back button
Astaxanthine
ingredient image

Astaxanthine uit echte bloedregenalgen

Astaxanthine is een interessante stof die van nature wordt gemaakt door micro-algen. De astaxanthine die Synofit Curcumine Plus gebruikt, wordt door de bloedregenalg (Haematococcus pluvialis) geproduceerd. Hiermee is het een 100% natuurlijke stof. Er wordt dus géén aardolie gebruikt om deze astaxanthine te verkrijgen.

Knowledge Advice Image right side

Astaxanthine is een stof die onder andere in de Verenigde Staten erg populair is. Het is de roze-rode carotenoïde die een typische roze gloed geeft aan bijvoorbeeld zalm, garnalen, kreeften en flamingo’s. Deze carotenoïde wordt namelijk goed opgenomen en kan worden opgeslagen in bepaalde weefsels.

Waarom kiest Synofit voor astaxanthine van AstaReal®?

Synofit Curcumine Plus bevat hoogwaardige astaxanthine van AstaReal®. Deze astaxanthine is door echte bloedregenalgen gemaakt. Na een ‘groene fase’ produceren deze microalgen onder invloed van licht de astaxanthine (’rode fase’). Door het speciale proces is de astaxanthine van een hoge, gestandaardiseerde kwaliteit.

Astaxanthine van AstaReal® is uitvoerig bestudeerd: er zijn meerdere studies met mensen gedaan om onder andere de werking en de veiligheid van verschillende doseringen van AstaReal® wetenschappelijk te onderzoeken.

In Synofit Curcumine Plus is de astaxanthine verwerkt in een vloeibare formule, waarom is dat een voordeel?

Synofit Curcumine Plus bevat een vloeibare formule, wat de opneembaarheid van de ingrediënten extra bevordert. Dit is overigens extra van belang voor curcumine, wat het hoofdbestanddeel is van de Synofit Curcumine Plus. Als draagstof is gekozen voor plantaardige algenolie – net als astaxanthine een product uit de zee. Deze algenolie bevat een kleine hoeveelheid van de omega 3-vetzuren EPA en DHA.

Dosering van astaxanthine: 4 mg per softgel

Synofit Curcumine Plus bevat 4,0 mg astaxanthine per softgel. Hiervoor is bewust gekozen, onder andere omdat de wetenschappelijke studies met astaxanthine meestal ook uitgaan van een dosering van 4 mg per dag. Het is overigens geen enkel probleem om 2 (of zelfs 3) softgels van Synofit Curcumine Plus per dag te gebruiken: er zijn ook producenten die per dag 8 mg of 12 mg astaxanthine doseren. Dat is nog steeds een veilige hoeveelheid.

Bijverschijnselen van het gebruik van astaxanthine

Er zijn geen bijverschijnselen van het gebruik van astaxanthine bij ons bekend. Deze stof kan ook met alle medicatie goed gecombineerd worden. Bij twijfel kunt u uw bestelling plaatsen via een in interacties gespecialiseerde apotheker.

Hoe werkt astaxanthine?

Vanwege de Europese wetgeving (EFSA) mogen we op onze website geen informatie verstrekken over de eventuele werking van astaxanthine. Hiervoor kunt u dus het beste andere bronnen raadplegen die over AstaReal® gaan.

Astaxanthine mét curcumine

In Synofit Curcumine Plus wordt naast astaxanthine als hoofdingrediënt het bekendere curcumine (Bio-CM100®) gebruikt. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat Synofit Curcumine Plus goed is voor het hart, voor de huid, voor het zenuwstelsel, voor een gezonde vetopslag, voor de bloedcirculatie, voor de gewrichten en voor de lever1. Daarnaast is curcumine een krachtige antioxidant met een beschermende invloed op gezonde weefsels en cellen1.

De ingrediënten van Synofit Curcumine Plus zijn onderzocht in verschillende wetenschappelijke studies. Voor medische professionals hebben wij meer informatie over deze studies beschikbaar.

1 Evaluatie gezondheidsclaims is lopende

Leuk weetje over astaxanthine

Wist u dat astaxanthine ook aan het voer van kippen kan worden toegevoegd? Net als bij flamingo’s, garnalen en zalm verzamelt de rode stof zich in het lichaam als er astaxanthine in het dieet zit. Maar bij kippen gebeurt dat niet in de huid… Lees verder over astaxanthine bij kippen.

Recente studie met astaxanthine

Astaxanthine is een kostbare stof die door echte bloedregenalgen wordt geproduceerd. Er zijn allerlei wetenschappelijke studies gedaan naar de beste manier om een zo hoog mogelijke opbrengst te krijgen. Een recent onderzoek hiernaar hebben wij onlangs op de website gedeeld. Lees verder over onderzoek met astaxanthine.