Gepubliceerd op 23 August, 2022
imageimageimageimagesocial media links

Blijf in beweging tijdens een kantoordag!

Dat beweging goed is voor uw gezondheid, is algemeen bekend. Elke dag een half uur “matig intensief” bewegen is het motto. En dan het liefst verspreid over de hele dag, niet een half uur intensief om de rest van de dag weer zittend door te brengen. Dat kan op werkdagen op kantoor wel eens lastig zijn. Maar zeker niet onmogelijk!

Wist u dat u uw beweegactiviteit in uw agenda kunt plannen? Zo doorbreekt u uw vaste gewoonten op kantoor. Zie het als een uitdaging die absoluut de moeite waard is: het is een investering in uw gezondheid en vitaliteit.

Hieronder geven wij 6 tips om te blijven bewegen op werkdagen.

1: Staand werken

Knowledge Advice Image right side

Werkt u met een computer? Dat betekent niet dat u per se de hele dag hoeft te zitten. Zo zien we steeds meer moderne kantoren met stabureaus, loopbaanbureaus en zelfs fietsbureaus.

Staan kost meer energie dan werken (20% meer). Bij langdurig staan ontstaat echter het risico dat u teveel gaat leunen. Het is daarom aan te raden om bewegend en/of staand werk af te wisselen met zittend werk.

Interessant weetje: Uit onderzoek blijkt dat staand werken leidt tot meer efficiëntie en snellere besluitvorming!

2: Krachtoefeningen achter het bureau

Knowledge Advice Image right side

Er zijn verschillende fitnessoefeningen die u gewoon zittend achter het bureau kunt doen.

Zo kunt u bijvoorbeeld tijdens het zitten de bilspieren aanspannen. Knijp de billen samen, houd dat vijf tot tien seconden vast en ontspan dan weer. U kunt de oefening zo vaak doen als u wilt.

Daarnaast kunt u uw core (rug-, buik-, bil- en heupspieren) trainen door te werken op een zitbal in plaats van op een stoel. Hierbij ook weer belangrijk, wissel het af!

3: Traplopen

Knowledge Advice Image right side

Heeft uw kantoor meerdere verdiepingen? Probeer dan vaker de trap te nemen. Zo kunt u naar het toilet gaan op een andere verdieping of uw lunch in de koelkast op de andere verdieping leggen.

Wanneer u trappen loopt, gaat de hartslag omhoog en wordt het hele lichaam ‘wakker’. Ook verbrandt u er nog eens extra calorieën mee.

4: Wandelen

Knowledge Advice Image right side

We kunnen het niet vaak genoeg benoemen: wandelen is een simpele en goede manier om aan uw dagelijkse beweging te komen. Zo kunt u bijvoorbeeld tijdens de lunch een wandeling maken met collega’s. Of u kunt tijdens het telefoneren een wandeling maken (zowel in kantoor als buiten). Zo beweegt u meer en is het meteen minder storend voor collega’s in dezelfde ruimte.

Daarnaast zou u eens kunnen opperen om een vergadering wandelend te houden. Natuurlijk werkt dit alleen met een klein groepje, wanneer er geen grote agenda is en wanneer er geen aantekeningen gemaakt moeten worden. Maar bijvoorbeeld een brainstormsessie kan heel goed wandelend gedaan worden!

5: Drinken halen

Knowledge Advice Image right side

Neem af en toe een mini-break. Maak er een gewoonte van om bijvoorbeeld elk half uur even drinken te halen.

Daarnaast is het ook erg belangrijk om veel water te drinken om gehydrateerd te blijven.

Bijkomend voordeel van voldoende drinken: u moet vaker naar het toilet, waardoor u opnieuw in beweging komt!

6: Bewegen naar kantoor toe

Hoe gaat u naar uw werk toe? Woont u dicht bij uw werk? Probeer dan vaker de fiets te nemen in plaats van de auto of het OV. Dit is beter voor het milieu, uw portemonnee en uw gezondheid. Bovendien begint u zo lekker fris aan de werkdag. Zorg voor een extra setje kleding op kantoor, mocht u overvallen worden door een regenbui of tijdens de rit erg gezweet hebben dan kunt u zich eventueel omkleden.

Werkt u vanuit huis? Probeer dan voor uw werkdag een wandeling te maken of een rondje te fietsen. 

Werkt u te ver weg om de fiets te nemen, parkeer de auto dan zo ver mogelijk van de ingang van het kantoor. Zo maakt u elke dag tóch extra stappen.

Uw spieren en gewrichten extra ondersteunen tijdens het bewegen? Dan mag Synofit Joint Care zeker niet ontbreken op uw kantoor!

Knowledge Advice Image right side

Hoe Synofit Joint Care kan helpen

Synofit Joint Care is een veelzijdige spier- en gewrichtsgel voor snelle verzorging van spieren en gewrichten. De verfrissende textuur maakt het gemakkelijk aan te brengen, en u zult snel de voordelen ervaren, meestal binnen 10 minuten. Of het nu gaat om de gewrichten na het zwemmen of de spieren na een intensieve training, Synofit Joint Care biedt snelle en effectieve verlichting, zodat u weer volop van uw activiteiten kunt genieten.

Breng de gel naar behoefte 2-3 maal daags aan op de betreffende plek.

Gepubliceerd op 23 August, 2022
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
SpierenGewrichtenTips
Verder lezen