Kennis & Verdieping

Producten van Synofit meenemen op vakantie

Als u vakantieplannen heeft, zal vroeg of laat de vraag zich aandienen hoe u het gaat doen met de producten van Synofit wanneer u op vakantie bent. In dit artikel de belangrijkste overwegingen en adviezen op een rijtje.

Synofit Premium Plus: vloeibaar of capsules?

We krijgen vaak de vraag of de Synofit Premium Plus Capsules geschikter zijn tijdens een vakantie dan Synofit Premium Plus Vloeibaar. In veel gevallen is daar wat voor te zeggen.

  • Synofit Premium Plus Vloeibaar moet na openen koel bewaard worden om de houdbaarheid te garanderen. Dit is bij bijvoorbeeld kamperen (zeker als u geen elektriciteit heeft) niet altijd te realiseren. De Synofit Premium Plus Capsules kunnen dan wél gebruikt worden. Zolang de capsules maar niet in de volle zon liggen of aan extreme hitte worden blootgesteld, zijn er qua houdbaarheid geen problemen te verwachten.
  • Synofit Premium Plus Vloeibaar (de flacon) is wat lastiger mee te nemen dan de capsules. Wanneer u een dagje uit bent (inclusief diner), dan zou u de flacon de hele dag mee moeten nemen. Los van het mogelijke probleem met het koel houden is de flacon dan ook behoorlijk groot en zwaar in de tas. Een paar capsules in een (stukje van een) blister zijn in dat geval veel handzamer, het is hygiënisch en ze zitten niet in de weg tijdens bijvoorbeeld een wat langere wandeling.
  • Bij een reis met het vliegtuig wordt vaak kritisch gekeken naar het vervoeren van vloeistoffen in de handbagage. Als u een lange vlucht maakt en dus tijdens de reis Synofit zou moeten innemen, dan kan een flacon met Synofit Premium Plus Vloeibaar in de handbagage de aandacht trekken tijdens de controles. Dit omdat in de handbagage alleen verpakkingen met vloeistoffen tot 100 ml zijn toegestaan. De capsules kunnen wel gemakkelijk meegenomen worden. Zie ook de regels omtrent het meenemen van vloeistoffen in de handbagage op de website van Schiphol.
  • Het zou wel mogelijk moeten zijn om bij een vliegreis Synofit Premium Plus Vloeibaar in de ruimbagage mee te nemen. Houd er dan wel rekening mee dat de temperatuur in het ruim niet zo goed gereguleerd wordt. Er is dus geen garantie dat de Synofit koel genoeg bewaard wordt (al is het doorgaans wel koud in het ruim). Tegelijk bestaat de kans dat het zó koud is in het ruim dat de vloeistof (deels) bevriest. Wanneer u vervolgens in een warm land uitstapt, zijn de temperatuurverschillen voor de vloeistof groot. Dit kan een reden zijn om dan liever capsules mee te nemen. Zie ook de regels omtrent het meenemen van ruimbagage op de website van Schiphol.

Los hiervan zijn er meerdere redenen om wel of geen voorkeur te hebben voor Synofit Premium Plus Vloeibaar of de Synofit Premium Plus Capsules. Als u benieuwd bent naar het totale plaatje van de ‘voors en tegens’ dan kunt u het beste het artikel over de verschillen tussen Synofit Premium Plus Vloeibaar en Synofit Premium Plus Capsules nog eens doornemen.

Bij de drogist kunt u kleine flacons van precies 100 ml kopen. Deze zijn speciaal geschikt voor de handbagage in het vliegtuig.

U zou de grote fles van Synofit Premium Plus dan thuis in de koelkast kunnen laten staan, en de kleine flacon gevuld met vloeistof in de handbagage meenemen.

100 ml vloeistof is precies genoeg voor 10 dagen (10 ml) of 20 dagen (5 ml) gebruik.

Care Tip van Evelien

Ik denk dat ik toch (tijdelijk) wil overstappen. Wat nu?

Het komt om de bovengenoemde redenen regelmatig voor dat iemand tijdens de vakantie of rondom een dagje uit even de capsules wil gebruiken in plaats van de pure vloeistof. Het overstappen van Synofit Premium Plus Vloeibaar naar Synofit Premium Plus Capsules kan doorgaans zonder grote problemen gebeuren; lees voor meer details het artikel over het overstappen tussen deze producten.

Rondom vakanties en uitstapjes is het goed om bij het overstappen met de volgende zaken extra rekening te houden:

  • Synofit Premium Plus Vloeibaar is na openen maximaal 45 dagen houdbaar, mits koel bewaard. Bij correct gebruik kunt u een verpakking 40 dagen lang gebruiken. Er is dan een speling van ± 5 dagen. Bij een kort uitstapje of een weekendje weg kunt u daarom gerust enkele dagen de capsules gebruiken en intussen de (aangebroken, maar wel goed gesloten) flacon thuis in de koelkast laten staan.
  • Wanneer u gedurende méér dan 5 dagen de capsules wilt gebruiken in plaats van Synofit Premium Plus Vloeibaar, kunt u er beter voor kiezen om al voortijdig over te stappen op de Premium Plus Capsules. Dit om bederf van de reeds geopende flacon met Synofit Premium Plus Vloeibaar te voorkomen. Dus zodra uw flacon leeg is en er minder dan 40 dagen over zijn tot aan uw uitstapje of vakantie, kunt u het beste maar meteen de overstap maken.
  • De Synofit Premium Plus Capsules zijn erg lang houdbaar (tot ongeveer 2 jaar na de productie) en hoeven bovendien niet koel te worden bewaard. U kunt dus gerust een verpakking met capsules aanbreken, daar enkele strips van gebruiken, en bijvoorbeeld een jaar later de rest van de capsules op maken tijdens een volgend uitstapje of een andere vakantie.
  • Reken van tevoren uit hoeveel Synofit Premium Plus Capsules u nodig heeft voor de tijd dat u van huis hoopt te zijn. Bepaal daarvoor eerst de gewenste dosering (opbouwfase: 3 capsules per dag; onderhoudsdosering: 2 capsules per dag; in sommige gevallen volstaat 1 capsule per dag) en bereken dan hoeveel capsules u nodig heeft. U kunt dan daar uw vakantiebestelling op afstemmen.

Andere producten van Synofit meenemen op reis

Voor de capsules van Medium Plus, GLM Plus, Curcu Plus en Calcium Plus geldt hetzelfde als voor Premium Plus Capsules: ze zijn lang houdbaar en kunnen gemakkelijk meegenomen worden op reis. Vermijd echter blootstelling aan extreem hoge temperaturen en aan direct zonlicht.

De Gewrichts Gel is een vloeistof en kan daardoor de aandacht trekken bij de douane van het vliegveld. Omdat het volume valt binnen de toegelaten hoeveelheid voor de handbagage, kunt u de tube gerust meenemen en eventueel onderweg het product gebruiken. Zie ook de regels omtrent het meenemen van vloeistoffen in de handbagage op de website van Schiphol.

Tip: Tijdens een uitstapje kan het zo zijn dat u meer van uw gewrichten vraagt dan zij gewend zijn. Misschien is de Synofit Gewrichts Gel dan een fijn product om speciaal hiervoor mee te nemen. Aan het einde van een zware dag kunt u de Gel gebruiken om de vermoeide gewrichten, spieren en bindweefsels lekker te verzorgen.

Vragen over Synofit tijdens de vakantie?

Ook in de vakantieperiode zijn onze medewerkers bereikbaar voor vragen. U kunt dus altijd even bellen of e-mailen als er nog iets onduidelijk is.