imageimageimageimagesocial media links

Producten met Curcumine: oppassen met grote galstenen

Knowledge Advice Image right side

In de gebruiksaanwijzingen van onze gezondheidsproducten met Curcumine staat bij de waarschuwingen de volgende tekst: Niet gebruiken als u grote galstenen heeft. Zo nu en dan krijgen we hier van klanten vragen over. Bijvoorbeeld: Geldt dat echt alleen voor grote galstenen? Hoe weet ik of ik galstenen heb, en of die groot zijn? Kan ik gezondheidsproducten van Synofit gebruiken als ik geen galblaas meer heb? Deze vragen hopen we in dit artikel te beantwoorden.

Hoe zit het eigenlijk?

Het klopt dat gezondheidsproducten met Curcumine niet zomaar gebruikt kunnen worden als iemand grote galstenen heeft.

Het ingrediënt Curcumine heeft namelijk een invloed op de galblaas, waarbij die soms licht samentrekt. Normaal voorkomt dat juist de vorming van galstenen, maar als er al een (grote) galsteen aanwezig is, dan kan dit voelbare klachten geven in de galregio. Voor zover bij het Care Team bekend, is dat tot nu toe enkele malen voorgevallen bij gebruikers van Synofit Groenlipmossel Plus en Synofit Groenlipmossel Vloeibaar. Bij Synofit Curcumine Plus en Synofit Groenlipmossel Regular hebben we er vanaf de lancering van het product uit voorzorg voor gewaarschuwd, en zijn er ons tot op heden gelukkig geen gevallen van bekend.

Ervaart u galklachten bij het gebruik van één van de genoemde producten? Stop dan onmiddellijk met het gebruik. De reactie van de galblaas stopt meteen als u stopt met het gebruik van Curcumine, en verder gebruik van producten met Curcumine wordt dan natuurlijk afgeraden.

Ook adviseren we uit voorzorg aan mensen die weten dat ze een grote galsteen hebben, om geen producten van Synofit met Curcumine te gaan gebruiken.

Het is overigens niet zo dat iedereen met grote galstenen zo’n reactie krijgt: er zijn klanten bekend die jarenlang Synofit Groenlipmossel Plus gebruikten zonder problemen, en dan per toeval ontdekten dat er een grote galsteen aanwezig is – zonder dat die ooit klachten gegeven heeft.

Hoe weet ik of ik een galsteen heb?

Grote galstenen blijven normaalgesproken onopgemerkt. Als u zeker wilt weten of u ze heeft, dan kunt u via de huisarts een echo laten doen. De mensen die van zichzelf weten dat ze een grote galsteen hebben, hebben meestal een onderzoek gehad waarbij dit (onbedoeld) aan het licht kwam. Grote galstenen geven namelijk niet zomaar problemen, en daarom wordt er niet altijd iets aan gedaan als dit ontdekt wordt.

Kleine galstenen zijn meestal degenen die wel opgemerkt worden, omdat die vanzelf al ergens bij een galweg of andere vernauwing irritatie geven. Als iemand hier herhaaldelijk last van heeft, dan wordt vaak overwogen om de galblaas te verwijderen.

En als ik geen galblaas meer heb?

Als u geen galblaas meer heeft, kan Curcumine daar geen invloed meer op hebben. Wel kan iemand, die geen galblaas meer heeft, nog wel eens klachten houden van galstenen in de galwegen. Of Curcumine hier ook invloed op kan hebben, is op dit moment (nog) onbekend bij ons. We adviseren daarom om in deze situatie wel extra alert te zijn. Ook adviseren we om, bij de eerste tekenen van klachten aan de galwegen tijdens het gebruik van onze gezondheidsproducten met Curcumine, het gebruik hiervan te staken. Ook verneemt ons Care Team dat dan graag van u, zodat wij dit effect van onze producten kunnen monitoren.

Hoe zit het met de andere gezondheidsproducten van Synofit?

Alle andere gezondheidsproducten van Synofit bevatten geen Curcumine en kunnen zonder problemen gebruikt worden bij grote galstenen

In het bijzonder willen we graag Synofit Groenlipmossel Basic onder uw aandacht brengen, omdat dit het enige Groenlipmosselproduct van Synofit is zonder Curcumine. Dit is dus de optimale keuze voor mensen die bekend zijn met galproblemen en toch graag Groenlipmossel willen gebruiken.

Groenlipmossel gebruiken bij galstenen?

Synofit Groenlipmossel Basic helpt om optimaal te trainen, sporten en presteren. Deze formule is ideaal als u sportief bent en graag een gezondheidsproduct wilt gebruiken om uw kraakbeen te ondersteunen. Ook is het een ideale aanvulling op uw voeding wanneer u in het dagelijks leven bijvoorbeeld weinig vis eet.

De basis van dit gezondheidsproduct bestaat al langer in ons assortiment, en is ook favoriet onder mensen die vanwege medicijngebruik of galstenen geen producten met Curcumine kunnen nemen.

Gebruik 2 softgels per dag.

imageimageimageimagesocial media links
Tags:
Gewrichten
Verder lezen