imageimageimageimagesocial media links

Gezondheidsproducten met Curcumine of met Calcium: werking totaal verschillend

Knowledge Advice Image right side

Sinds Synofit een gezondheidsproduct voor de botten heeft gelanceerd, blijkt er soms onduidelijkheid te zijn over de rol van onze verschillende producten in de afzonderlijke lichaamsprocessen. Wij leggen het hieronder verder uit, maar  dit is alvast de samenvatting:

Onze gezondheidsproducten met Curcumine zijn specifiek ontwikkeld voor de gewrichten.

Ons gezondheidsproduct met Calcium uit Rode alg is specifiek ontwikkeld voor de botten.

Het verband tussen botten en gewrichten

Gewrichten bestaan voor een deel uit botten. Want een gewricht is per definitie een plaats waar twee (of meer) bot-uiteinden bij elkaar komen.

Op die bot-uiteinden bevindt zich een laagje gewrichtskraakbeen, dat ervoor zorgt dat de twee harde botten toch soepel kunnen scharnieren.

Om dit geheel bij elkaar te houden, is een gewrichtskapsel aanwezig, dat stevig aan de betreffende botten is vastgehecht. Het gewrichtskapsel is van binnen bekleed met het gewrichtsslijmvlies, dat in direct contact staat met de bloedbaan.

helping text from link assets

Binnen het gewrichtskapsel bevindt zich de gewrichtsvloeistof, die zorgt voor de juiste voedingsstoffen voor kraakbeen, gewrichtsslijmvlies (synovium) en het onderliggende bot.

Als we het dus hebben over ‘botten en gewrichten’, dan kan dit in sommige gevallen alleen de gewrichten aanduiden – omdat botten en gewrichten onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Toch werkt de gezondheid van gewrichten en de gezondheid van botten totaal verschillend. Daarom zijn hier ook vanuit gezondheidsproducten verschillende invalshoeken voor.

De gezondheid van gewrichten

In gewrichten speelt het kraakbeen een belangrijke centrale rol. Kraakbeen helpt het gewricht om harde schokken op te vangen, bijvoorbeeld tijdens springen, duwen, strekken en buigen.

Door de richting van de collageenvezels in het kraakbeen wordt plaatselijke hoge druk op dit weefsel moeiteloos verspreid over een groter onderliggend gebied. Kraakbeen heeft daarnaast een bijzonder glad oppervlak, wat ervoor zorgt dat het over elkaar schuiven van de beenderen vrijwel zonder wrijving plaatsvindt.

Het ideaalbeeld is dat dit elastische, maar toch zo stevige weefsel tot op hoge leeftijd gezond blijft.

De rol van kraakbeen in de gewrichten

Kraakbeen is een weefsel dat zichzelf in balans houdt: enerzijds kunnen de aanwezige cellen ervoor zorgen dat nieuwe kraakbeenmoleculen worden aangemaakt, anderzijds kunnen er processen in gang worden gezet om kraakbeen af te breken. In een gezonde situatie is dit goed in evenwicht.

Het is dus van het grootste belang om de gewrichten, en vooral het kraakbeen als ‘de zwakste schakel’, goed te verzorgen. Ook als er nog niets voelbaar aan de hand is. Want verdwenen kraakbeen komt niet meer terug!

De rol van botten in de gewrichten

Botten hebben in de gewrichten geen bijzondere regulerende rol. Wel kunnen de botten lokaal beïnvloed worden door de situatie in de gewrichten.

Bijvoorbeeld bij vergaand kraakbeenverlies: het gewricht ‘zoekt’ dan nieuwe manieren om de druk goed te verdelen tijdens het bewegen. Het kraakbeen functioneert minder goed als schokdemper dan voorheen. Dan ‘voelt’ het bot daar meer van.

Vooral direct onder het kraakbeen kunnen daarom, als reactie daarop, verdichtingen in het bot ontstaan. Zo wordt schade aan het bot tegengegaan: deze verdichtingen in de botmatrix zijn extra stevig en kunnen dan ook meer hebben. Zeker bij ouderen, die vaak juist brozere botten krijgen, is dit een opmerkelijk verschijnsel.

Ook ontstaan er dan aan de zijkanten van het gewricht weleens bot-uitstulpingen. Dit is een poging van de botten om de druk over een groter oppervlak te verdelen. Soms zijn deze uitstulpingen goed te zien op bijvoorbeeld een röntgenfoto. 

De gezondheid van de botten

Het weefsel van de botten ‘werkt’ fundamenteel anders dan kraakbeenweefsel. Waar kraakbeenweefsel gericht is op het behoud van kraakbeen, is in de beenderen doorlopend een rigoureus afbraak- en opbouwproces bezig. Juist ook in een gezonde situatie gaat dit voortdurend door.

Er zijn speciale grote cellen die bot afbreken, en zo ruimte maken voor de nieuwe afzetting van kalk. We lazen ergens dat ieder jaar zo’n tien procent van onze botten op die manier helemaal vernieuwd wordt. Bij het ouder worden, worden de botten geleidelijk brozer.

Dat is een normaal proces en dit komt door de andere veranderingen in het lichaam: hormoonveranderingen (vooral bij vrouwen op leeftijd), minder beweging (lees artikel: waarom is beweging belangrijk voor de botten), een minder efficiënte verwerking van kalk in de voeding, medicijngebruik, enzovoorts.

Deze factoren leiden tot een verminderde botaanmaak ten opzichte van de -afbraak (die gewoon doorgaat). Op de langere termijn kan dat leiden tot botontkalking (osteoporose).

Hoe verhoudt deze informatie zich tot de gezondheidsproducten van Synofit?

Synofit heeft gezondheidsproducten voor de gewrichten en een gezondheidsproduct voor de botten. Hoe deze zich tot elkaar verhouden, wordt hieronder uitgelegd.

Gezondheidsproducten voor de gewrichten

Onze gezondheidsproducten met Curcumine zijn gericht op de gewrichten. Onze producten met Curcumine zijn Curcumine Plus, Groenlipmossel Regular, Groenlipmossel Plus en Groenlipmossel Vloeibaar.

Curcumine Plus

Wilt u vitaliteit en gezonde gewrichten behouden?

Synofit Curcumine Plus is optimaal voor wie een antioxidant zoekt ter ondersteuning van het lichaam en de gewrichten. 

Deze formule is ideaal als u een gezondheidsproduct zoekt voor het behoud van vitaliteit. Of het nu puur voor de gewrichten is of voor een ander toepassingsgebied.

Dit gezondheidsproduct is bovendien veilig te gebruiken door mensen met een allergie voor weekdieren.

Gebruik 1-2 softgels per dag.

Groenlipmossel Regular

Bent u (nog) actief en vitaal?

Synofit Groenlipmossel Regular is optimaal voor iedereen die actief en vitaal in het leven staat.

Deze formule is ideaal als u actief bent en (nog) vitaal, maar toch uw gewrichten soepel wilt houden. Bijvoorbeeld vanwege een lichamelijk zwaar beroep of vanwege een prominente rol van het bewegingsapparaat in uw familiehistorie.

De basis van dit gezondheidsproduct is al jarenlang gewild in Nederland.

Gebruik 2-3 softgels per dag.

Groenlipmossel Plus

Vraagt uw bewegingsapparaat steeds meer aandacht?

Synofit Groenlipmossel Plus geeft extra aandacht en ondersteuning om een actieve en zelfstandige levensstijl te behouden.

De basis van deze formule is al jarenlang zeer populair in Nederland. Recent is Natief Collageen type II aan de formule toegevoegd. De combinatie van ingrediënten in Synofit Groenlipmossel Plus is uniek.

Gebruik 3 softgels per dag.

Groenlipmossel Vloeibaar

Vraagt uw bewegingsapparaat dagelijks aandacht?

Synofit Groenlipmossel Vloeibaar geeft maximale ondersteuning bij uw dagelijkse activiteiten. Met extra aandacht voor uw gewrichten1.

De basis van deze formule is al 12 jaar leidend op het gebied van vloeibare Groenlipmossel producten. Recent zijn Natief Collageen type II en Duivelsklauw aan de formule toegevoegd voor dé optimale ervaring. De combinatie van ingrediënten in Synofit Groenlipmossel Vloeibaar is uniek.

Gebruik 10 ml per dag.

Hoofdingrediënt voor gewrichten

Het hoofdingrediënt van deze producten is Curcumine. Dit is een ingrediënt dat helpt bij het behoud van soepele gewrichten en de gewrichtsfunctie

Omdat de gewrichten, zoals hierboven ook uitgelegd is, niet buiten de botten om kunnen bestaan, bevatten sommige van deze producten ook kleine hoeveelheden Calcium en Vitamine D3. Dit geldt voor Synofit Groenlipmossel Plus en Synofit Groenlipmossel Vloeibaar. Calcium (kalk) kan gebruikt worden voor het behoud van sterke botten en Vitamine D3 speelt een rol in de Calciumhuishouding. Deze ingrediënten spelen dus slechts een kleine, ondersteunende rol in deze Groenlipmosselproducten. 

Als u het vermoeden heeft dat uw botten een gerichte ondersteuning nodig hebben, adviseren wij een product dat hier volledig op gericht is. Lees dan snel verder.

Gezondheidsproduct voor de botten

Ons gezondheidsproduct met Calcium uit de Rode alg is helemaal gericht op de botten. Hieronder leest u meer informatie over dit product.

Synofit Calcium Plus

Optimaal voor de botten

Synofit Calcium Plus is een uitgebreide botformule voor personen die gericht de botten willen ondersteunen.

Botweefsel is dynamisch en vanaf de leeftijd van ongeveer 40 jaar wordt er meer afgebroken dan opgebouwd.

Het is dan vanzelfsprekend van groot belang dat de botten niets tekort komen – maar ook al daarvóór helpen goede botformules om de botten sterk te houden. Bijvoorbeeld als u weet dat uw voeding weinig Calcium of Vitamine D bevat, of als uw bewegingsapparaat voor tussentijdse uitdagingen komt te staan door intensief en risicovol bewegen.

Gebruik 2 softgels per dag.

Veelgestelde vragen

Gezondheidsproducten voor gewrichten en botten samen gebruiken

Als u zowel de botten als de gewrichten de optimale verzorging wilt geven, dan rijst al snel de vraag of u onze producten voor de gewrichten kunt combineren met ons product voor de botten. Dat is geen enkel probleem. Deze gezondheidsproducten gaan uitstekend met elkaar samen.

imageimageimageimagesocial media links
Tags:
BottenGewrichten
Verder lezen