back button
Methylsalicylaat
ingredient image

Lekker fris en verwarmend! Verzorg uw spieren en gewrichten met dit bijzondere stofje

Planten zijn top-leveranciers voor interessante stoffen, die we kunnen gebruiken voor onze lichamelijke verzorging. Eucalyptus, centella, lavendel, aloë vera, tea tree: grote kans dat ze op de ingrediëntenlijst van uw herstellende bodycrème of verzorgende huidlotion staan. De hoofdrolspeler uit dit artikel, methylsalicylaat, treft u veel minder vaak aan op de bijsluiter. Maar deze stof verdient zeker een groter podium, zeker voor sportievelingen. Daarom: hierbij een nadere kennismaking met dit multifunctionele ingrediënt, dat veel verschillende toepassingen kent.

Groen, decoratief en fruitig-fris

Veel soorten planten maken methylsalicylaat van nature aan, maar vooral de wintergreen-plant staat erom bekend. De naam van deze plant zegt het al: in de winter blijft het blad mooi groen. Daarnaast vallen de bessen meteen op. Niet zo verwonderlijk dat deze planten geliefd zijn als decoratie in de winterperiode. In de zomer komen er kleine witte of lichtroze bloemen aan. Methylsalicylaat kan worden gewonnen uit het blad van de wintergreen-plant.

In inheemse, bergachtige gebieden in Noord-Amerika werd van het blad ook weleens thee getrokken, wat de bijnaam bergthee heeft opgeleverd. Extra bonus: de plant zelf heeft een karakteristieke geur, die veroorzaakt wordt door het aanwezige methylsalicylaat. Vaak herken je ze ook aan deze typische geur: zoet en fruitig, en tegelijk ook fris. Het doet veel mensen denken aan de geur van munt.

Verzorging voor spieren en gewrichten

Het bijzondere van methylsalicylaat: op de plek waar u het aanbrengt, wordt de huid lokaal verfrist én verwarmd tegelijk.

Knowledge Advice Image right side

De bloedvaten verwijden, wat de doorbloeding stimuleert. Hierdoor worden onderliggende weefsels tijdelijk extra goed gevoed door het circulerende bloed. Ook stimuleert dit de gevoelszenuwen in het gebied, waardoor uw hersenen de dieperliggende ongemakken minder duidelijk waarnemen. De perfecte oplossing voor allerlei incidenten en na overbelasting!

Methylsalicylaat in Synofit Joint Care

In de Joint Care gel van Synofit is ook methylsalicylaat verwerkt, vanwege de bijzondere en doeltreffende werking én de lekkere frisse geur. Samen met andere geliefde ingrediënten, zoals arnicarozemarijnolie en capsicum, is Joint Care een must-have voor ieder huishouden. Voor iedereen die wat extra ondersteuning voor de spieren en gewrichten nodig heeft (bijvoorbeeld sporters). Geschikt voor alle leeftijden en leefstijlen!

Methylsalicylaat gebruiken voor uw lichaam

Bent u op zoek naar een gezondheidsproduct met methylsalicylaat voor uitwendig gebruik, dan kan dat in de vorm van Joint Care, de frisse spier- en gewrichtsgel. Een heerlijke gel die lokaal kan worden toegepast naar behoefte. U zit niet vast aan dagelijkse doseringen en ook bij een eventuele voedselallergie is dit product goed te gebruiken.

Gebruik naar behoefte 2-3 maal per dag een kleine hoeveelheid gel, die u aanbrengt op de betreffende lichaamsdelen.