Vitamine K2-MK7: wat is het en waar is het goed voor?

Wat is Vitamine K?

Vitamine K is een vetoplosbare vitamine die een rol speelt in de normale bloedstolling. Bacteriën in de dikke darm kunnen deze vitamine zelf aanmaken, maar aanvulling vanuit de voeding is meestal wel noodzakelijk. Vitamine K bestaat als twee natuurlijke varianten: Vitamine K1 en Vitamine K2. Vitamine K1 (of Fylochinon) is via groene bladgroente en plantaardige olie in de voeding goed aan te vullen. Brood, zuivel en fruit bevat Vitamine K1 in kleinere hoeveelheden. Vitamine K2 (of Menachinon) komt in de Westerse voeding nauwelijks voor.

Bronnen van Vitamine K2

In de volgende voedingsmiddelen is Vitamine K2 aanwezig:

 • Natto (Japanse keuken, een gerecht gemaakt van gefermenteerde sojabonen)
 • Kaas
 • Eigeel
 • Boter
 • Orgaanvlees, zoals kippenlever
 • Kippenborst
 • Salami

Natto is het voedingsmiddel met de meeste Vitamine K2

Uit dit lijstje is het Japanse gerecht Natto het meest rijk aan Vitamine K2. Natto is een gerecht met gefermenteerde sojabonen. In dat fermentatieproces wordt een relatief hoge concentratie Vitamine K2 aangemaakt.

Verschil Vitamine K1 en Vitamine K2

Vitamine K1 en Vitamine K2 hebben dezelfde werking. Toch zijn er verschillen. Vitamine K2 heeft bijvoorbeeld een langere halfwaardetijd dan Vitamine K1, en is daarom voor het lichaam van grotere waarde. Vitamine K1 wordt voornamelijk in de lever gebruikt voor de bloedstolling, en heeft een halfwaardetijd in het lichaam van 1 tot 2 uur. Vitamine K2 is lang genoeg in het lichaam om ook andere weefsels, zoals bloedvaten en botweefsel, te bereiken. Vitamine K2 (MenaQ7®) heeft een halfwaardetijd in het lichaam van maar liefst 72 uur.

Vitamine K2-MK7 van MenaQ7®

Synofit Bone Complex maakt gebruik van Vitamine K2-MK7 van MenaQ7®. De toevoeging MK7 staat voor Menachinon-7 (of Menaquinone-7). Een andere vorm die in de natuur voorkomt, is Menachinon-4 (MK4); deze vorm heeft echter, net als Vitamine K1, een beperkte halfwaardetijd in het lichaam. Vitamine K2-MK7 is dus de variant van Vitamine K die voor het lichaam de meeste betekenis heeft. Een concreet voordeel hiervan is, dat het dus met Vitamine K2-MK7 niet nodig is om iedere paar uur een nieuwe dosering in te nemen om de spiegel op orde te houden.
MenaQ7® heeft een gepatenteerde vorm van Vitamine K2-MK7 ontwikkeld die 100% zuiver, stabiel en helemaal trans is. Dat betekent dat er geen reststoffen meer in zitten, of moleculen van de cis-vorm, die biologisch inactief zijn. Een ander voordeel van deze gezuiverde vorm is dat er geen bestanddelen van soja aanwezig zijn: bij een allergie voor soja is MenaQ7® dus risicoloos te gebruiken. In Synofit Bone Complex is Vitamine K2-MK7 aanwezig in een unieke vloeibare formule voor het behoud van sterke botten.

Vitamine K2 en de botten

Synofit Bone Complex bevat Calcium uit de Rode alg, wat nodig is voor de instandhouding van gezonde botten. Daarnaast is Vitamine D3 in de formule verwerkt, omdat Vitamine D3 goed is voor de opname van Calcium. Vitamine K2 is hier ook aan toegevoegd, omdat Vitamine K2 een rol speelt bij de daadwerkelijke opname van mineralen, zoals Calcium, in het botweefsel. Verder wordt Magnesium gebruikt in deze totaalformule voor de botten: Magnesium heeft ook een rol bij de botaanmaak en draagt tevens bij tot de vermindering van vermoeidheid. Dat maakt Synofit Bone Complex tot een echte totaalformule voor de botten.

Vitamine K2 en de bloedvaten

Naast de invloed op de botten, draagt Vitamine K2 bij aan een goed verloop van de bloedstolling. Ook houdt Vitamine K2 de vaatwanden elastisch. Daarom is het gebruik van Vitamine K2 voor de bloedvaten ook goed. Hierbij moet wel een kanttekening geplaatst worden: sommige specifieke antistollingsmiddelen (bloedverdunners), de zogenoemde coumarinederivaten, baseren hun werking op het remmen van Vitamine K2. Als u een coumarinederivaat gebruikt, mag u daarnaast niet een supplement met extra Vitamine K2 gebruiken. De bekendste coumarinederivaten zijn: acenocoumarol, fenprocoumon en warfarine. Voor meer informatie hierover kunt u de pagina over de combinatie van Synofit met medicatie bekijken. Bij twijfel kunt u met uw apotheker overleggen of de combinatie van uw antistollingsmiddel samen met Synofit Bone Complex toegestaan is.

Bestel nu Synofit Bone Complex met Vitamine K2-MK7 van MenaQ7®

Direct contact

Evelien DienderEvelien Diender
E-Mail | Telefoon
Ik help u graag

Klantenbeoordelingen

Reviews Synofit

Synofit scoorde gemiddeld een 9,02 uit 10 met 5.151 reviews.

Voordelen Synofit.nl

 • Kopen bij de bron
 • Officiële Synofit shop
 • Vandaag voor 21.00 uur besteld, vandaag verzonden
 • Gratis verzending binnen NL vanaf € 25
 • Top service & garantie
 • Antwoord op al uw vragen over Synofit via e-mail of telefoon
 • Professionele controle op interacties met uw medicatie
 • Kies zelf de leverdatum en verzendwijze

Synofit is bekend van:

Synofit is bekend van

Video: ontstaan Synofit

Video ontstaan Synofit

Interactie met medicijnen

Gebruikt u medicijnen? Laat dan door een apotheker controleren of u de producten van Synofit daarbij mag gebruiken. Meer informatie >>>

Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig dezelfde vragen van onze klanten. Lees ze hier en vind antwoorden!

Gratis Synofit brochure

Gratis Synofit brochure

Betaalwijzen

Verzendwijze

Nieuw: kies voor PakjeGemak en haal uw pakket op bij een postkantoor in de buurt.

Verzendkosten

* Bij bestellingen tot € 25 betaalt u € 5,50 mee aan de verzendkosten. Bij bestellingen vanaf € 25 is de verzending voor u kostenloos, mits de levering plaatsvindt in Nederland. Verzendkosten naar het buitenland worden doorberekend aan de klant. Voor brochures hoeft u nooit verzendkosten te betalen.

Certificering

Certificering

De productielocatie van de producten van Synofit is FSSC22000 gecertificeerd.

Verklaring verwijzingen

Synofit Premium bevat Curcumine en Zwarte bes-blad
Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Vitamine C
Synofit Bone Complex bevat Calcium, Magnesium, Vitamine K2, Vitamine D3, Zink en Mangaan