imageimageimageimagesocial media links

De Groenlipmossel is een weekdier

Knowledge Advice Image right side

Alle gezondheidsproducten van Synofit met ‘Groenlipmossel’ in de naam bevatten een weekdier als hoofdingrediënt. Hoewel de Groenlipmossel fundamenteel anders is dan de ‘gewone’ Zeeuwse mossel, zijn er wel bepaalde overeenkomsten. Als u een allergie heeft voor Zeeuwse mosselen dan is het dus meestal geen goed idee om de Groenlipmosselproducten van Synofit te gaan gebruiken (helaas).

Meestal speelt bij een mosselallergie het eiwit tropomyosine een rol. Tropomyosine komt in het spierweefsel van vrijwel alle dieren voor. Hoe meer het genetisch op de menselijke variant lijkt, hoe minder kans dat mensen er allergisch op reageren. Bij koeien en schapen lijkt tropomyosine voor ongeveer 99 procent op dat van de mens, bij slakken is dat 55 procent en bij mosselen is dit 51 procent.

Dus géén schaaldier!

Veel mensen denken dat de Groenlipmossel een schaaldier is. Omdat de mossel in een schelp (of schaal) zit, is dat ook niet zo’n vreemde gedachte. Vanuit de allergenen bekeken is dit echter onjuist: iemand met een allergie voor schaaldieren is niet per se ook allergisch voor weekdieren, en vice versa.

Het zijn dus daadwerkelijk twee verschillende categorieën van allergenen – al komt het wel met enige regelmaat voor dat iemand zowel voor weekdieren als voor schaaldieren intolerant is. Het is dus wel goed om ook met weekdieren extra alert te zijn als u weet dat u allergisch bent voor schaaldieren. 

Kan ik het gewoon proberen?

Het komt wel eens voor dat iemand met een allergie voor bepaalde week- of schaaldieren, bijvoorbeeld alleen Zeeuwse mosselen of alleen garnalen, géén allergische reactie krijgt bij het gebruik van de Groenlipmosselproducten van Synofit. Bij deze allergieën speelt tropomyosine dus waarschijnlijk geen rol, maar is een ander, meer specifiek bestanddeel van de diersoort verantwoordelijk voor de reactie. Men is dan intolerant voor een bepaalde stof in die diersoort: een stof die niet in de Nieuw-Zeelandse Groenlipmossel aanwezig is.

Ten behoeve van het uitsluiten van een intolerantie voor de Groenlipmossel in Synofit kunt u altijd even contact zoeken met ons Care Team. In sommige gevallen kunnen er namelijk enkele losse softgels toegestuurd worden om te kijken of dit qua intolerantie goed gaat.

Let op: Als u ervaring heeft met een heftige allergische reactie (bewusteloosheid, shock) bij het eten van week- of schaaldieren, dan adviseren we u om alle Groenlipmosselproducten van Synofit vanwege dit risico niet zomaar te proberen.

Zeker weten of u een allergie voor mosselen heeft?

U kunt altijd via uw huisarts een allergietest aanvragen. Daarmee kunt u, als u zich zorgen maakt over de risico’s en de kans op een allergie voor Groenlipmossel van Synofit, laten uitsluiten of u intolerant bent voor mosselen (of weekdieren in het algemeen) of niet.

Reactie op een ‘verkeerde’ mossel

Als u regelmatig mosselen gegeten heeft, en één keer ziek bent geweest vanwege een ‘verkeerde’ mossel, dan is er qua allergie niets aan de hand. Dat u toen ziek geworden bent, komt namelijk niet door een allergie voor mosselen, maar door de kwaliteit van (de bereiding van) de mossel die u op dat moment gegeten heeft.

In de Groenlipmosselproducten van Synofit kunnen geen ‘verkeerde’ mosselen aanwezig zijn: iedere batch die uit Nieuw-Zeeland wordt verstuurd, wordt eerst getest op de aanwezigheid van risicostoffen. Ook in Nederland wordt door de NVWA regelmatig een test gedaan. Hierdoor kunt u er absoluut gerust op zijn dat de gezondheidsproducten van Synofit geen ‘verkeerde’ mosselen of te hoge hoeveelheden van zware metalen bevat. Lees voor meer informatie het artikel over 100% pure, vloeibare Groenlipmossel.

Veilige keuze bij een weekdierenallergie

Als u geen Groenlipmosselproducten kunt gebruiken vanwege bijvoorbeeld een allergie voor weekdieren, kunt u gelukkig een ander product kiezen bij Synofit. De meeste van onze Groenlipmosselproducten zijn bedoeld om de gewrichten te ondersteunen, en het onderstaande product is daar óók op gericht.

Synofit Curcumine Plus

Wilt u vitaliteit en gezonde gewrichten behouden?

Synofit Curcumine Plus is optimaal voor wie een antioxidant zoekt ter ondersteuning van het lichaam. 

Deze formule is ideaal als u een gezondheidsproduct zoekt voor het behoud van vitaliteit. Of het nu puur voor de gewrichten is of voor een ander toepassingsgebied.

Dit gezondheidsproduct is bovendien veilig te gebruiken door mensen met een allergie voor weekdieren.

Gebruik 1-2 softgels per dag.

imageimageimageimagesocial media links
Tags:
KraakbeenGewrichten
Verder lezen