Gepubliceerd op 13 November, 2023
imageimageimageimagesocial media links

Soepel blijven, ook als het kouder wordt

De verwarming gaat steeds vaker aan, het kan al behoorlijk fris zijn ’s morgens en misschien bent u ook al sneller geneigd om toch maar binnen te blijven met een pot thee en een goed boek. Daar is het ook echt het jaargetijde voor. Maar: het blijft ook belangrijk om uw spieren op gang te houden, ook tijdens de koudere maanden van het jaar. Waarom en hoe, dat vertellen we in deze blog.

Het lichaam werkt eigenlijk als een soort verwarming. Wanneer de temperatuur daalt, is er meer energie nodig. Uw lichaam zorgt ervoor dat het bloed en de energie in de buurt blijft van de vitale organen, en daarmee is er bij schaarste minder beschikbaar voor uw ledematen. Dan kan het dus gebeuren dat u koude ledematen en strammere spieren krijgt.

En dat is precies wat we niet willen: het flexibel houden van spieren is belangrijk voor de algehele gezondheid en fysieke prestaties. Bovendien helpt het onderhoud van soepele spieren bij het voorkomen van blessures, voor het verbeteren van de houding, van mobiliteit, voor het verminderen van gewrichtsstijfheid, voor het verbeteren van fysieke prestaties én voor het verminderen van stress.

Nog meer motivatie nodig…?

Hoe houdt u uw spieren zo soepel mogelijk? Wij hebben 6 tips:

Knowledge Advice Image right side

1. Beweeg!

De gouden regel: blijf in beweging! Ook als het koud is. Dit kan helpen om de bloedcirculatie op gang te houden en je spieren warm te houden. Probeer te wandelen, fietsen, joggen of andere vormen van lichaamsbeweging die je leuk vindt. Sport u buiten of zijn de temperaturen al aardig gedaald? Juist dan is een goede warming up nog belangrijker, om de spieren voor te bereiden en om blessures te voorkomen! En ook de cooling down kunt u beter niet achterwege laten.

Misschien is het juist nu een goed moment om lessen te gaan volgen waarin rustig opgebouwde oefeningen worden uitgevoerd, zowel in de sportschool als thuis via online platforms. Deze oefeningen, zoals bijvoorbeeld pilates, zijn ontworpen om gecontroleerde bewegingen en stretchoefeningen te doen.

Zit u veel stil tijdens het (thuis)werk? Probeer dan ook regelmatig een klein rondje te maken, even op te staan, pauze te nemen en wat te strekken. Uw spieren zijn u dankbaar!

Knowledge Advice Image right side

2. Regelmatig stretchen

We noemden het net al: rekken en stretchen. Een aanrader om dit dagelijks te doen. Uw spieren blijven soepel en het kan stijfheid voorkomen. Stretch elke spiergroep gedurende 20-30 seconden en houd elke rekoefening minstens 10 seconden vast.

3. Blijf gehydrateerd

Koude lucht is droge lucht: u houdt minder vocht vast. Genoeg water of thee drinken helpt om de spieren gehydrateerd te houden, wat spierstijfheid kan voorkomen en de flexibiliteit kan verbeteren.

Knowledge Advice Image right side

4. Laat spieren goed herstellen

Na het sporten of een fysiek inspannende dag is het belangrijk om uw spieren goed te laten herstellen. Hierbij helpt voldoende slaap: 7-9 uur slaap per nacht. Ook een warm bad is een traktatie voor de spieren.

5. Boek een massage

Flink gesport, of behoefte om de spieren extra los te maken? Boek dan eens een ontspanningsmassage. Dit doet wonderen voor de doorbloeding van de spieren. En het is altijd een fijn moment voor uzelf!

6. Verlichting op de juiste plek

Met Synofit Joint Care bijvoorbeeld! En hou onze (gloednieuwe!!) site en onze socials in de gaten, er zijn mooie aanbiedingen in aantocht rond Black Friday.

Knowledge Advice Image right side

Hoe Synofit Joint Care kan helpen

Synofit Joint Care is een veelzijdige spier- en gewrichtsgel voor snelle verzorging van spieren en gewrichten. De verfrissende textuur maakt het gemakkelijk aan te brengen, en u zult snel de voordelen ervaren, meestal binnen 10 minuten. Of het nu gaat om de gewrichten na het zwemmen of de spieren na een intensieve training, Synofit Joint Care biedt snelle en effectieve verlichting, zodat u weer volop van uw activiteiten kunt genieten.

Breng de gel naar behoefte 2-3 maal daags aan op de betreffende plek.

Gepubliceerd op 13 November, 2023
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
TipsSpieren
Verder lezen