Nieuws van Synofit

Waarom wandelen een goed idee is

Wandelen is een van de meest eenvoudige en toegankelijke manieren om te bewegen, en het heeft ook nog eens veel voordelen voor uw gezondheid en welzijn. U heeft er weinig voor nodig, u hoeft geen rekening te houden met de tijden van de sportschool… Geen wonder dat wandelen populair is, zeker na de coronatijd.
.

1. Het is goed voor fysieke gezondheid

Wandelen is een hele goede manier om aan uw dagelijkse dosis lichaamsbeweging te komen. Regelmatig wandelen kan helpen om de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, de botten en spieren te versterken, en zelfs uw immuunsysteem te stimuleren.

2. Lager risico op chronische ziekten

Wandelen wordt geassocieerd met een verlaagd risico op verschillende chronische ziekten, waaronder type 2 diabetes, bepaalde vormen van kanker, en neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer.

recept met mosselen
recept met mosselen

3. Wandelen kan ook een positief effect hebben op uw mentale gezondheid

Wandelen kan helpen om stress te verminderen, uw stemming te verbeteren en u energieker te voelen. Daarnaast kan wandelen in de natuur een gevoel van rust en kalmte geven.

Lees hier meer over de voordelen van wandelen.

4. U kunt nieuwe sociale contacten opdoen

Wandelen kan ook een sociale activiteit zijn. Bijvoorbeeld om tijd door te brengen met vrienden en familie, of om nieuwe mensen te ontmoeten. Zo zijn er waarschijnlijk bij u in de buurt ook verschillende wandelgroepen. Samen wandelen is vaak gezellig, het kan motiverend zijn en u stimuleren om regelmatig te blijven wandelen.

5. Wandelen is een van de meest toegankelijke vormen van lichaamsbeweging

Wandelen vereist geen speciale uitrusting en kan overal worden gedaan. U kunt wandelen in uw eigen buurt, in een natuurgebied, in het bos of op het strand. Wel kan het fijn zijn om het uzelf comfortabeler te maken met fijne wandelschoenen of gympen.

6. Een wandeling na de maaltijd kan helpen om de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Onderzoek heeft aangetoond dat een wandeling van 15 minuten na het eten kan helpen om de bloedsuikerspiegel te verlagen en de spijsvertering te verbeteren.

recept met mosselen

Kortom: een wandeling maken is de moeite waard om eens te proberen!

Optimaal voor de botten

Synofit Calcium Plus is een uitgebreide botformule voor personen die gericht de botten willen ondersteunen.

Botweefsel is dynamisch en vanaf de leeftijd van ongeveer 40 jaar wordt er meer afgebroken dan opgebouwd.

Het is dan vanzelfsprekend van groot belang dat de botten niets tekort komen – maar ook al daarvóór helpen goede botformules om de botten sterk te houden. Bijvoorbeeld als u weet dat uw voeding weinig Calcium of Vitamine D bevat, of als uw bewegingsapparaat voor tussentijdse uitdagingen komt te staan door intensief en risicovol bewegen.

Gebruik 2 softgels per dag.

 

Voorheen stond dit product bekend als ‘Synofit Calcium Plus Capsules’, ‘Synofit Bone Complex Capsules’ en ‘Synofit Magnium Capsules’