imageimageimageimagesocial media links

Tips voor uw gewrichten bij warm weer

“Pfff wat een weertje…”

Nederlanders en het weer, het blijft een bijzondere combinatie. Code geel, onweer, tropische temperaturen: het weer is een dankbaar gespreksonderwerp en we mopperen er graag een beetje over met z’n allen. Ook willen we graag van tevoren weten waar we aan toe zijn: Buienradar is niet voor niets één van de meestbezochte sites. Niemand zit graag met zomerse sandalen in de stromende regen- op een barbecue.

Konden we vroeger nog wel eens klagen dat je voor de zon niet in Nederland moest zijn, tegenwoordig hebben we steeds vaker te maken met zomerse of zelfs tropische dagen. De één kan er beter tegen dan de ander. Zeker in het geval van hoge temperaturen kan het helpen om uw dagindeling, activiteiten of menu een beetje aan te passen, om zo fit mogelijk de dag door te komen. We verzamelden enkele tips!

Het weer en uw gewrichten

Veel mensen die wel eens last hebben van hun gewrichten, vinden warm weer juist fijn. De pijnklachten zijn dan wat draaglijker en de bewegingen minder stijf. Anderen ervaren dit niet direct.

Ook al is het voor uw gevoel veel te warm om ook maar iets te doen: beweging blijft belangrijk. Waarom? Lees dit artikel over de positieve invloed van beweging op uw botten, spieren, gewrichten en de psyche. Weer of geen weer: blijf dus niet (de hele dag) stilzitten!

Knowledge Advice Image right side

Beweeg, als het even kan, in of bij het water. Zwemmend gebruikt u allerlei spieren en gewrichten, en u blijft toch lekker fris. Een absolute aanrader!

Is dit door een drukker (werk)schema niet haalbaar, probeer dan in de buurt van een plas of meer te wandelen, desnoods in een aangepast tempo. Goed voor gewrichten, de wind is er meestal wat koeler dan in de bebouwde kom - en bij open water ontstaat veel minder smog. Voor uw luchtwegen is dat ook heel prettig!

Verschuif de activiteiten

Was het een warme plaknacht en heeft u minder goed geslapen? Dan is het verleidelijk om wat uit te slapen, maar juist ’s morgens vroeg zijn de meeste activiteiten beter te doen. Boodschappen, een langere wandeling met de hond (ook fijn voor de hond…), (thuis)werken.

Misschien lukt het om ’s middags dan even wat rust te nemen, of wat eerder te stoppen. Geeft ook al bijna een vakantiegevoel!

Drink voldoende

Zonder water is er geen leven mogelijk. Uw lichaamscellen en -sappen hebben water nodig. En wist u dat uw gewrichtskraakbeen ook voor 90% uit water bestaat? Naarmate u meer vocht verliest door de warmte, moet dit aangevuld worden door het drinken van meer vocht. Het beste drinkt u gewoon water: suikerhoudende dranken en sappen bevatten veel energie, en met deze weersomstandigheden verbrandt u die niet altijd, waardoor de calorieën in het lichaam opgeslagen worden in de vorm van glycogeen en vet.

Maar zo heel “gewoon” hoeft uw water ook niet te zijn: maak er een feestje van met citroen, munt, fruit, komkommer, diepvriesfruit of ijsblokjes, of maak zelf een kan ijsthee. Daar kunt u van blijven inschenken!

‘Koel’ eten

We zitten allemaal liever in de tuin dan in een warme keuken boven een dampende pan. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor een frietje of kant-en-klaar eten. (Al kan dat natuurlijk prima voor een keer.)

Maak ’s morgens alvast uw middag- of avondeten klaar. Pittig en gekruid eten kunt u beter uitstellen tot de temperaturen weer gedaald zijn. Kies liever voor koude maaltijdsalades met verse ingrediënten of een pan goedgevulde soep met stokbrood en smeersels. Dineer pas als de temperatuur wat gedaald is, en probeer wat fruit als tussendoortje. Meloen is een geweldige dorstlesser!

Koel bewaren van Synofit-producten

Net als de ingrediënten van uw maaltijden zijn ook de producten van Synofit bij hogere temperaturen beter af in de koelkast. Synofit Groenlipmossel Vloeibaar en Synofit Airflow Care moeten altijd al na het openen koel bewaard worden. Dat heeft te maken met de blootstelling van de pure ingrediënten aan zuurstof bij elke keer dat de flacon geopend wordt. Wanneer de temperatuur in huis tot ongebruikelijk hoge waarden oploopt, adviseren we u om ook ongeopende verpakkingen en softgels van Synofit in de koelkast te bewaren.

Geniet van de voordelen

Of u er nu goed tegen kunt of niet: ruim driekwart van de Nederlanders heeft een beter humeur bij mooier weer. Door zonlicht maakt ons lichaam de gelukshormonen endorfine en serotonine aan, dat zorgt voor energie en ontspanning. En meer vrolijke mensen om je heen werkt aanstekelijk!

imageimageimageimagesocial media links
Tags:
GewrichtenTips
Verder lezen