Supplement met Calcium gebruiken?

Iedere producent van voedingssupplementen heeft wel een product met Calcium ontwikkeld. Logisch, want Calcium (of ‘kalk’) is een belangrijk ingrediënt voor sterke botten. We zijn allemaal opgevoed met ‘de witte motor’, en de achterliggende gedachte was dat het Calcium onze botten zou helpen om groot en sterk te worden – en te blijven.
Tegenwoordig staat deze gedachte steeds meer onder druk. Wat blijkt? Calcium uit zuivelproducten wordt niet of nauwelijks in onze botten verwerkt.
Niet gek dus om eens te kijken naar alternatieve manieren om onze botten extra aandacht te geven.
We hebben dus veel meer Calcium nodig, het liefst in onze botten, maar hoe?
Eerste sleutel: Vitamine D3
Het Voedingscentrum geeft aan dat Vitamine D3 nodig is voor het behoud van sterke botten en tanden. Vitamine D3 zorgt ervoor dat het Calcium uit onze voeding(ssupplementen) goed wordt opgenomen in het bloed. Ook geeft het Voedingscentrum aan dat Vitamine D3 nodig is om de botten sterk te houden. Niet alleen nu, maar ook op latere leeftijd.
Dit betekent dat een supplement van Calcium met Vitamine D3 veel zinvoller is om te gebruiken dan een supplement met alleen maar Calcium. Samen met Vitamine D3 wordt dit ingrediënt immers veel beter in het bloed opgenomen!
De positieve invloed van Vitamine D3 naast Calcium is zelfs zo duidelijk, dat de Keuringsraad een gezondheidsclaim heeft goedgekeurd: “Calcium en Vitamine D helpen het verlies van botmineralen bij vrouwen in de menopauze te verminderen. Een lage botmineraaldichtheid is een risicofactor voor botbreuken door osteoporose.”
Deze claim is specifiek bedoeld voor vrouwen vanaf 50 jaar en het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van tenminste 1200 mg Calcium en 20 microgram Vitamine D uit alle (voedings)bronnen.
Tweede sleutel: Vitamine K2
Maar Calcium willen we uiteindelijk natuurlijk niet in het bloed hebben: er kan een overschot aan kalk in de aderen ontstaan. Hiervoor is Vitamine K2 interessant, want Vitamine K2 helpt bij de daadwerkelijke opname van Calcium in het botweefsel. Ook draagt Vitamine K2 bij aan een goed verloop van de bloedstolling. Dus niet alleen uw botten, maar ook uw hart en vaten zijn blij met de toevoeging van Vitamine K2 aan een Calcium-supplement!

Optimaal voor de botten
Synofit Calcium Plus is een uitgebreide botformule voor personen die gericht de botten willen ondersteunen.
Botweefsel is dynamisch en vanaf de leeftijd van ongeveer 40 jaar wordt er meer afgebroken dan opgebouwd.
Het is dan vanzelfsprekend van groot belang dat de botten niets tekort komen – maar ook al daarvóór helpen goede botformules om de botten sterk te houden. Bijvoorbeeld als u weet dat uw voeding weinig Calcium of Vitamine D bevat, of als uw bewegingsapparaat voor tussentijdse uitdagingen komt te staan door intensief en risicovol bewegen.

Zit er suiker in Synofit?
Steeds vaker krijgen wij de vraag of een product van Synofit soms suiker bevat. Niet alleen van mensen met diabetes, maar ook verder gezonde mensen zijn er in toenemende mate mee bezig. Terecht als u hierbij stil staat. Het is waar dat allerlei producenten van (ook) voedingssupplementen hun producten soms opvullen met suiker of vergelijkbare stoffen (verborgen suikers) met een hoge glycemische index. Dat is met de gezondheidsproducten van Synofit niet het geval.

Kunnen de gezondheidsproducten voor gewrichten ook averechts werken?
Het komt wel eens voor dat een nieuwe gebruiker van een gezondheidsproduct voor gewrichten in het begin (tijdelijk) een verslechtering van de conditie van de gewrichten ervaart. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en het roept weleens vragen op. Dit verschijnsel hebben we bij de betreffende producten in de gebruiksaanwijzing dan ook opgenomen onder de mogelijke bijverschijnselen bij het gebruik. Lees in dit artikel hoe het komt.

Resistentie tegen Synofit
Zowel bij farmaceutische als bij natuurlijke producten komt het wel eens voor dat er na verloop van tijd een soort resistentie optreedt. Om de tevredenheid op peil te houden, is bij zo’n product dan een verhoging van de dosering nodig, of soms werkt het na een poosje helemaal niet meer. Producten waarbij dat het geval is, zullen meestal niet doorlopend worden gebruikt, of hebben als bijkomend nadeel dat er verslaving optreedt.