Kennis & Advies
Op deze pagina vindt u onze informatie artikelen. U kunt selecteren op blog of bibliotheek artikelen. In het blog vindt u de nieuwste tips en trends. In de bibliotheek vindt u belangrijke artikelen over Synofit gezondheidsproducten, het gebruik en belang ervan en algemene informatie over het gebruik van supplementen. Daarnaast kunt u ook onze filters gebruiken om bepaalde onderwerpen te selecteren.
blog imageGewrichten

Curcuma en zwarte peper (piperine): waarom wel of niet?

Curcumine (Curcuma longa) gebruik je samen met zwarte peper (piperine). Dat is voor velen de meest natuurlijke keuze. Toch kiest Synofit ervoor om géén zwarte peper in de producten te gebruiken. We krijgen hier wel eens vragen over. Dat is de reden waarom we deze uitgebreide informatiepagina voor u hebben gemaakt.

blog imageGewrichten, Kraakbeen, Spieren

Glucosamine en Groenlipmossel: wat is het verschil?

Glucosamine is als voedingssupplement een ‘oude bekende’. Bijna iedereen die iets zoekt bij de gezondheidswinkel of drogist, komt vroeg of laat wel Glucosamine tegen. Wist u dat er ook Glucosamine in de Groenlipmossel zit? Uit wetenschappelijke studies blijkt dat ongeveer 3-12% van de Groenlipmossel uit GAGs bestaat.

blog imageKraakbeen, Gewrichten

Wat maakt GLMax® Groenlipmossel bijzonder?

Synofit is de enige producent van Groenlipmosselproducten die met GLMax® werkt. GLMax® is een unieke selectie en bereiding van de Groenlipmossel. Het betreft geen droog poeder of extract, maar een 100% pure Groenlipmossel in vloeibare én gestabiliseerde vorm.

blog imageGewrichten, Kraakbeen, Tips

Is Synofit Groenlipmossel ook voor u de juiste keuze?

Met enige regelmaat benaderen klanten ons met de vraag of Synofit Groenlipmossel aansluit bij de persoonlijke situatie. Het kortst mogelijke (en eenvoudigste) antwoord is: probeer het eens 80 dagen uit, dan weet u het!

In dit artikel een overzicht voor wie er nog niet helemaal uit is.

blog imageGewrichten, Spieren

De voordelen van Synofit Joint Care

Het komt u vast bekend voor: U heeft de hele dag hard gewerkt, lang gestaan of in de tuin gewerkt en dat is te voelen in uw spieren en gewrichten. Het liefst zou u uitgebreid willen ontspannen in een warm bad… maar u moet meteen door naar werk of een afspraak. Herkenbaar? Gelukkig heeft Synofit hiervoor een oplossing: een snel werkende spier- en gewrichtsgel. Lees in dit artikel alle voordelen.

blog image

Het combineren van Synofit gezondheidsproducten met andere middelen

Vaak wordt er onbewust vanuit gegaan dat voedingssupplementen ‘gewoon’ samen kunnen worden gebruikt met medicatie of andere supplementen. Toch is het heel belangrijk dat u bij medicijngebruik of bij gebruik van meerdere gezondheidsproducten goed oplet. Een uitgebreid artikel om u wegwijs te maken.

blog imageGewrichten, Huid, Tips

Vitaliteit: de kracht van het léven

Vitaal zijn betekent: de energie, de motivatie én de veerkracht hebben om op een positieve manier in het leven te staan. ‘Vita’ is het Latijnse woord voor ‘leven’. Als team van Synofit vinden we vitaliteit belangrijk en daarom willen we u graag uitleggen hoe u hier zelf zoveel mogelijk aan kunt doen.

blog imageGewrichten, Botten

Synergie: samenwerking van meerdere ingrediënten

Synofit werkt graag met totaalformules. Dat zijn producten met meerdere ingrediënten tegelijk. Eén van de redenen hiervoor is dat sommige ingrediënten synergetisch kunnen samenwerken.

blog imageGewrichten, Tips

Tips voor uw gewrichten bij warm weer

Konden we vroeger nog wel eens klagen dat je voor de zon niet in Nederland moest zijn, tegenwoordig hebben we steeds vaker te maken met zomerse of zelfs tropische dagen. De één kan er beter tegen dan de ander.

Zeker in het geval van hoge temperaturen kan het helpen om uw dagindeling, activiteiten of menu een beetje aan te passen, om zo fit mogelijk de dag door te komen. We verzamelden enkele tips!

blog imageGewrichten

Wanneer kan ik naar een onderhoudsdosering?

Veel gebruikers van voedingssupplementen willen na verloop van tijd naar een onderhoudsdosering teruggaan. Dat kan meestal heel goed! Het is belangrijk om daarbij goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden en de overwegingen die erbij horen. We leggen het uit in dit artikel.

blog imageGewrichten, Botten, Kraakbeen, Studies

IJzer in gezondheids- producten van Synofit

In veel voedingsmiddelen zit een bepaalde hoeveelheid ijzer. IJzer hebben we nodig en bij een chronisch tekort ontstaan er problemen. In dit artikel leggen we uit hoe dit zit en vertellen we hoeveel (elementair) ijzer er per dagdosering in de gezondheidsproducten van Synofit aanwezig is.

blog imageStudies, Gewrichten

Wat voor vetten zitten er in de Groenlipmossel?

De Groenlipmossel staat erom bekend een interessant palet aan Omega 3-vetzuren te herbergen. Groenlipmossel-olie is anders van samenstelling dan visolie. Er zitten kleine hoeveelheden van allerlei lipiden in, die bij de meeste visolie-producten niet gevonden worden. In een wetenschappelijk onderzoek is dit nader onderzocht. De ene Groenlipmossel is de andere niet!

blog image

Zit er suiker in Synofit?

Steeds vaker krijgen wij de vraag of een product van Synofit soms suiker bevat. Niet alleen van mensen met diabetes, maar ook verder gezonde mensen zijn er in toenemende mate mee bezig. Terecht als u hierbij stil staat. Het is waar dat allerlei producenten van (ook) voedingssupplementen hun producten soms opvullen met suiker of vergelijkbare stoffen (verborgen suikers) met een hoge glycemische index. Dat is met de gezondheidsproducten van Synofit niet het geval.

blog imageGewrichten, Botten, Hart

Veelgestelde vraag: hoeveel Vitamine D3 zit er in de producten van Synofit?

Nu de belangstelling voor deze vitamine groeit, is het goed om duidelijk te zijn over de precieze dosering van Vitamine D in Synofit-producten. Soms zit het er namelijk wel in, maar benadrukken we het niet zo, zoals bij Synofit Groenlipmossel Vloeibaar en Synofit Groenlipmossel Plus het geval is. Het is dan goed om te weten dat Vitamine D er wel in zit, zodat u niet per ongeluk teveel gaat gebruiken wanneer u er andere middelen bij gebruikt!

blog imageBotten, Studies

Vitamine D en het immuunsysteem: hoe zit het?

We weten dat Vitamine D belangrijk is voor het immuunsysteem, maar laten we eens kijken naar het hoe en waarom. Het is een fascinerend proces van zonlicht, huid, lever, nieren en immuuncellen die samenwerken om een gezonde afweer tegen ziekten te creëren.

blog imageGewrichten, Tips

Kunnen de gezondheidsproducten voor gewrichten ook averechts werken?

Het komt wel eens voor dat een nieuwe gebruiker van een gezondheidsproduct voor gewrichten in het begin (tijdelijk) een verslechtering van de conditie van de gewrichten ervaart. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en het roept weleens vragen op. Dit verschijnsel hebben we bij de betreffende producten in de gebruiksaanwijzing dan ook opgenomen onder de mogelijke bijverschijnselen bij het gebruik. Lees in dit artikel hoe het komt.

blog image

Resistentie tegen Synofit

Zowel bij farmaceutische als bij natuurlijke producten komt het wel eens voor dat er na verloop van tijd een soort resistentie optreedt. Om de tevredenheid op peil te houden, is bij zo’n product dan een verhoging van de dosering nodig, of soms werkt het na een poosje helemaal niet meer. Producten waarbij dat het geval is, zullen meestal niet doorlopend worden gebruikt, of hebben als bijkomend nadeel dat er verslaving optreedt.

blog imageStudies

Allergenen in Synofit

Als u intolerant bent voor een bepaalde stof, dan is het verstandig om hier goed op te letten bij het gebruiken van voedingsmiddelen en verzorgingsproducten. Want een allergische reactie is niet alleen vervelend, het kan in sommige situaties ook gevaarlijk zijn.

blog imageGewrichten

Synofit: hoe het allemaal begonnen is…

Hoe is Synofit ontstaan? En wat heeft dat met de Groenlipmossel te maken? Een boeiend verhaal over de innovatieve geschiedenis van Synofit.

blog image

English information about Synofit's health products

This page contains the main information about Synofit's health products in English, as well as the contact details of our partners in various countries.

blog imageKraakbeen, Gewrichten

Allergie voor mosselen en het gebruik van Synofit Groenlipmossel

Alle gezondheidsproducten van Synofit met ‘Groenlipmossel’ in de naam bevatten een weekdier als hoofdingrediënt. Hoewel de Groenlipmossel fundamenteel anders is dan de ‘gewone’ Zeeuwse mossel, zijn er wel bepaalde overeenkomsten. Als u een allergie heeft voor Zeeuwse mosselen dan is het dus meestal geen goed idee om de Groenlipmosselproducten van Synofit te gaan gebruiken (helaas).

blog imageBotten, Gewrichten

Botten en/of gewrichten – hoe zit het in elkaar?

Sinds Synofit een gezondheidsproduct voor de botten heeft gelanceerd, blijkt er soms onduidelijkheid te zijn over de rol van onze verschillende producten in de afzonderlijke lichaamsprocessen. Wij leggen het in dit artikel verder uit, maar dit is alvast de samenvatting: Onze gezondheidsproducten met Curcumine zijn specifiek ontwikkeld voor de gewrichten. Ons gezondheidsproduct met Calcium uit Rode alg is specifiek ontwikkeld voor de botten.

blog imageGewrichten, Botten, Spieren

Het belang van voldoende beweging voor lichaam en geest

Het hebben van voldoende lichaamsbeweging is één van de belangrijkste voorwaarden voor een gezond leven. Bijna alle Westerse volksziekten zijn te herleiden naar overgewicht en verkeerde bewegings- en voedingspatronen. In dit artikel gaan we wat dieper in op de rol van beweging.

blog imageKraakbeen, Gewrichten

Omega 3-vetzuren: waar zit het in en hoe zit het met de Groenlipmossel?

U heeft vast wel eens gehoord dat allerlei vissoorten rijk zijn aan Omega 3-vetzuren. Ook plantaardig voedsel kan Omega 3-vetzuren bevatten. Bepaalde micro-algen bevatten veel DHA, en bijvoorbeeld kelp bevat veel EPA. Ook de Groenlipmossel, een weekdier uit de zee, bevat Omega 3-vetzuren. In dit artikel gaan we daar dieper op in.

blog imageHuid, Tips

Onzuivere huid met puistjes: wat kan de Synofit Skin Care betekenen?

Een onzuivere huid met puistjes: bijna iedereen heeft hier tijdens sommige periodes in het leven last van. Maar waardoor ontstaat dit, en hoe kan je een onzuivere huid behandelen? Lees dit artikel voor meer uitleg.

blog imageGewrichten, Kraakbeen

Zo kiest u een kwalitatief gezondheidsproduct met Groenlipmossel

Producten met vloeibare Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad zijn de afgelopen tien jaar enorm populair geworden in Nederland. Synofit was het eerste merk dat deze ingrediënten als hoogwaardig combinatiesupplement én in vloeibare vorm introduceerde.

blog imageHart

Uw bloedsuikerspiegel in balans

Eerder schreven we een pagina over de juiste bloedsuikerwaarden en het meten van bloedglucose. Maar op welke manier kunt u de bloedsuikerspiegel constant houden en waarom zou u dit willen? In dit artikel zetten we dit op een rij.

blog imageHuid, Tips

Crème bij rode en gevoelige huid door de eikenprocessierups

U vergeet in de winter vast hoe irritant u ze vond, maar met oplopende temperaturen komen ze altijd weer terug: muggen, wespen en eikenprocessierupsen. Dus hebt u last van insectenbeten en een geprikkelde huid? Lees dan zeker even verder.

blog imageHart

Bloeddruk: wat is het belang?

Iedereen krijgt wel een keer te maken met het meten van de bloeddruk. Voor het gezond functioneren van het lichaam is het belangrijk dat de bloeddruk normaal is, niet te hoog en niet te laag. Maar wat is bloeddruk precies en wat zijn de juiste waarden om te hebben? In dit artikel leggen we het uit.

blog imageHart, Tips

Vijf keer gezond houden van hart en bloedvaten

Voor het menselijk lichaam is het erg belangrijk dat hart en bloedvaten goed functioneren. Gelukkig heeft u hier zelf ook invloed op. In dit artikel bespreken we vijf manieren om te werken aan het gezond houden van het hart en de bloedvaten.

blog imageBotten

Calcium, Vitamine D3 & Vitamine K2: sterke combinatie, stevige botten!

Iedere producent van voedingssupplementen heeft wel een product met Calcium ontwikkeld. Logisch, want Calcium (of ‘kalk’) is een belangrijk ingrediënt voor sterke botten. Toch komt Calcium vanuit de voeding niet zomaar vanzelf in de botten terecht. Daar is méér voor nodig. We leggen het uit in dit artikel.

blog imageGewrichten, Kraakbeen, Huid, Hart, Botten, Luchtwegen

Antioxidanten, wat zijn het en hoe werken ze?

Antioxidanten zijn erg populair als voedingssupplement. Voorbeelden hiervan zijn Vitamine C, Vitamine E, Mangaan, Koper, Vitamine B2, Selenium, Zink en bepaalde carotenoïden zoals bètacaroteen. Wat hebben deze stoffen gemeen? Wat ‘doen’ ze nu eigenlijk? We leggen het uit in dit artikel.

blog imageHart, Tips

Uitleg over cholesterol en goede cholesterolwaarden

Cholesterol is een belangrijke stof voor het lichaam. Het wordt gebruikt in het lichaam voor de aanmaak van Vitamine D, hormonen en gal. Cholesterol is dus onmisbaar. Toch is dat niet altijd het beeld over cholesterol. In de jaren ’60 van de vorige eeuw werd ontdekt dat het belangrijk is om de juiste cholesterolwaarden in het bloed te hebben. Hierdoor kwam cholesterol in een ander daglicht te staan. Is dat terecht? En wat is cholesterol nou precies? In dit artikel een uitleg.

blog imageGewrichten, Spieren, Botten, Huid, Hart, Kraakbeen, Luchtwegen

Waarom zijn de producten van Synofit kostbaar?

Synofit onderscheidt zich van veel andere merken door de unieke kwaliteit van de gezondheidsproducten. In de winkel en ook online vertaalt dit zich in hogere verkoopprijzen. Toch zijn er duizenden mensen die met overtuiging blijven kiezen voor Synofit, terwijl er gaandeweg wel goedkopere merken zijn die sommige formules van ons hebben geprobeerd na te maken. Waarom blijven al die klanten dan toch trouw aan Synofit? Wij leggen het uit.

blog imageHuid, Tips

Tips voor huidverzorging in de winter

Winter! De temperatuur is dan gemiddeld heel wat lager dan in de zomer. Binnen staat lekker de verwarming aan om de kou te verdrijven. Hoewel dat erg behaaglijk is, heeft dat ook een nadeel: het is één van de veroorzakers van een droge huid. Heeft u ook last van een droge huid in de winter? Lees dan gauw verder.

blog imageHart, Recepten, Tips

Cholesterol in voeding: hoe houd ik een normale cholesterolspiegel?

Voor een gezonde cholesterolspiegel is het belangrijk om op te letten met voeding. Wat zijn de beste tips voor voeding en cholesterol? Op deze pagina gaan we hier uitgebreid op in.

blog imageHart, Tips, Recepten

Gezonde voeding voor hart en vaten

Gezonde voeding is goed voor iedereen: van jong tot oud. Maar wanneer u de 40 bent gepasseerd, wordt het extra belangrijk om op uw voeding te (gaan) letten. Uw lichaam verandert met het ouder worden, en het gezond blijven van uw hart en vaten is niet vanzelfsprekend. In dit artikel geven we u voedingstips om hart en vaten gezond te houden.

blog imageHart

De bloedsuikerspiegel: wat is het belang hiervan?

Mensen die geïnteresseerd zijn in hun gezondheid, proberen vaak evenwichtig met suiker om te gaan. Het is belangrijk dat het bloed goede waarden aan suiker bevat. Niet teveel, en niet te weinig. Lees in dit artikel meer informatie over de bloedsuikerspiegel.

blog imageGewrichten, Botten, Spieren, Huid, Kraakbeen, Hart, Tips, Luchtwegen

5 redenen om Synofit te kopen in een winkel, drogisterij of apotheek

Steeds meer gezondheidsproducten worden online besteld: dat is makkelijk, snel en helemaal van deze tijd. De verzendkosten worden steeds lager of zijn al helemaal afgeschaft. Veel mensen denken hierdoor dat online winkelen beter is. Synofit ziet dit anders. Het is immers in meerdere opzichten een voordeel om voor uw gezondheid juist naar een ‘echte’ winkel te gaan. Wij geven u in dit artikel 5 redenen.

blog imageGewrichten, Kraakbeen

GLMax®: Duurzaam gekweekte Groenlipmossel

De GLMax® Groenlipmossel die Synofit gebruikt voor de gezondheidsproducten met Groenlipmossel, wordt gekweekt in de zuivere wateren van de Marlborough Sounds bij Nieuw–Zeeland. Nu denkt u wellicht, is het kweken van deze mosselen wel goed voor het milieu? In dit artikel leggen we het u uit.

blog imageBotten, Recepten, Tips

Voeding waar de botten blij van worden!

Waarschijnlijk denkt u niet meteen aan uw botten wanneer u de weekboodschappen doet. Begrijpelijk, want het moet al vaak gezond – en dan probeert u ook nog rekening te houden met verschillende eters en smaken... Maar het is niet heel ingewikkeld om producten op uw menu te zetten die specifiek bijdragen aan het behoud van sterke botten, ook op hogere leeftijd. En ja, er is veel meer keuze dan alleen calcium! We hebben 7 tips voor u op een rijtje gezet, om nog lang plezier te hebben van uw sterke botten!

blog imageGewrichten, Spieren

Microplastics in cosmetische producten?

Wie een hart heeft voor het milieu, kan niet om microplastics heen. Microplastics zijn kleine plastic deeltjes die in de natuur terechtkomen. Ze kunnen enkele millimeters groot zijn, maar ook microscopisch klein. Omdat deze deeltjes tot problemen kunnen leiden (vooral in de wateren, waar uiteindelijk alles in terecht komt), is het van belang om hier over na te denken bij de keuze van cosmetische producten. Hoe zit dit met de producten van Synofit?

blog imageTips, Gewrichten

Producten van Synofit meenemen op vakantie

Als u vakantieplannen heeft, zal vroeg of laat de vraag zich aandienen hoe u het gaat doen met de producten van Synofit wanneer u op vakantie bent. Het behouden van uw dagelijkse supplementroutine is een belangrijke overweging bij het plannen van een vakantie. In dit artikel zullen we de belangrijkste overwegingen en adviezen op een rijtje zetten, zodat u met een gerust hart kunt genieten van uw vakantie zonder uw gezondheid uit het oog te verliezen.

blog imageHart

Synofit Cardio Care: vloeibare formule voor het hart

Wilt u ook een extra steuntje in de rug voor het behouden van een normale cholesterol- en bloedsuikerspiegel naast uw gezonde levensstijl? Synofit Cardio Care bevat een unieke, vloeibare receptuur die door de bijzondere combinatie van ingrediënten extra ondersteuning geeft. In dit artikel leggen we alles uit over dit unieke gezondheidsproduct.

blog imageHuid, Tips

Geprikkelde huid: wat kan de Synofit Skin Care betekenen?

Een rode, geprikkelde huid. Vervelend! Een geprikkelde huid kan ontstaan na het scheren, door insecten (denk aan de processierups), of door bijvoorbeeld veelvuldig gebruik van een mondkapje. Ook stress kan weerslag hebben op de huid. Wat valt hiertegen te doen? U leest het in dit artikel.

blog imageGewrichten, Tips

Wat is gezonde voeding voor de gewrichten?

Met enige regelmaat krijgen wij vragen van onze klanten over voeding. De producten van Synofit kunnen immers uitstekend deel uitmaken van de orthomoleculaire voedingsleer. Deze leer bestaat uit een aantal richtlijnen voor voeding in relatie tot de gezondheid van de gewrichten. In dit artikel gaan we daar verder op in. Dit helpt u bij het maken van keuzes om uw gewrichten verder te ondersteunen, zodat u met een comfortabel gevoel kunt blijven bewegen.

blog imageGewrichten, Kraakbeen

Wat zit er precies in 100% pure Groenlipmossel?

Het is al tientallen jaren bekend dat Maori’s aan de Nieuw-Zeelandse kust veel Groenlipmosselen aten. Dat leverde ze, behalve een lekkere maaltijd, nog meer extra’s op. Want behalve smakelijk is de Groenlipmossel een eiwitbommetje om u tegen te zeggen, en bevat het allerlei gezonde vetten en vitamines. Maar wat is er dan precies zo gezond? U leest het allemaal in dit artikel.

blog imageHuid, Tips

Droge huid: wat kan de Synofit Skin Care betekenen?

Iedereen heeft er weleens last van: een droge huid, bijvoorbeeld in het gezicht of op de benen. Vaak geeft dit een vervelend gevoel van de huid. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden voor de droge huid! Lees verder voor tips.

blog imageBotten

Waarom is beweging belangrijk voor de botten?

Botten zijn sterke, zeer stabiele onderdelen van het skelet. Zonder onze botten zouden we als een pudding in elkaar zakken. Het is dus maar goed ook dat onze botten zo sterk zijn. Misschien staat u er niet altijd bij stil, maar lichaamsbeweging is heel belangrijk om de botten sterk te houden. Hoe dat zit, leggen we uit in dit artikel.

blog imageGewrichten

Galstenen en Synofit: gaat dat samen?

In de gebruiksaanwijzingen van onze gezondheidsproducten met Curcumine staat bij de waarschuwingen de volgende tekst: Niet gebruiken als u grote galstenen heeft. Zo nu en dan krijgen we hier van klanten vragen over. Bijvoorbeeld: Geldt dat echt alleen voor grote galstenen? Hoe weet ik of ik galstenen heb, en of die groot zijn? Kan ik gezondheidsproducten van Synofit gebruiken als ik geen galblaas meer heb? Deze vragen hopen we in dit artikel te beantwoorden.

blog imageGewrichten, Kraakbeen

Beginnen met het gebruik van Synofit Groenlipmossel

U bevindt zich in een situatie waarbij duidelijk is dat u de GLMax® Groenlipmossel wilt gaan gebruiken. Dat is het moment dat u overtuigd kiest voor Synofit! Welke keuzes kunt u vervolgens maken voordat u echt begint met het gebruik? En hoe werkt dat gebruik van Groenlipmossel in het begin? U leest het allemaal op deze pagina.

blog imageGewrichten, Kraakbeen, Tips

Mogelijke bijverschijnselen van de gezondheidsproducten van Synofit met Groenlipmossel

De gezondheidsproducten van Synofit met Groenlipmossel zijn zo natuurlijk mogelijk. Ze vallen in de categorie ‘voedingssupplementen’. Men zou verwachten dat bij een voedingssupplement hooguit een bijverschijnsel optreedt bij mensen die allergisch zijn voor één van de ingrediënten. Toch is dit niet altijd zo eenvoudig. We leggen het u uit in dit artikel.