Gepubliceerd op 22 March, 2023
imageimageimageimagesocial media links
Knowledge Advice Image right side

Zo kunt u thuis in beweging blijven

Bewegen is belangrijk voor zowel ons fysieke als ons mentale welzijn. Er gaat weinig boven het fijne gevoel dat u krijgt na een goede training of wandeling. Maar er zijn momenten dat u de deur niet uit wilt of kunt, vanwege het weer of de volle planning bijvoorbeeld. Gelukkig zijn er veel manieren waarop u ook in uw eigen huis kunt bewegen en actief kunt blijven. Hier zijn vier tips om thuis extra te bewegen.

Knowledge Advice Image right side

1. Maak een schema

Bewegen kan er al snel bij in schieten met een druk schema thuis. Zorg er daarom voor dat u uw trainingen vooraf inplant en dat u zich aan die planning kunt houden, met ruimte voor enige speling. Op die manier is het makkelijker om het vol te houden.

Knowledge Advice Image right side

2. U kunt bijna alles gebruiken als gewicht

Wilt u krachttraining doen, maar heeft u geen handgewichtjes thuis? Grote kans dat u andere voorwerpen in huis heeft die u kunt gebruiken om mee te trainen. Flessen water, blikken of zelfs een rugzak gevuld met boeken kunnen als gewichten dienen. Daarnaast kunt u samen met uw kinderen thuis oefeningen doen.

3. Maak gebruik van online trainingen

Bent u op zoek naar een leuke sportles of een manier om begeleid te bewegen? Er zijn veel online trainingen beschikbaar op YouTube en andere platforms. Kies er één die bij u past en volg de instructies.

Knowledge Advice Image right side

4. Doe huishoudelijke taken

Zet mooie muziek aan en maak van uw huishoudelijke taken een klein feestje. Stofzuigen, dweilen en andere huishoudelijke taken zijn een uitstekende vorm van beweging. En met uw favoriete muziek wordt dit een stuk leuker!

Vergeet vooral niet om plezier te hebben – probeer verschillende activiteiten uit en ontdek wat u écht leuk vindt. Dan is de kans groter dat u het volhoudt.

Gepubliceerd op 22 March, 2023
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
Tips
Verder lezen