imageimageimageimagesocial media links

Zit er suiker in de gezondheidsproducten van Synofit?

Geen suiker toegevoegd

Knowledge Advice Image right side

Steeds vaker krijgen wij de vraag of een gezondheidsproduct van Synofit soms suiker bevat. Niet alleen van mensen met diabetes (voor hen is het uiteraard heel cruciaal of er suiker in een bepaald product zit), maar ook verder gezonde mensen zijn er in toenemende mate mee bezig hoeveel suikerklontjes je op een dag binnen krijgt.

Terecht als u hierbij stil staat. Het is waar dat allerlei producenten van (ook) voedingssupplementen hun producten soms opvullen met suiker of vergelijkbare stoffen (verborgen suikers) met een hoge glycemische index. 

Dat is met de producten van Synofit niet het geval. Aan de producten van Synofit wordt géén suiker toegevoegd. Ook die zogenaamde verborgen suikers zijn niet aan Synofit toegevoegd.

Onze dranken bevatten steviolglycosiden

In plaats van suiker of een chemische zoetstof is aan Synofit Groenlipmossel Vloeibaar en Synofit Airflow Care de natuurlijke, plantaardige zoetstof ‘steviolglycosiden’ (beter bekend als Stevia) toegevoegd. Dit om de wat aparte smaak deze gezondheidsproducten te maskeren, echter zonder het koolhydraat-gehalte te beïnvloeden.

Aan alle softgels van Synofit is géén zoetstof toegevoegd. Dat is niet nodig, omdat de softgels van zichzelf al smaak- en geurloos zijn. Er valt bij de softgels dus niets te maskeren.

Natuurlijke suikers in gezondheidsproducten van Synofit

Ook wanneer er geen suiker aan een product wordt toegevoegd, bevatten de meeste natuurproducten wel een kleine hoeveelheid natuurlijke suikers. Dat is ook met de gezondheidsproducten van Synofit het geval. De hoeveelheid hiervan is echter zo laag, dat onze producten officieel nog altijd suikerarm genoemd mogen worden.

Ik wil ook geen natuurlijke suikers, welk gewrichtenproduct kan ik dan het beste kiezen?

Dat maakt met betrekking tot het suikergehalte eigenlijk niet zoveel uit. Om precies te zijn: per dagdosering krijgt u met 10 ml Synofit Groenlipmossel Vloeibaar ongeveer 0,06 gram aan suikers binnen. Met 3 Synofit Groenlipmossel Plus softgels (die samen 2,48 gram wegen) is dat 0,04 gram

Toelichting claim ‘suikerarm’

Volgens de EFSA (Europese regelgeving over voeding en supplementen) is het ‘suikerarm’ noemen van een product alleen toegestaan als het suikergehalte van het product maximaal 5 g/100 g voor vaste stof of 2,5 g/100 ml voor vloeibare stoffen bedraagt. Al onze gezondheidsproducten voldoen hieraan.

Bron: Pagina 23 van Europese verordening nr. 1924/2006.

imageimageimageimagesocial media links
Verder lezen