Gepubliceerd op 02 June, 2024
imageimageimageimagesocial media links

Wandelpaden in het Amsterdamse Bos

Heeft u soms zin om even weg te zijn van alle drukte, het verkeer en de altijd bezige stad Amsterdam? Wilt u even rustig aan doen, maar niet te ver van huis? Dan hebben we de perfecte plek voor u: het Amsterdamse Bos. Dit prachtige park is snel een favoriete plek geworden voor veel inwoners van Amsterdam sinds ik verhuisd ben. Laten we u vertellen over deze mooie plek zodat u er ook van kunt genieten!

Het Amsterdamse Bos is enorm groot, wel drie keer groter dan het bekende Central Park in New York. Het is in de vroege 20e eeuw gemaakt om mensen uit Amsterdam een plek te geven waar ze kunnen ontspannen, weg van de stad. Vroeger was dit een gebied vol met water en weilanden, maar nu is het een prachtig park waar u kunt genieten van de natuur.

Het bos biedt meer dan 15 verschillende wandel- en fietspaden, variërend in moeilijkheidsgraad en comfort, zodat iedereen hier zijn eigen plek kan vinden. Hier zijn de mooiste plekken:

Knowledge Advice Image right side

Grote Vijver - Land van Bosse

Dit pad heeft twee delen, elk met mooie uitzichten en verrassingen. U kunt er een bloementuin en een rustige Japanse tuin vinden. Het gehele pad is ongeveer 18 km lang, wat ongeveer 4 uur duurt om af te leggen, maar die route kan worden ingekort als u dat fijner vindt. De beste tijden om dit pad te bezoeken zijn maart tot en met oktober. In deze maanden kunt u optimaal genieten van alles wat het park te bieden heeft!

Polder Meerzicht

Polder Meerzicht, een polder gelegen in het midden van de Bosbaan en de Nieuwe Meer, is een goed voorbeeld van hoe het gebied er hier uitzag vóór de verstedelijking en het planten van het Amsterdamse Bos. Vanuit polder Meerzicht is er een prachtig uitzicht over het water van de Nieuwe Meer. De route terug naar het startpunt loopt langs de zuidkant van de Bosbaan, dieper het Amsterdamse Bos in. Op de route komt u langs een geitenboerderij en een doolhof. Het pad is ongeveer 9 km lang.

Knowledge Advice Image left side
Knowledge Advice Image right side

De Grote Poel

Bovendien kunt u ook deze 9,5 km lange lus route bekijken die over het algemeen wordt beschouwd als een matig uitdagende route, het duurt gemiddeld 1 uur en 56 minuten om te voltooien. Deze route loopt van de Bosbaan, een lange, rechte gracht die vaak wordt gebruikt door roeiers, naar de Grote Poel, de grootste van de vijvers in het Amsterdamse Bos. Net als de meeste routes en paden in het park is deze route zeer populair om te wandelen, omdat hij door weilanden loopt, over bruggen en over het algemeen wordt omgeven door groen. Het eindigt op een heuvel waar u mooi kunt uitkijken over het gebied.

Het park nodigt iedereen uit om te genieten van de natuur binnen Amsterdam. Naast wandelen of fietsen kunt u er ook paardrijden. Het Amsterdamse Bos heeft een bostheater en zwemgebieden waar bezoekers terecht kunnen tijdens de warmere dagen. Tijdens de winter is het landschap en de frisse lucht alles wat nodig is voor een plezierige dag in de natuur. Honden mogen in de meeste delen van het bos vrij rondlopen. Voor mij is dit de perfecte manier om een mooie dag door te brengen, omringd door de natuur op een steenworp afstand van de stad. Dus trek uw wandelschoenen aan en laten we samen erop uitgaan in het Amsterdamse Bos!

Gepubliceerd op 02 June, 2024
imageimageimageimagesocial media links
Verder lezen