back button
Duivelsklauw
ingredient image

Schrik niet van de naam…

De triviale naam van ‘duivelsklauw‘ roept mogelijk in het begin uw weerstand op. Deze naam is afgeleid van de klauw-achtige vorm van de gedroogde vrucht van de plant, en dit is gelukkig niet iets om van te schrikken.

De duivelsklauw groeit in het zuidelijke deel van Afrika. De plant draagt de Latijnse naam Harpagophytum procumbens. Iemand die thuis is in de fytotherapie zal hierin de namen van de stoffen Harpagoside, Harpagide en Procumbide herkennen. Inderdaad zijn deze stoffen in de duivelsklauw aangetroffen in relevante percentages.

We leggen u graag uit wat duivelsklauw is en waarom we dit ingrediënt in één van onze bekendste gezondheidsproducten gebruiken.

Toepassing van duivelsklauw

De wortel van duivelsklauw wordt al eeuwenlang voor allerlei gezondheidstoepassingen gebruikt. Deze toepassingen zijn ook wereldwijd bekend en worden breed gewaardeerd.

Op deze pagina kunnen we vanwege de regelgeving niet dieper ingaan op de wetenschappelijke studies die gedaan zijn naar de werking van duivelsklauw. Daarvoor kunt u het beste andere bronnen raadplegen.

Bestanddelen van duivelsklauw

Duivelsklauw bevat een hele bibliotheek aan bijzondere stoffen. Deze hebben ingewikkelde namen, die we u zullen besparen! Al deze stoffen samen worden het fytocomplex van duivelsklauw genoemd.

Behalve de stoffen die we in de inleiding noemden, die doorklinken in de Latijnse naam Harpagophytum procumbens, bevat duivelsklauw ook fenolen en polyfenolen, zoals tanninen en flavonoïden. Qua vluchtige bestanddelen zit er bijvoorbeeld thymol in, een stof die vooral bekend is als ingrediënt van tijm.

Knowledge Advice Image right side

Duivelsklauw in Synofit Groenlipmossel Vloeibaar

In Synofit Groenlipmossel Vloeibaar wordt een 1:10 extract van de wortel van de duivelsklauw gebruikt. Via Synofit Groenlipmossel Vloeibaar gebruikt u per dag 150 mg van dit extract. In de softgels van Synofit is geen duivelsklauw toegevoegd, onder andere omdat daar geen ruimte meer voor was in de softgels.

Bijverschijnselen bij gebruik duivelsklauw

Sommige mensen reageren gevoelig op duivelsklauw, omdat dit wat zwaarder op de maag kan vallen. Als u bekend bent met maagproblemen, is het om deze reden misschien beter om een van de gezondheidsproducten van Synofit zonder duivelsklauw te overwegen.

Sneller tevreden

Ondanks de genoemde mogelijke bijverschijnselen bij de maag hebben we toch weloverwogen gekozen voor het toevoegen van duivelsklauw aan Synofit Groenlipmossel Vloeibaar. Want het gebruik van duivelsklauw leidt, net als boswellia, relatief vaak tot een snelle tevredenheid. Waar dit met de Synofit softgels met groenlipmossel gemiddeld 4-5 weken in beslag neemt, horen we van Synofit Groenlipmosel Vloeibaar weleens dat men al binnen enkele dagen tevreden is. En dat zien wij natuurlijk heel graag! Overigens is de langetermijn-tevredenheid even groot: na 80 dagen gebruik door een nieuwe klant is 70% tevreden van zowel Synofit Groenlipmossel Vloeibaar als van Synofit Groenlipmossel Plus (de softgels die er qua samenstelling het meest op lijken).