bevat Calcium uit de Rode alg, wat nodig is voor de instandhouding van gezonde botten. Daarnaast is Vitamine D3 in de formule verwerkt, omdat Vitamine D3 goed is voor de opname van Calcium. Vitamine K2 is hier ook aan toegevoegd, omdat Vitamine K2 een rol speelt bij de daadwerkelijke opname van mineralen, zoals Calcium, in het botweefsel. Verder wordt Magnesium gebruikt in deze totaalformule voor de botten: Magnesium heeft ook een rol bij de botaanmaak en draagt tevens bij tot de vermindering van vermoeidheid. Dat maakt Synofit Calcium Plus tot een echte totaalformule voor de botten.

Vitamine K2 en de bloedvaten

Naast de invloed op de botten, draagt Vitamine K2 bij aan een goed verloop van de bloedstolling. Ook houdt Vitamine K2 de vaatwanden elastisch. Daarom is het gebruik van Vitamine K2 voor de bloedvaten ook goed. Hierbij moet wel een kanttekening geplaatst worden: sommige specifieke antistollingsmiddelen (bloedverdunners), de zogenoemde coumarinederivaten, baseren hun werking op het remmen van Vitamine K2. Als u een coumarinederivaat gebruikt, mag u daarnaast niet een supplement met extra Vitamine K2 gebruiken. De bekendste coumarinederivaten zijn: acenocoumarol, fenprocoumon en warfarine. Voor meer informatie hierover kunt u de pagina over de combinatie van Synofit met medicatie bekijken. Bij twijfel kunt u met uw apotheker overleggen of de combinatie van uw antistollingsmiddel samen met Synofit Calcium Plus toegestaan is.

Zoekt u een product met alleen Vitamine K2?

Synofit Calcium Plus is een totaalformule voor de botten. Dat betekent dat er niet alleen Vitamine K2 in zit, maar ook nog andere ingrediënten voor de botten. Waarom is dat zo?

Wij kiezen er bij Synofit bewust voor om een complete mix te maken. Net zoals Synofit Premium Plus dé totaalformule is voor de gewrichten. De ingrediënten versterken elkaar, en bij elkaar vormen ze een unieke eenheid. Ook zorgen wij ervoor dat de verhouding van de ingrediënten onderling ideaal is. Tenslotte letten wij er op dat de combinatie in de producten stabiel blijft. In het geval van Vitamine K2 samen met Calcium is de stabiliteit van het product verre van vanzelfsprekend. Bij Synofit mag u rekenen op de expertise van de productontwikkelaars: alles in één product voor sterke botten en een enorme klanttevredenheid!

Bestel Synofit Calcium Plus met o.a. Vitamine K2-MK7 van MenaQ7®

​Synofit Calcium Plus bevat 180 µg Vitamine K2-MK7 per 2 capsules.

Bekijk ook de andere ingrediënten in Synofit Calcium Plus, dé vloeibare bottenformule: Calcium uit de Rode algMagnesiumVitamine D3Zink en Mangaan.